Inlägg från: Voodoodoll |Visa alla inlägg
  • Voodoodoll

    Min åsikt! Ni är tröga

    Heidi 603 skrev 2014-11-09 15:07:43 följande:

    Jag tycker detta är så roligt! Det enda jag har att säga i denna tråd är att herregud vad ni "vuxna" människor är omogna! Vi får i Sverige och har egna åsikter. När man väl uttrycker sin åsikt så blir ni äckliga små kräk stora gamar som genast kränker, hånar och undrar om man är frisk! Om ni tog er tid att läsa MENINGEN MED DENNA JÄVLA TRÅDEN SÅ HANDLAR DEN OM BARNEN! Jag kallade er saker för ni genast började hoppa på mig ang min intelligens HAHAH! Jag har en åsikt och är inte ett dugg rädd för att stå för den! Men ni "vuxna" människor och era jävla påhopp! Kallar ni mig saker så kallar jag er saker! Som jag skrev i tråden, JAG SKITER I VAD NI TYCKER OM MIG! MEN VÄX UPP FÖRFAN ERA FEGA ÄCKLIGA VIDRIGA KRÄK! TACK FÖR MIG OCH HA DEN BRA DAG ;) 


    Oj. Hjälp vilken explosion du blev. Är du en mamma som lär ut värderingar och uppförande till barn verkligen? Lär du dina barn att kalla människor som inte håller med dem för äckliga vidriga kräk också? Och att uppträda aggressivt och att sakna impulskontroll?

    Förresten är jag gravid och försöker få igenom ett kejsarsnitt i detta nu. Går skitbra :)
  • Voodoodoll
    Anonym (F) skrev 2014-11-10 15:23:05 följande:

    Jag tycker inte att kejsarsnitt ska ges som ett alternativ. Det är en större bukoperation och ska absolut intetas lätt på. Det är dessutom inte barnets bästa att födas genom att bli utplockad ur magen. Det bästa är att föda naturligt, om det går givetvis.

    Kejsarsnitt ska ges till dem som inte kan föda vaginalt pga komplikationer eller annan fara. Inte till de som inte "orkar" kämpa och föda vaginalt.

    Sedan förstår jag inte varför man ens föredrar att bli uppsprättad i magen så där hemskt på ett bord med en massa okända läkare. Men det är kanske en annan diskussion.


    Du tror alltså att man får beviljat kejsarsnitt på grund av att min "inte orkar"? Vill man få igenom ett kejsarsnitt pga förlossningsrädsla (vilket väldigt få får, trots extrem rädsla) får man gå till aurora hela graviditeten samt läkare som försöker få en att föda vaginalt. Och väldigt få förstföderskor får igenom KS pga förlossningsrädsla. Ca 260 st/år har jag sett procent på.

    Dessutom är det inte bäst i alla avseenden att födas vaginalt. Det är större risk att barnet får andningsproblem de första 10 minuterna och det är aningen högre procent som får astma som föds genom KS, men å andra sidan är det större procent som dör vid förlossningen och som får cp-skada pga andnöd vid en vaginell förlossning. Både KS och VF har sina fördelar och nackdelar, om man läser på lite. Med tanke på att det dessutom är 50% av de som föder som får underlivskomplikationer som håller i och att det dessutom står i Hälso- och sjukvårdslagen att man vid all vård skall bli erbjuden alla de olika vårdformer som finns, tycker jag att mammam i allra högsta grad ska vara delaktig i vilka sorts risker hon vill utsätta både sig själv och sitt barn för.
  • Voodoodoll
    Anonym (mor) skrev 2014-11-10 20:08:50 följande:
    Ni får tugga i er småjänter att ska man ha barn så måste man föda dem naturligt annat än i extremfall. Är man inte beredd att "fäjsa" detta så får man adoptera eller avstå från barn. Kramiz
    Det måste man inte alls tugga i sig. Jag är gravid nu. Tänker absolut inte föda utan tjata till mig ett kejsarsnitt. Känns skitbra. Och ja, jag har fött förut. Är bara mer insatt i ämnet nu, och därför väljer jag kejsarsnitt. Är supernöjd och mår jättebra över mitt beslut. :) Kjamiz!
  • Voodoodoll
    MHBW81 skrev 2014-11-11 08:13:16 följande:

    Blev själv kollad om jag kunde föda vaginalt då min mamma fick förlösas med akut snudd på katastrofsnitt när min bror föddes pga för trångt bäcken. Är själv född med planerat snitt. Som tur var brås jag på min farmor kroppsmässigt och hade inga problem att få mina barn vaginalt???? hellre vaginal förlossning än ett fult ärr på magen.


