• Anonym (Kluven)

    Min man är aggressiv. Hur ska det här sluta?

    Hej!

    Känner att jag måste få ventilera mig lite.

    Jag är en kvinna på snart 30 år. Jag är git och har barn ihop med en man som kommer från en helt annan kultur än oss. Detta har gett oss många problem och kulturkrockar. 

    Just nu lever vi i ett kaos. Vi har väldigt dålig ekonomi, vi har en dotter som inte sover om nätterna - jag måste gå upp alla nätter och ta hand om henne.

    Angående ekonomin så måste han skicka pengar till sin familj i sitt hemland. Det är ofta stora belopp i kontrast till vår dåliga ekonomi. Detta är en av orsakerna till att vi bråkar så. Det andra skälet är att han dricker så mycket, för så gjorde man i hans hemland.  Samma sak med pengarna, man gör så i hans hemland men vi måste ju klara av våra egna utgifter först, men icke enligt honom.

    Vi bråkar mer eller mindre varje dag. Bråken är väldigt explosiva. Vi båda skriker och säger väldigt elaka saker, bland annat hotar jag honom att han kommer åka ut ur Sverige. Han har två år tills han blir svensk medborgare. Han måste då vara helt fläckfri. Men jag oroar mig att vår 9-mån dotter hör detta och förstår, mer än vi tror. Det som har hänt mer och mer med tiden är den fysiska delen. 
    Jag är absolut ingen ängel för jag slåss jag också, men samtidigt känner jag att han är större och kan mota bort mig i dessa situationer medan när han går på mig så kan jag inte göra så mycket, kan tillägga att jag inte är stor, är endast 1.51 cm lång. Han har bitit mig, dragit i mig, tryckt ner mig i golvet och hållt fast mig, knuffat mig hårt så jag har ramlat.

    Nu är polisen och socialtjänsten inblandad för att vi har ett barn. Detta känns väldigt hemskt. Jag vill inte skiljas och jag vill inte att han ska åka tillbaka till sitt hemland. Som sagt måste han vara fläckfri och nu är polisen inblandad och anmälan av polisen är gjorda. Jag vägrade att väcka åtal mot min man men poliserna var tydligen tvungna att skriva en anmälan.

    Min man har stora aggressionsproblem och pga där han är uppväxt så pratar man inte om sina känslor och försöka lösa de problem som är. Nä, utan man går och dricker. Helg existerar inte, man dricker varje dag oavsett veckodag. Min man ska INTE dricka. Aggression + alkohol = VÄLDIGT arg man.

    Hur tycker ni att man ska kunna lösa detta på bästa sätt? Borde detta vara varningsklockor innan han börjar att faktiskt slår mig i ansiktet? Vad är bäst för min dotter, att skiljas eller stanna kvar? Jag är verkligen rädd för att han ska bli utvisad. Jag är också orolig för min dotter. Tror ni att hon förstår stämningen här hemma trots att hon endast är 9 månader?

  • Svar på tråden Min man är aggressiv. Hur ska det här sluta?
  • Anonym (M)

    Vad är skillnaden om han slår dig i ansiktet undrar jag då?

    Ni är helt klart inte bra för varandra och bör definitivt inte vara tillsammans. Vare sig för er eller er dotters skull. Ta ert ansvar och sätt henne främst nu, hon ska inte vistas i en sån miljö och ni båda behöver terapi med respektive och gemensamma problem.

    Om jag haft de problemen att min man behandlade mig så, och att jag behandlade honom så så hade jag separerat direkt. Samma dag!

    Att låta ert barn växtbiologisk i det kaoset och köra sig att det är ok att bete sig så? Inget alternativ.

    Bryt nu!

  • jenny99

    Om detta fortsätter och du väljer att stanna är risken stor att socialen omplacerar ert barn.Om inte du kan skydda barnet måste socialen göra det.Min granne hade det som du för många år sen.Levde med sin man och deras barn,hade en annan kultur.Allt var kaos och mannen slog henne.Det kom in anmälningar och hon fick välja,att han flyttar ut eller att barnen placerades.Mannen flyttade ut.Våld är aldrig ok och det påverkar och skadar barnen.

  • Anonym (M)

    "Att låta ert barn växtbiologisk i det kaoset och köra sig att det är ok att bete sig så? Inget alternativ."

    =

    "Att låta ert barn växa upp i det kaoset och lära sig..."

