• Anonym (.)

    Hon tvingar mig att bli pappa :(

    Anonym (RRr) skrev 2014-11-12 08:31:57 följande:
    Hör du hur dumt det låter? Män har ju chansen att skydda sig i förväg om dom inte vill ha barn. Har barnet väl blivit till är det minst lika mycket deras ansvar som kvinnans, eftersom man knappast kan förvänta sig att kvinnan ska utföra ett ingrepp på sin kropp bara för att olyckan varit framme. Kvinnan kan ju inte på något sätt fly från sitt ansvar. Det är antingen abort eller att föda fram barnet och ta ansvar för det. Att göra abort är både känslomässigt och fysiskt påfrestande för kvinnan. Alltså blir valet lite pest eller kolera för kvinnan. Varför ska mannen då kunna smita undan sitt ansvar helt och hållet när han varit minst lika delaktig i att skapa situationen?
    Det är inte förvägsskyddet vi diskuterar här. Det är eftervägsskyddet. Förstår du skillnaden? Om kvinnor har eftervägsskydd (abort) ska män självfallet också ha det.

    Som det ser ut nu så har ju kvinnan all makt. Den som har makt har också allt ansvar. Även att pröjsa för mannens 1273kr i månaden. Det där underhållet är en relik från 1700-1800 talet då godsherrar ofta med tvång eller utpressning satte på pigorna. Sedan när det blev barn så stod pigorna där ensamma och utblottade. Ibland blev de avhysta från gården av godsherrens fru. Då behövdes verkligen underhåll. I dagsläget är det helt överspelat. Kvinnor kan jobba och skaffar de barn själva så kan de ta extrapass på McDonald för att finansiera sin ego-produktion. Det är inget som ska finansieras av någon som inte är med på notorna. Varken män eller samhälle.
Svar på tråden Hon tvingar mig att bli pappa :(