Inlägg från: Anonym (Sparsam) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sparsam)

    Fattiga får faktiskt skylla sig själva..

    Anonym (Hmmm) skrev 2014-11-17 11:58:46 följande:
    Faktiskt tänker jag som du ibland. När folk klagar på att människor sjukskrivs för lättvindigt, att sjuka har för mycket pengar, att det inte finns fattiga i Sverige osv. Då önskar jag av hela mitt hjärta att de själva får en svår kronisk sjukdom eller hamnar i ekonomiska problem och inte kan försörja sig. Hemskt ja, men bättre människa än så är jag inte.
    Men det där är ju ofta bara ett försvarstal folk som går sjukskrivna använder för att vi andra som jobbar och betalar skatt ska få dåligt samvete. Det finns alldeles säkert de som har det jävligt, men jag har svårt att tro att de som bara går hemma lider så mycket mer än vi som arbetar 5-6 dagar i veckan. Själv tog jag bort en godartad lungcancertumör men jag sjukskrev mig inte för det.

  • Anonym (Sparsam)
    Anonym (ok) skrev 2014-11-17 11:07:24 följande:

    Om jag har en mycket liten summa som sjukförsäkring, blivit oväntat sjuk och sedan fortsatt sjuk. Pengarna räcker till hyra och efter att räkningar som el och annat betalats har jag 4000 kvar till mat och saker till barnen. (2 st).

    Sedan blir jag utförsäkrad. Försörjningsstöd kommer jag då inte att få första månaden, eftersom utredningstiden ibland tar upp till 2 månader (3 månader en gång) och de ofta anser att jag skulle ha lagt undan pengar, då de inte räknar med vissa saker. Så som viss medicin som jag behöver, som inte ingår i högkostnadsskyddet.

    Har jag slarvat då?
    (i den situationen hjälpte kyrkan mig mycket med matpaket, är evigt tacksam för det faktiskt).


    Är man sjuk kanske man ska göra vad man kan för att bli frisk istället, som att äta hälsosamt, motionera och låta bli tobak och alkohol. Mycket kan man göra själv för att bli frisk.

  • Anonym (Sparsam)
    Anonym (Hmmm) skrev 2014-11-17 10:47:54 följande:
    "Några burkar köttfärssås" och du påstår dig vara sparsam. Det är väl bättre och billigare att göra egen köttfärssås från scratch.
    Inte alltid. Beror på hur dyr blandfärsen är och vad man har för andra ingredienser i.

  • Anonym (Sparsam)
    Anonym (Hmmm) skrev 2014-11-17 11:01:14 följande:
    Jovisst, men eftersom det vad jag vet inte ingår grädde i originalreceptet (pasta bolognese) behöver man ju inte räkna upp det bland sånt man "måste" ha om man ska göra egen köttfärssås. det räcker ju med krossade tomater och gul lök. Om man har råd kan man slänga in vitlök, örter grädde och vad som.
    Matlagningsgrädde behövs för att såsen inte ska bli för tunn. Annars går ju att använda maizenamjöl.

  • Anonym (Sparsam)
    Inte jag skrev 2014-11-17 08:54:46 följande:
    Vad då bortskämd? Nej jag äter kött så jag är inte vegetarian. Jag äter inte ris, pasta och potatis pågrund av att det inte är bra för kroppen. Varför äta dåliga saker bara för att man kan göra det?
    Ok, det är en klok inställning. Men som du vet är ju kött ganska dyrt. Men har du råd med det så ok.
  • Anonym (Sparsam)
    Aniiee skrev 2014-11-17 12:34:20 följande:
    Grattis till den godartade tumören. Ska vi byta? Du kan få mitt elakartade sarkom istället Solig
    Vet du att det finns gott om historier från folk som fått sin dödsdom av läkaren, men som efter det lagt om livsstil helt och börjat ta hand om sig själva och sina kroppar, börjat äta mer hälsosamt, börjat motionera m.m. och de har lyckats bli friska. Nu säger jag inte att det gäller allmänt, men det kan vara en god sak att fundera på.

  • Anonym (Sparsam)
    Anonym (Hmmm) skrev 2014-11-17 12:38:04 följande:
    Jag har en kronisk sjukdom. Det finns inget botemedel. Det finns inga bromsmediciner. Jag kan inte motionera så mycket pga att sjukdomen handikappar mig. Du FÅR hemskt gärna min sjukdom. Jättegärna!
    Okej, du behöver inte gå in i detalj på vad det är för sjukdom och hur den yttrar sig. jag utgår från att du är ärlig.

  • Anonym (Sparsam)

    Vill bara göra en tilläggskommentar: Ofta när folk som går på bidrag startar trådar på FL om hur kärvt de har det ekonomiskt, så brukar de endast få svar från empatilösa människor som tycker att de ska ta sig i kragen och sluta snylta på skattebetalarna. Men dessa personer verkar lysa med sin frånvaro i den här tråden. Nu kommer istället bara svar från "det andra lägret", dvs de som försvarar sina sjukskrivningar/ bidragsberoenden.Ganska komiskt att se som en jämförelse.

    Kom på en sak till. Husdjur är också dyra i drift med mat osv. Kan vara läge att sälja sin hund eller sina katter om man vill spara pengar.

  • Anonym (Sparsam)
    Anonym (Hmmm) skrev 2014-11-17 12:51:25 följande:
    Husdjur är ett bra sätt att må bättre på faktiskt. De är bra för hälsan. Jag har inga husdjur själv dock.
    Ja det är det kanske, men likväl en utgift som man kanske inte har råd med om man nu är så pass fattig. Ett husdjur ska ju också ha mat dagligen. Har man katter så kostar även kattsanden osv.

  • Anonym (Sparsam)
    Anonym (Fattigdom är relativt) skrev 2014-11-17 12:47:35 följande:

    Att aldrig kunna unna sig något fint och gott överhuvudtaget och t ex inte kunna åka pâ semester skulle nog vissa anse redan är fattigdom, hur personen ifråga än spenderar de fâ pengar den har. Â andra sidan, mânga lâginkomstfamiljer ligger kanske under det som räknas för gränsen för fattigdom men de anser sig inte fattiga för de uppskattar det de har och livet i allmänhet ändâ. Det är väl inte bara det faktum att vara skuldsatt eller inte som avgör om man är fattig.


    Det är ingen rättighet att få resa på sin semester. Snarare en bonus och gudlkant som man unnar sig om man har råd. Det finns mycket vackert att se på bara här hemma i Sverige, eller i norden. Ja att kunna uppskatta det man har är en sann styrka och en tillgång! Många strävar bara efter mer och något annat och då missar de den tid och hur bra de har det här och nu.


Svar på tråden Fattiga får faktiskt skylla sig själva..