• Marie90

    Er checklista innan barn?

    Våra krav var:

    -Fasta anställningar med bra lön/sgi

    -Två bilar

    -Tillräckligt stor bostad (nej nyfödda tar inte så mycket plats men alla saker gör det.. puh!)

    -Bostaden renoverad osv..

    Nu väntar vi första barnet i december och tyvärr står vi mitt i en badrumsrenovering pga en fuktskada.. Hantverkarna vet att det kommer en bebis i mitten av dec så dom skyndar sig men fläktarna måste ändå stå i ca 3veckor till..

  • Marie90
    Anonym (gamla) skrev 2014-11-09 18:22:49 följande:

    Vi träffades sent i livet, jag är 33 och han 40, träffades för snart två år sedan. Vi planerar förlovning i vår och sen giftermål inom ett år. Jag känner att jag vill vara gift när vi får barn. Sen så måste man ju inte göra allt i "rätt" ordning.

    Bra jobb och inkomst har vi båda två. Det är viktigt. Bor i en trea på hundra kvadrat så plats finns också. Men vi sparar till handpenningen på en bostadsrätt nu. Men tänker börja försöka göra barn om drygt ett år ungefär.

    Någon som vet hur mycket ett barn påverkar möjligheten att få lån?


    Att barn skulle påverka chansen att få lån är inget jag ens tänkt på.. Hur skulle banken resonera då tänker du?
  • Marie90
    Anonym (gamla) skrev 2014-11-10 19:20:05 följande:
    De räknar annorlunda på hur mycket man får låna eftersom ett barn är en utgift. Jag kollade på sbab:s hemsida. Gå gärna in och kolla. Där kan man fylla i lön, andra lån tex CSN, civilstånd osv och de gör en uträkning vad man kan få låna. Det skulle diffa ca 450 000 kr för oss om man hade bara ett barn

    Men sen vill man ju inte vänta hur länge som helst med barn heller och det tar ett tag att spara ihop några hundra tusen till insats på en bostadsrätt.

    Vad tycker du?
    Oj! Jag hade verkligen noll koll på det..

    Vi är ju ganska unga, ca 25år så det finns ju tid att spara och vi har en väldigt fin hyresrätt med altan och allt sånt så för oss är det inte så bråttom..

    Är i och för sig ganska självklart att barn räknas som en utgift men samtidigt känns det lite hemskt att tänka på att vänta med barn pga ett lånelöfte.. Behöver man berätta att man är gravid vid en låneansökan?
Svar på tråden Er checklista innan barn?