• nozpa

    Hur mycket lägger ni på julklappar åt barnen? Vad köper ni? Tips på vettiga saker önskas.

    Har 3 barn. (3 år, 20 månader, och 3 veckor) Dom 2 äldsta får nog för mellan 1000 och 2000 var. Sedan blir det något gemensamt också.
    Blir inte en massa småsaker, blir kanske 10 julklappar var max av oss föräldrar. Orkar inte ha ett hav som vi haft innan. Dom tröttnar på öppnandet.

    Gemensamt får dom spis/kök + nya grejer till det, t ex grytor, kökshanddukar, bakgrejer (vissa saker får dom innan i paketkalendrarna) 

    3 åringen får barbie + tillbehör, dockkläder, prinsessklänning + tillbehör, bok, cd-skiva, Dora dvd och ev en snowracer. Beror på hur (om) snön kommer. Sedan blir det väl något mer, får se vad bara.

    20 månaders får ....Ingen aning ännu. Hon är svår.

    Lillplutt får någon grej från playsam, det har dom andra fått sin första jul. Ev någon liten leksak/bok. Men det blir inte så mycket i just julklapp till honom i år. Mest minnesgrej, samt att storasystrarna vill såklart ge julklapp till lillebror. :)

    Sedan har dom en mormor som kommer lägga alldeles för mycket tid på shopping till dom. En morfar som fyller på sparkontot, farmor som älskar att handla onödiga småsaker (säkert 10-20 paket/barn), farfar som också fyller på sparkontot. Kusiner som ger, grannen köper, faddrarna köper, + någon kompis som ger dom också.

    Det kommer bli föööör mycket. Som alltid. Men, men. :)

  • nozpa
    En blå giraff skrev 2014-11-12 10:23:47 följande:

    Geomag och plus-plus verkar ju jättekul! Tack för det tipset =)


    Plus plus är riktigt poppis här också. Vi har dom stora, tipsar om att köpa dom mindre.

  • nozpa
    Anonym (bortskämd) skrev 2014-11-13 13:46:19 följande:

    Mina föräldrar slösade säkert över 5000kr på mig varje jul som barn. Fick ny mobil, dyra hästgrejer, märkekläder osv.

    Jag själv kanske köper till barnen för 2000-3000kr beroende på vad de vill ha. Tycker inte man behöver skämma bort dom föör mycket som jag vart.


    Tycker att det beror på ålder på barnet också. En 2 åring är ju inte lika dyr som en 14 åring. Oftast (har gjort det själv) så är ju anledningen till att man köper julklappar till en liten bebis för flera tusen att man själv tycker att det är mysigt.
    Och det är ju helt okej såklart.
  • nozpa
    Apotheosis skrev 2014-11-24 00:06:34 följande:
    hej! Vi bor i USA och använder amerikanska app store, och köpte boken i butik här i USA. Kommer inte ihåg vad boken hette. Det var någon bok med kaniner och kan kanske ha hetat guess how much I love you eller nåt sånt. Just den boken är en egen app. Om du vill ladda ned en rolig bok-app rekommenderar jag storybots om den finns i svenska app store. Där kan man lägga till barnets ansikte och namn så barnet själv är huvudperson i böckerna. Dessutom har appen INGA externa länkar, så man slipper oroa sig för att barnet hamnar i app store för olika app reklamer hela tiden. För en mindre summa kan man läsa alla böckerna men gratisboken "dancing feet" är så bra att appen är värd att ha ändå. Apparna är på engelska. Kan inte tipsa om några appar på svenska då vi inte har svenska app store. Men hoppas ni hittar en favorit. :)
    Måste fråga. Är det med den lilla bruna barnharen (eller något). Den handlar om 2 hara iaf? Som älskar varandra till månen och tbx typ.
    Den finns på svenska, köpt boken åt min 20 månaders. Tror även att det visas på barnkanalen här. Måste ju vara samma tänker jag. "Gissa hur mycket jag tycker om dig" heter den på svenska iaf.
Svar på tråden Hur mycket lägger ni på julklappar åt barnen? Vad köper ni? Tips på vettiga saker önskas.