• Mianne

    Vi som väntar Femman 2015!

    Vad kul! En tråd för mig:)
    Jag väntar mitt femte barn i juli, mina barn är idag 11, 9, 3,1 och jag är 40 år:)

    Hur mår ni, vilka tankar har ni om att få en femma?

    Jag mår bra, kan dock känna att omgivningen (dock inte närmaste familjen...såklart:) är så negativa till att skaffa många barn. Får nästan bara höra negativa kommentarer som ....ojdå! men...ska du skaffa ett helt fotbollsteam......eller _nu får det väl ändå vara nog med barn.....eller - skaffar ni barn för bidragen.....

    Vet att man inte ska bli påverkad men jag blir ledsen av människors oaktsamhet.
    Speciellt som gravid är man ju extra känslig....

    Hur har folk runtomkring er reagerat på er femte graviditet?

  • Mianne
    tina798 skrev 2015-03-02 18:44:30 följande:

    Vi har inte berättat för omgivningen än och ärligt talat så drar jag mig lite för det. Folk menar säkert inget illa med sina kommentaren men tycker ändå att det är tröttsamt att höra.


    Jag kände likadant, nu kan jag inte dölja magen längre och då kommer kommentarerna. Har inte riktigt hittat ett  bra sätt att tackla dom ännu......
    Det känns ju bra att vi är några stycken här inne som vågar gå motströms och skaffa fler barn än 2-3 stycken vilket ju är normen i samhället.

    Gudars vad min mage växt sista veckan! Hur ska detta sluta:)


  • Mianne

    GRATTIS JeyLa ......tänk vad folk oroar sig över att man ska få så mycket att göra och hur trött man kommer bli med en liten till. Som du Jeyla, så hade folk samma "oro" över min fyra, men det har gått över förväntan med honom:) Han är världens gosigaste och charmigaste lilla pojk!

    Hoppas allt går bra för dig med ditt nya plus JeyLa och häng kvar här i tråden!

  • Mianne

    JeyLa, du jag tyckte också skillanden mellan 1-2 barn störst! Minns som den perioden var otroligt slitsam och jobbig, tillskillnad från nu med 3-4 som går som på räls:)

  • Mianne
    SandraS23 skrev 2015-03-05 14:48:40 följande:

    Hej. Jag ville bara kommentera er alla att Va häftigt och vad tuffa ni är som skaffar många barn :) Själv har jag också en dröm med många barn men vet inte hur jag ska hinna med alla jag har två små nu 2 år och 8 månader och vi försöker få till en 3:e nu. Men vilken lycka med många barn. Hoppas det går bra för er alla och stort lycka till :) 


    Tack Sandra! Du har helt rätt, många barn ÄR härligt och det är faktiskt inte så jobbigt som alla tycks tro. Dom följer liksom varandra på någotvis och mycket går på den rutin jag redan hade med bara två barn, och gudars vad mycket kärlek och pussar jag får
  • Mianne
    Familjen Knasboll skrev 2015-03-08 11:57:41 följande:

    Haha trodde att jag skrev i en annan tråd...jag brukar inte tjata i vanliga fall haha

    I alla fall.
    Jag har faktiskt inte tyckt att det varit någon direkt omställning att gå från 1 barn till 2, eller 2 till tre osv. Det har liksom bara varit : "Hej där du nya lilla människa och välkommen till vår familj" och så har livet bara rullat på


    Hej där Familjen knasboll:)...ser att du är ensamstående. Hur löser du det praktiska med barnen? Har du alla på heltid? Får du det att gå ihop ekonomiskt?

    Stor kram!
  • Mianne
    Familjen Knasboll skrev 2015-03-10 08:16:42 följande:

    Mianne: japps jag har alla på heltid och vi har en fantastisk vardag. Jobb, skola/förskola, bus, kramar, tjafs och lek. Och väldans mycket skratt och gos.
    Bor i eget hus med stor trädgård och fullt ansvar för allt - jag lever min dröm <3


    Åh vad härligt att höra!
  • Mianne
    Familjen Knasboll skrev 2015-03-10 08:25:48 följande:
    Dock så kanske jag inte tycker att det är en riktigt relevant fråga hur jag får det att gå ihop ekonomiskt, för det är inget jag frågar andra flerbarnsfamiljer heller.
    Jag skulle inte ha en stor familj om jag inte kunde försörja den själv.
    Lika lite som jag frågar en heterotvåsamhetsfamilj: "hur knu***de ni för att få till det där barnet? I köket eller vardagsrummet?", när jag OFTA får frågan: "men ensam - vem är pappan till den i magen då? hur gick det till?"
    Morr.
    Jag frågade mest för jag min egen personliga del, ursäkta om du tyckte det blev närgånget inte alls min mening att verka otrevlig eller så....
  • Mianne

    Hej hallå:) nu hoppar jag in igen.

    Jag har gått in i vecka 27, mitt femte barn och har bf 9 juli.
    Hoppas förlossningen går snabbt och smidigt som de tidigare, måste dock säga att nr 4 var mest smärtsamt.

    Hur har ni upplevt era förlosningar, lättare ju fler barn, svårare eller blandat?

Svar på tråden Vi som väntar Femman 2015!