Inlägg från: mr me |Visa alla inlägg
  • mr me

    Är du trött på vänstern(feminismen)s dubbelmoral?

    Jag förundras ofta över vänsterns dubbelmoral i deras egna paradgrenar.

    Jag ser att många i forumet diskuterar Jimmie Åkesson och hans "spelmissbruk" trots att det är klarlagt att det är hans sambo Louise som har spelat bort parets sparkonto. Åkesson kände uppenbarligen inte ens själv till att de spelade på nätcasinon innan han pratat med henne.

    Louise har en problematisk bakgrund (minst sagt). Hon är dömd för misshandel och har indikationer på viss beroendeproblematik (alkohol bl.a). Det är väl känt. Och visst, man kan ha åsikter på Åkessons val av livskamrat.

    Ändå släpar vänstern, i synnerhet feministerna, alltid fram någon slags så kallad "patriarkal" syn på Åkessons förhållande där de lastar honom för hans flickväns problem. Som om att han inte är "man nog" att ha pli på sin kvinna och kan sätta ned foten och sätta gränser för vad hon får och inte får göra.

    Ser man inte problemet när man kommer släpande med den typen av argumentation i debatten från vänsterhåll? Det borde ju finnas "roligare" saker att anklaga SD för än att de inte är tillräckligt "patriarkala" i vänsterns smak?

    Vad tycker du? Är inte du oändligt trött på vänsterns (din egen? detta är ju det politiskt korrekta tillika vänsterextrema Familjeliv) dubbelmoral?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Är du trött på vänstern(feminismen)s dubbelmoral?
  • mr me
    Anonym (spammande) skrev 2014-11-11 10:52:26 följande:

    Och jag förundras över SD:ares behov av att spamma ner forumet med högepropaganda, rasisttrådar och rena och skära lögner.


    Tyckte du att denna tråd hade med något av följande att göra så får du gärna påpeka vilket.

    1. Rasisttråd
    2. Rena och skära lögner

    Högerpropaganda kan jag ge dig delvis rätt för att det är eftersom jag under politikdelen av forumet lyft en fråga från ett perspektiv som är positivt för (propagerar för) ett högerperspektiv på en aktuell samhällsfråga.

    Mig veterligen är det dock inte (än så länge) förbjudet att på Familjelivs forum framföra andra politiska åsikter än vänsterextremistiska.

    Det blir inte mycket till debatt om inga andra än de som hyser samma (vänster)åsikter får uttrycka sig, även om det är ett scenario som vänsterextremister givetvis drömmer om då kommunismen/socialismen till sin natur är totalitär och frihetshatande.

    Åter till frågan och trådens ämne.
  • mr me
    fluu skrev 2014-11-11 12:05:44 följande:

    Det hade varit så mycket lättare att ta dig på allvar om du inte likställde vänster och feminism.


    Det gör jag inte. Jag har inte gjort det någonstans.

    Däremot är feminismen en del av vänsterideologin. Den är en del av den socialistiska sociala politiska ideologin och återfinns därmed även bland en del liberaler som föredrar den socialistiska sociala politiken före den liberala, men gärna kombinerar denna med en liberal ekonomisk politik.

    T.ex gärna vill ha marknadsekonomi, men är positivt inställde till kvoteringar och olika straffsanktioner mot dem som inte ställer upp på homovigslar (präster som fråntas vigselrätt), aborter (samvetsfrihet) osv. Det är ett marxistiskt tänkande tillskillnad från det liberala som värnar individens frihet.

    Därav begreppet "kulturmarxism" som s.k "högerextremister" mer än halva USA använder sig av.

    Och där är jag klar med samhällskunskap 1.0 for dummies. Kan ju behövas på Familjeliv - forumet för de hopplöst outbildade...
  • mr me
    fluu skrev 2014-11-11 12:36:11 följande:
    Men se rubriken bara....
    Ja, vad är det med den?