  • Påven Johanna

    Du verkar också ha stora aggressionsproblem. Stackars barn som ska växa upp under sådana missförhållanden. Jag tycker att ni ska gå isär och sedan på var sitt håll arbeta på att bli hela och välfungerande människor och föräldrar. 

  • sextiotalist

    Det har gått så långt med era (inte bara din mans) aggressionsproblem att polisen och socialen är inblandade, är det inte en väckarklocka?
    Det finns en potentiell (ganska stor risk) att barnet blir omhändertaget, inte heller helt omöjligt att din man blir utvisad om han blir fälld för misshandel.
    Är det värt det?
    Jag hade, i dina skor, skilt mig från mannen, sökt hjälp för mina aggressionsproblem

  • Anonym (Ö)

    Stackars, stackars barn som måste leva med att föräldrarna skriker o slåss båda två. Varje dag. Undra på att hon inte sover om nätterna.

    Det låter ju som att du känner dig vara helt i händerna på din man, måste acceptera att han bestämmer över er gemensamma ekonomi o du kan inte göra nåt åt det. Plus stora alkoholproblem.

    Är det att du växt upp i en likadan familj eller aldrig fått nån kärlek för egen del, som gör att du accepterar att ha det så här?

    JA, en niomånaders känner definitivt av stämningen mellan föräldrarna.

  • Anonym (varför)

    Vill du inte skilja dig? Det kommer att sluta med att han har ihjäl dig, eller barnet!

  • Anonym (Kluven)

    Jag vet varken ut eller in just nu. Vi har tid hos familjerådgivningen så jag ser det som något slags hopp över att saker kommer att ordna sig. Det som hela tiden snurrar i huvudet på mig är att jag inte vill skiljas ifrån min man och att det säkert blir bättre längre fram. 

    Jag tänker på hur vår dotter kommer klara sig utan sin pappa. Om han inte är gift med mig längre så åker han direkt tillbaka till sitt hemland, det vet jag.

    Att skiljas finns inte på kartan för min del. Jag ska se till att jag får hjälp med mina aggressionsproblem så tar jag min ansvarsdel. Jag tvekar dock på att han kommer ta sin del, men så kommer det där hoppet om att allt ska bli bra.

    Vår dotter sover inte om nätterna och jag funderar på om det har med våra bråk att göra, att hon faktiskt känner av energin och stämningen. Det är så att efter våra bråk så pratar varken den ena eller den andre med varann. Det uppstår en tjock dimma ovanför oss. En stämning som inte känns bra.

    Jag har tagit med mig dottern några gånger hem till mina föräldrar för att sova där så vi slipper allt bråk, men det är ju en ganska kortsiktig lösning. 

    Jag är väldigt kluven. Jag vill inte skiljas, jag söker hjälp för mina aggressionsbesvär men han då, dottern blir äldre. Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra. Detta är inte någon lätt sits och för mig är det inte bara att skilja sig.

    Rådgivningen är iallafall nästa vecka.

  • Anonym (Kluven)
    Anonym (varför) skrev 2014-11-01 09:54:01 följande:

    Vill du inte skilja dig? Det kommer att sluta med att han har ihjäl dig, eller barnet!


    Nej, vill inte i första hand skilja mig. Vill få någon hjälp innan dess. Jag tror verkligen inte att han kommer ha ihjäl oss, så ond tror jag inte han är.
  • lilith88

    Som sagt, ni har båda aggressionsproblem och här har det blivit fel från början.

    Att du öht skaffade barn med en man med så annorlunda värderingar (och han med dig).

    Att du inte har ställt ultimatum eller lämnat för länge sen, trots att han riskerar att rasera er ekonomi genom att fortsätta skicka pengar till släktingar.

    Att han dricker och slåss. 

    Att ni båda beter er illa.

    Jag vet inte vad du själv har för bakgrund eller hur det kunde bli så här, men det är inte en lämplig miljö för ett barn att växa upp i, så det är bra att polisen och soc är inblandade.

    Om jag ska vara brutalt ärlig:

    Antingen skärper ni er. (Och att flytta isär är nog enda lösningen).

    Eller så HOPPAS jag att ert barn får en bättre uppväxt någon annanstans.

    Jag tror också att ni båda behöver professionell hjälp.

Svar på tråden Min man är aggressiv. Hur ska det här sluta?