• Anonym (TS)

    Första barnet, när fick ni sova er första natt?

    Första barnet, när fick ni sova er första natt? Hur gammalt var barnet? Var det för att er partner tog natten eller var det för att barnet sov hela natten? Med natt räknar jag som minimum att få sova från 24-06.

  • Svar på tråden Första barnet, när fick ni sova er första natt?
  • Anonym (TS)
    Anonym (britta) skrev 2014-10-31 22:39:51 följande:
    han var väl nog kring ett år gammal då skulle jag tro. Han sov själv då. Pappan tog ibland nattpass (flaskbaby) men själv fick jag inte sovit iaf, vaknade själv o väckte pappan. Så, - ja, vi sov nog hela natten första gången då han var kring ett år gammal.
    Varför kunde du inte sova när din partner var så snäll och tog barnet? Bor ni trångt? Jag trodde det skulle vara lättare med flaskbarn, eftersom pappan då kan ta barnet också och man kan bytas av, men det kanske är fel?
  • Anonym (TS)
    Drottningen70 skrev 2014-10-31 22:46:39 följande:
    Efter att ha suttit vaken och glott på ungen nätterna igenom under 3 veckors tid för att kolla andningen köpte jag ett andningslarm och kunde få sova om nätterna. Barnet har sovit gott hela tiden .
    När jag menar att barnet sover "hela nätter" så menar jag 5-6 timmars sammanhållen sömn. Längre än så tog väl närmare ett år.
    Ja, jag skulle också säga att en hel natt är 5-6 timmar

    Mitt barn är nu 10 månader och jag jobbar sedan två månader, så på två månader har jag inte ammat på dagtid annat än på helger.

    Jag brukar amma innan jag går till jobbet vid 7.30-8 (har lyxen att kunna flexa). Ibland ammar jag det första jag gör när jag kommer ehm vidd 16.45-18, ibland kan vi äta middag först. Sedan brukar jag amma runt 20-21, 23-24, minst en ofta 2 gånger under natten och strort sett alltid på klockslaget kl. 06.00.

    Vårt barn vägrar välling. De senaste 6 veckorna har vi provat alla möjliga sorter, även det som kallas tillskottsnäring. Slutar alltid med att vi ger bort det på öppna förskolan.

    När det gäller antal timmar per dygn som vårat barn sover, så har det alltid legat i underkant eller under de intervall som brukar anges för olika månader.

    Verkar vara rejält spridda skurar i tråden. För min del får jag nog ställa in mig på att det blir minst ett år. Verkar ju vara väldigt olika det där.

    Kul att det är många som svarar.
  • Anonym (TS)
    Mamori skrev 2014-11-01 02:29:15 följande:
    Sov max 3 timmar i sträck de första tre åren, huu! Däremot efter det så har det varit så lugnt, han sover jättebra när han väl somnat (men har svårt att somna). Skönt att få sovmorgon till 12 på en helg liksom Drömmer
    Vete tusan om jag skulle orka tre år och samtidigt jobba 100 %.
  • Anonym (TS)
    Anonym (oi) skrev 2014-11-01 08:51:03 följande:
    oj, nu inser jag hur jäkla lyckligt lottade vi är som har ett barn som sovit 12 timmars nätter sen 5veckors ålder! självklart har det funnits perioder med dålig sömn pga förkylning osv.
    Oj, ja det låter ju nästan för bra. Enligt min BVC behöver spädbarn äta ca var fjärde timma på natten till de är 6 månader, sen ska de kunna klara sig hela natten, men vår vil verkligen inte det trots en ålder på 10 månader nu.
  • Anonym (TS)
    Anonym (Blivande fyrabarnsmamma) skrev 2014-11-02 22:40:52 följande:
    Möjligen lite OT, men kan inte låta bli..

    När jag fått mitt första barn för tio år sedan och var ute på första barnvagnspromenaden fick jag det bästa tips jag någonsin fått av en annan mamma (hon såg väl min desperation efter några sömnlösa nätter smile1.gif ): AMMA LIGGANDES PÅ NATTEN. Blir nästan rörd när jag skriver detta för det var en sådan aha-upplevelse och gjorde att jag glatt ammade på (halvt om halvt) i sömnen i dryga året med alla barnen. Ingen ångest, ingen sömnbrist - att väckas av gnyende bebis och hala fram bröstet nästan lite mysigt (och då är jag världens mest svårväckta person vanligtvis). Nästa gång bebisen vaknade flyttade jag helt enkelt den till andra sidan och somnade om smile1.gif . Så, detta är mitt bästa, bästa tips - ha bebisen i sängen och amma i sömnen! Den som oroar sig för PSD pga samsovande kan kanske använda ett andningslarm?
    Tipset om att amma liggandes fick i alla fall jag på BB.

    Den första veckan försökte vi få vår lilla liten att sova i egen säng eftersom det är vad som rekommenderas. För oss var det lika lönlöst som att försöka ge napp. Det funkade inte.

    Efter några veckor gallskrek liten all sin vakna tid mellan lunch och midnatt. Vi försökte allt för att mildra magsmärtan. Bl.a. provade jag att amma sittande så barnet skulle vara mer upprätt när det åt och förhoppningsvis svälja mindre luft. Vaknade till rejält då. Minifom slutade vi med när barnet var ca 5 månader. När man måste fixa 10 droppar minifom innan varje amning så är det svårt att sova igenom det. Visst sov jag bättre när jag inte behövde göra det längre, men det skulle ändå vara riktigt skönt att få sova som man vill i en egen säng en hel natt.

    Utan samsovning och amning liggandes hade jag inte fungerat, men alla kan inte göra så heller. Jag har en kompis som inte kunde ligga på sida efter sin förlossning. En annan som rör sig mycket i sömnen och inte vågade samsova...
Svar på tråden Första barnet, när fick ni sova er första natt?