    Ta vara på småbarnstiden.. Den försvinner VÄLDIGT FORT!
    "Hellre det än ett fult ärr på magen"? Vilken nedlåtande ton om hur alla kvinnor ser ut som förlöst sitt barn via kejsarsnitt. Hade du inte reagerat om någon kvinna som fött sitt barn via kejsarsnitt sa "hellre ett ärr på magen än ett fult ärrigt/större/trasigt underliv!" Så otroligt nedlåtande.
  • Voodoodoll
    Anonym (planerat ks) skrev 2014-11-11 15:59:46 följande:

    Jag tycker du TS är trög, jag får ej valet att föda vaginalt pga att jag förlorade mitt första barn vid födseln för 4 år sen, en liten bitter människa helt utan empati som dig ska dock aldrig få mig att känna att jag inte gjort de lika bra som de som föder vaginalt när jag ligger där med mitt andra å förhoppningsvis levande barn på magen! Hua vilka hemska människor de finns! Jag kommer dessutom aldrig säga att jag blev förlöst med mitt barn jag föder som alla andra!


    Jag beklagar både att du förlorat sitt barn, och att det finns inskränkta och oempatiska människor som sitter och dömar andra hemma i sofforna utan att veta ett dugg om varför andra väljer som de väljer. Lycka till på ditt KS och med ditt barn. Kram!
  • Voodoodoll
    Anonym (mor) skrev 2014-11-11 18:49:17 följande:
    Slappna av. Det är ingen som har synpunkter på specialfall och ks! INGEN! Även när det gäller specialfall dock så är det läkare som bestämmer om det ska vara ks och inte patienten själv. Här i tråden kan man få intrycket att det är den gravida kvinnan som avgör men icke.
    INGEN, verkligen? Din åsikt är din åsikt, och enligt dig är det så det ska vara. Bra så. Jag har däremot sett flera stycken i tråden som sagt att man inte borde skaffa barn ens om man ej föder dem vaginalt.
  • Voodoodoll
    Anonym (Kanske din dotter?) skrev 2014-11-12 10:56:45 följande:

    Onödiga KS ska bara medges om man själv bekostar det.
    Eller iallafall mellanskillnaden mellan VF och KS.


    Samma sak med elitidrottares utslitna knän, storrökares kol och fetma som man ju faktiskt "valt själv" då antar jag? Antingen har man en skattebetald vård eller så har man det inte. Man kan inte välja själv vad man vill vara med och betala och inte.
  • Voodoodoll
    Anonym (mor) skrev 2014-11-12 11:53:23 följande:
    Fast graviditet är ingen sjukdom man ådragit sig. 
    Likväl kräver den sjukvård.
  • Voodoodoll
    Anonym (mor) skrev 2014-11-12 12:17:21 följande:
    Kräver sjukvård? Ja vi har ju byggt upp en trygg förlossningsvård i vårt land men om det inte uppstår komplikationer, vilket det vanligtvis inte gör, så går det ju bra att föda hemma! En del föder hemma eller i bilen för att de inte hinner in till BB och kvinnans kropp vet ju hur den ska göra. Den sköter ju processen och när det är dags för oss att agera och krysta så känner vi det?
    Så tycker jag att du ska ta och göra så. Hur vet man innan om komplikationer kommer att uppstå menar du? Vet du hur många kvinnor som dör i länder där de ej har tillgånf till sugklocka/tång/klipp/akut el. urakut kejsarsnitt/operation efter förlossning eller att sys/yttre press? Är det så vi ska ha det i Sverige verkligen?
  • Voodoodoll
    Anonym (Kanske din dotter?) skrev 2014-11-12 14:58:08 följande:
    Fast nu är det ju så att skatten ska gå till så mycket annat så att lyxoperationer nog får stryka på foten.
    Det är ingen lyxoperstion.
Svar på tråden Min åsikt! Ni är tröga