Inlägg från: Anonym (Arbetare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Arbetare)

    Fattiga får faktiskt skylla sig själva..

    Inte jag skrev 2014-11-16 20:21:51 följande:

    Studenter som lever på studiemedel får oxå skylla sig själva oxå? Som får pengar 10 månader om året?


    Man jobbar väl ändå de andra två månaderna under året! Som student kan man även jobba lite extra för lite extra pengar, men man får ca 9.000 i månaden och det klarar man sig på! 
  • Anonym (Arbetare)
    Anonym (Sparsam) skrev 2014-11-16 20:36:20 följande:
    Jag vet faktiskt inte, det är nog olika från högskola till högskola. Jag har iaf hört att på vissa högskolor är det gratis.
    Nej tror knappast man får mat gratis på högskolan! Utan den får man givetvis betala för!
  • Anonym (Arbetare)
    Anonym (Lat?) skrev 2014-11-16 21:10:39 följande:
    Lat att skaffa jobb eller utbildning. Har du sett hur arbetsmarknaden är idag eller hur svårt det är att komma in på skola i dag?
    Det där är inte sant! Det finns mer utbildningar i dag än någonsin, och många utbildningar behöver du inte ha några direkta betyg mer än godkänd gymnasieutbildning, men det kan man också komma ifrån, som exempelvis alla YH utbildningar.

    saxat från yhs hemsida:

    "För att var behörig till en utbildning inom yrkeshögskolan måste du ha förkunskaper som motsvarar utbildning på gymnasienivå. Men reglerna är generösa och sökande med olika bakgrund har möjlighet att uppfylla behörighetskraven."
  • Anonym (Arbetare)
    Inte jag skrev 2014-11-16 21:12:47 följande:
    Nej det kanske man inte gör? Jag har sökt otaliga sommarjobb men aldrig fått något. Ja man kan ju jobba extra men man får ju inte göra så att det går ut över studierna
    Jättekonstigt att inte lyckas få ett enda sommarjobb!!!!!!! Det tror jag ligger mer hos dig än att det inte finns jobb.  Speciellt som student, vad utbildar du dig till? 
  • Anonym (Arbetare)
    Inte jag skrev 2014-11-16 21:12:47 följande:
    Nej det kanske man inte gör? Jag har sökt otaliga sommarjobb men aldrig fått något. Ja man kan ju jobba extra men man får ju inte göra så att det går ut över studierna
    Nej men man får ju väga vad man har råd med, ibland kanske man måste skjuta upp en tenta för man behöver pengar, ibland har man kanske det bättre ställt och inte behöver jobba så mycket. Men oftast så är bara lite timmar i veckan guld värt i extra inkomst!
  • Anonym (Arbetare)
    Inte jag skrev 2014-11-16 21:23:45 följande:
    Lärare. Har man ingen erfarenhet så får man inga jobb. Och varför ligger det hos mig för? Söker man 10 olika sorters jobb och inte får någon, hur roligt är det?
    Jättekonstigt att inte kunna få jobb på Mcd ens! Jo lyckas man inte få ett enda jobb får man nog utvärdera varför man inte lyckas och göra någon förändring. Sedan är tipset att söka tidigt! Redan i februari! Sök på platser dom kanske inte ens annonserar på! Gå in och presentera dig och visa intresse m.m m.m
  • Anonym (Arbetare)
    Anonym (Vanesak) skrev 2014-11-16 21:23:42 följande:

    Jag och min man har en gemensam inkomst på ca 10.000kr per månad. Visserligen har vi valt detta (han studerar med bara bidraget och tar inte lån och jag är hemma med vårdnadsbidrag). Vi visste att det skulle bli så och sparade undan under tiden han jobbade. Lever på kanske 14000 per månad. Då betalar vi hyra (7000) och alla andra räkningar, bil, mat och allt vad det kostar att leva. Vi är vana att leva på lite pengar men skulle vi plötsligt få en högre månadsinkomst tror jag att vi skulle vänja oss vid det och i slutändan ha lika mycket kvar som nu..


    Skulle aldrig sätta mig i den sisten att behöva leva så snålt om jag inte hade behövt, å dessutom med barn, hade definitivt tagit lånedelen och kanske är ni berättigade extralån med samt att det finns tillägg om man har barn. Procenten på lånet är 1,2% det är verkligen inte mycket. Och det är inget som ligger er till last vid bolån o.s.v. Och när man jobbar sen är det inga problem att betala tillbaka lånet. Ni skulle då både leva betydligt bättre nu och sen. Men alla prioriterar annorlunda :) 
  • Anonym (Arbetare)
    traveler skrev 2014-11-16 21:42:59 följande:

    Hej TS

    Jag håller med i det mesta som du skriver, det gör jag verkligen. En liten kommentar till det där med rökningen bara. Rökning är ju ett beroende. Enligt addiktologer (Personer som jobbar med beroende) kan man inte bli av med ett beroende ENBART genom vilja utan man behöver någon slags hjälp. Man kan givetvis minska på rökningen om man verkligen vill men är det ett beroende så är det så en liten parantes runt den aspekten kanske. Det bästa är ju såklart att aldrig börja röka men har man skaffat ett beroende så har man.
    Alltså min mamma som rökte mer eller mindre hela sitt liv och som nu är 65 slutade för ca 2-3 år sedan å vet du varför, det var enbart för att hon tänkte på sin kommande pension och pengarna hon kommer spara. Och hon var extrem, gick upp mitt i nätterna å rökte. Vet inte hur många paket hon rökte om dan, skulle inte förväna mig om det var ett paket om dan!! Det var enbart på detta som hon lyckades sluta.Sin vilja! Grymt!!
  • Anonym (Arbetare)
    Inte jag skrev 2014-11-16 21:42:58 följande:
    Och jag tror inte Mc Donalds vill ha en 30 åring som sommarjobbare. Tror nog de hellre vill ha ungdomar
    Nja du skulle ju kunna gå in lite som en arbetsledare för de andra ungdomarna. Men du kanske känner dig för fin för mcd och hellre går arbetslös? 
  • Anonym (Arbetare)
    Anonym (L) skrev 2014-11-17 13:32:42 följande:

    Okej. Hjälp mig spara pengar, TS.

    Jag får ut ca 5000:-/månad. Jag har 0 kr kvar sista veckan av föräldrapenningen men då har vi alltid mat i kylskåpet att klara oss på. Jag åker aldrig på semester. Handlar aldrig kläder till mig själv. Äter inte ute (har inte råd). Fikar hemma (kaffe är för dyrt på café, har inte råd). Har ingen bil. Handlar barnets kläder på Tradera. Har ingen tv (har inte råd att betala tvlicens plus tv-abonnemang). Har en 3 år gammal telefon som är avbetald. Handlar mat då det är extrapris och fryser in. Handlar leksaker till vårt barn på Tradera.

    Finns det nåt mer jag kan spara in på eller lever jag tillräckligt snålt och deprimerande redan? Behöver jag en mascara får jag spara i 2-3 månader för att ha råd med en. Eller köpa begagnad på Tradera.


    Varför får du bara 5.000? Inte hunnit jobba något innan du skaffade barn? Sambo/make? 
Svar på tråden Fattiga får faktiskt skylla sig själva..