Inlägg från: Anonym (KS ändå) |Visa alla inlägg
  • Anonym (KS ändå)

    Min åsikt! Ni är tröga

    Har alltid varit inställd på vaginal förlossning och inte varit rädd för det. Nu är jag gravid för första gången och det visade sig vara tvillingar. Nu ser situationen och riskerna helt annorlunda ut och jag tänker se till att få snitt. Blir inte en sämre mamma för det!

  • Anonym (KS ändå)
    Heidi 603 skrev 2014-11-09 13:34:03 följande:

    Så du tycker det är en småsak att ett ofött barn ska/kan komma till skada för att mamma inte får som hon vill! Du hjärtat borde söka hjälp och inte skaffa barn! Då slipper världen mer puckon som tänker som du..


    Du får läsa på lite TS. KS är förenat med större risker för mamman, vilket redan har skrivits i tråden.
  • Anonym (KS ändå)
    Anonym (F) skrev 2014-11-10 15:24:34 följande:

    Undrar bara är det bättre då att bli opererad i magen och livmodern än att föda vaginalt?


    Jag känner sammantaget att det är det. Hur man känner är givetvis individuellt.

    50% av tvillinggraviditer blir planerade snitt pga fostrets läge. Ytterligare en betydande andel blir akuta snitt under förlossningens gång.

    Jag har relativt goda insikter i obstetrik och har grundat mitt ställningstagande på en mängd faktorer.
  • Anonym (KS ändå)
    Anonym (mor) skrev 2014-11-10 18:06:31 följande:

    Vad gäller tvillingfödslar så är de ju inte så många rimligtvis och bjuder på sina alldeles specifika problematik? Ska de stå som modell för alla förlossningar?


    Det har jag väl inte sagt heller? Jag bidrar bara med mina erfarenheter och kunskaper - min poäng är egentligen att det blir inte alltid som man tänkt sig!

    Alla som önskar snitt har sina egna skäl till det. De kan vara medicinskt grundade, eller i vissa fall en så stark rädsla att man bedömer vaginal förlossning som olämplig. Har kvinnan ett så starkt motstånd så blir det en relativ kontraindikation. Läkare fattar genomtänkta beslut och ansvarar för god vård. Gapa, skrika och fördöma andras val är bara respektlöst.
  • Anonym (KS ändå)
    Anonym (mor) skrev 2014-11-10 18:21:39 följande:

    "Relativ kontraindikation"? Fint uttryck MEN jag är helt övertygad om att för att den ska uppstå så krävs mer än lite kink och gnäll och tårar. Barnet är i magen och det ska ut......vem har trumf på hand? Läkaren eller den som har ett barn som kommer ut vare sig man vill eller inte? 


    Som läkare har man alltid, enligt ditt uttryck "trumf på hand", men man resonerar inte på det viset. Det är inget spel eller strid. Patienter har alltid (med få undantag) rätt att avsäga sig vård, men aldrig att kräva den. Som läkare fattar man det beslut man sammantaget tycker är bäst. Och nej, lite "gnäll och tårar" är inte en anledning i sig, men man bedömer en helhetssituation. De flesta kvinnor klarar av vaginal förlossning med gott stöd och förberedelser. Det stödet skall vila på kunskap, förståelse och respekt. Inte fördömande.
  • Anonym (KS ändå)
    Anonym (mor) skrev 2014-11-10 18:38:30 följande:

    "kunskap, förståelse och respekt"...............flummigt värre. Vad betyder det i reella siffror? Hur stor procent lyckas kinka sig till ks?


    0 % "kinkar" sig till ett KS eftersom läkare inte fattar beslut på sådana grunder.

    Jag vet inte hur siffrorna ser ut (eller om det finns några officiella) på kvinnor som får KS med förlossningsrädsla som enda grund. Men antalet varierar stort på olika orter. Relativt sett är det inte särskilt många, de allra flesta föder vaginalt och de flesta snitt medicinsk indikation.
  • Anonym (KS ändå)
    Anonym (mor) skrev 2014-11-10 18:48:41 följande:

    Vore ju bra om det togs fram siffror på hur många som får snitt pga förlossningsskräck! för jag tror att många tror att det är bara att grina och kinka och beställa ks? I allafall som det låter här på FL!


    Alla kliniker har givetvis interna siffror på hur många snitt som görs, och kam jämföra med varandra. Siffrorna varierar allmänt beroende på patientunderlaget men visar också trender för vilka grunder man beviljar snitt på.

    Vad du tror är inte relevant i sammanhanget. För som sagt grundar läkare aldrig sina beslut på "gnäll".
  • Anonym (KS ändå)
    Anonym (mor) skrev 2014-11-10 19:06:46 följande:

    Instämmer. Vad jag tror är inte relevant för fem öre utan helt ointressant. MEN nu är vi på FL och här påstår somliga att i och med att man arbetat och betalat skatt i många år så ska man kunna komma i åtnjutande av ks om man så önskar! Är det så?


    Nu har jag skrivit ett antal gånger hur dessa beslut fattas, vad är det du inte förstår?

    Verkligheten är inte så enkel som du tror. Gör dig själv en tjänst och skriv inte nästa inlägg, fundera lite bara.
Svar på tråden Min åsikt! Ni är tröga