    Läste du ens vad jag skrev?
    Anonym (spammande) skrev 2014-11-11 12:42:12 följande:
    Som det du precis skrev skulle vara någon slags sanning.
    Ja, vad i det är inte sant?
    FixarFrasse skrev 2014-11-11 12:57:18 följande:
    ...de hopplöst outbildade?
    -Är det inte så att den genomsnittliga SD-väljaren har relativt låg utbildning..? Kanske vore klokt att börja i de egna leden om du vill utbilda?

    Jag likställer ABSOLUT inte outbildad med att vara korkad, tar bara upp det eftersom du pratar i termer av "outbildade"
    Ingen aning. Jag tror att de studier jag sett har pekat på att SD ligger något under genomsnitt både i utbildning och inkomst, men det hör väl inte riktigt till sakfrågan här, eller?

    Jag vet inte var du fick SD ifrån helt plötsligt när tråden handlar om vänstern/feminismen (feminismen är en del av vänstern dock inte hela eller likställt med vänstern) och dess dubbelmoral.

    Sedan är väl ganska många här på forumet uppenbart både korkade och outbildade, det går ofta hand i hand.
    FiaMedFunkk skrev 2014-11-11 13:12:53 följande:

    Jag tycker dock att det är något problematiskt att du behöver blanda in Åkesson i din frågeställning. Ger bara vänsterpöbeln ytterligare en ursäkt att sparka på SD. Det kommer redan om några inlägg. Lite som Godwin´s lag.



    Ett aktuellt fall och bra exempel. Sedan får de väl sparka på SD om de så vill, det spelar inte mig så stor roll? Jag är inte SD:s PR-byrå.
  • mr me
    Anonym (Nationell) skrev 2014-11-11 13:26:20 följande:

    Förmodligen menar vänsterfeministerna att han skulle ha haft koll på sitt konto, eftersom det spelades för så stora belopp. De är små i sina tankar och förstår inte att vi nationella inte har tid och möjlighet  att bekymra sig om småsaker som någon miljon hit eller dit. Det är tveksamt om kvinnor ens borde ha rätt att handha pengar när de behandlar en av historiens största män så illa.

    Och nu när han ligger ner svårt sargad bespottas han av dem som egentligen bär ansvaret för att hans pengar och hans hälsa försvann. Så ansvarslöst av vänsterfeministerna.

    Men historien ska ge honom rätt medan de små människorna får ge plats till dem med visioner!


    Tyckte du att du var rolig nu?

    Det handlade om en halv miljon kronor som omsatts på det omdiskuterade kontot, men det är ju inte samma sak som att alla de pengarna förlorats.

    En gång i tiden köpte och sålde jag aktier och kunde omsätta fem-sex miljoner kronor på ett år. Det innebar inte att jag var miljonär.

    Men, inget av det där är vad denna tråd är avsedd att handla om. Men jag tackar som ödmjukast för dina försök att (oavsiktligt) understryka min poäng med tråden.
    FixarFrasse skrev 2014-11-11 13:50:08 följande:
    Svammel

    Fast det har fortfarande inget med denna tråd att göra även om jag förstår nu att du tror det. Du är helt ute och cyklar, även om du uppenbarligen inte förstår det själv.
    fluu skrev 2014-11-11 14:15:03 följande:
    Yes, jag läste vad du skrev.Det ändrar inte att det blir lättare att ta dig på allvar om du inte sätter likhetstecken vilket rubriken indikerar.
    Nej, det gör den inte. Du har fel, som vanligt ska väl tilläggas.

    Kritiken riktar sig mot den del av vänstern som anammar feminismen som paradigm, vilket inte hela (men nästan hela) vänstern gör. Feminismen är en vänster(extrem) ideologi med totalitära tendenser.

    Alla vänstermänniskor är dock inte feminister, även om det till stor del ser ut så i Sverige. Vänsterideologi är däremot väldigt brett och människor som är vänster/socialister i andra länder i världen är feminister i betydligt mindre omfattning än dito i Sverige.

    För Sveriges vidkommande kan man däremot nästan sätta likhetstecken mellan de två.
Svar på tråden Är du trött på vänstern(feminismen)s dubbelmoral?