• Anonym (Orolig)

    Röntgensvar - förstår inte!

    För att göra en lång historia kort; sökte för min huvudvärk som jag har haft i många år (i perioder). Är 30 år och kvinna. Fick träffa sjukgymnast som sa att jag var stel/spänd i nacke och rygg, med en hel del muskelknutor. Han trodde att huvudvärken till 90 procent berodde på det. Fick några övningar och gick på massage, vilket väl gjorde att huvudvärken släppte lite. Kunde däremot inte släppa min oro och rädsla.. Efter några veckor fick jag träffa en läkare som tog min oro på allvar och skickade mig på röntgen (ct skalle).

    Efter ca 10 dagar (efter att själv ha ringt och jagat läkaren) fick jag svar - som jag inte alls förstod. Vill inte ringa och tjata mer.. har telefontid nästa vecka ang. svar på blodsvar så jag får väl lugna mig tills dess. Iallafall, läkaren började med att säga att allt såg normalt ut. MEN att på vänstra sidan fanns en "anatomisk förändring".. tror jag att han sa? Hörde också något om tätt/trångt och kärl.. men ändå att allt såg normalt ut. VAD betyder det?
    Stod också i svaret att man rekommenderade en ny röntgen så jag kommer att få en kallelse hem. Vill tro att om det vore alarmerande så borde jag fått en akuttid? Är så jävla rädd och orolig HELA tiden, kan inte tänka på annat.. Det jag är rädd för är tumör, jag frågade läkaren om det kunde vara en tumör.. "Det tror jag inte" svarade han. Hur f*n ska jag tolka dettta? Håller på att gå sönder av oro!!!

  • Svar på tråden Röntgensvar - förstår inte!
  • Anonym (Orolig)

    Ingen som har erfarenhet eller tankar kring detta?  

  • Dr to be

    De har hittat något som avviker från normal anatomisk struktur. De vet inte om det är en normal variant eller något annat men de ser inget som tyder på något farligt eller akut men de vill få en klarare bild och därav ny röntgen.

    Så skulle jag tolka det.

    Lycka till

  • Anonym (Orolig)

    Tack snälla. Anatomiskt.. det är väl liksom hur man är uppbyggd? (Haha, Gud så dum jag låter!) Kan det vara att jag bara ser annorlunda ut där inne? Tumörer.. vet du om det är vanligt att man missar dem vid en vanlig ct? 

  • Dr to be

    Det är inte vanligt att man missar tumörer. Speciellt inte eftersom de flesta hjärntumörer är relativt stora innan de ger symtom, iaf över 1cm i diameter men oftast ännu större.

  • Anonym (Orolig)

    Okej. Tack så mycket. Läser du till läkare? (med tanke på ditt namn)

  • Anonym (Orolig)

    Någon mer med erfarenhet/kunskap?

  • Dr to be
    Anonym (Orolig) skrev 2014-11-07 21:57:28 följande:

    Okej. Tack så mycket. Läser du till läkare? (med tanke på ditt namn)


    Färdig läkare om 2 mån:)
  • Anonym (Orolig)

    Ah okej. Spännande! Jag är så himla orolig.. Vet att det inte hjälper att sitta här och läsa och såklart kan ingen sitta här över nätet och ställa en diagnos på mig.. Får ju snällt vänta på ny röntgen och nytt svar.. men tycker det känns skönt ändå att bara "prata" av sig.
     Anatomisk förändring.. jag blir gaaalen på just dem orden! Jag antar att jag kommer få göra en magnetröntgen denna gången och då känns det liksom som att en ct (som jag gjorde sist) inte är så tillförlitlig? 

  • Anonym (Orolig)

    Ja det var det jag tänkte.. Känns ju som att det då kan dölja sig en tumör som man missar vid en ct..  

Svar på tråden Röntgensvar - förstår inte!