Inlägg från: mammalovis |Visa alla inlägg
  • mammalovis

    Hur leker era 4-åringar?

    Min tös är fyra vid jul.

    1. Hon leker mycket med Barbie, duplo, pussel ca 30 bitar och annat som finns på hennes rum. Lyssna på sångböcker med ljudpanel uppskattas också. I köket pärlar hon mycket, men behöver hjälp att få fram sakerna och stryka, ibland sitter vi tillsammans eller hon pärlar vid matlagning. I vardagsrummet "läser" hon böcker från biblioteket, ser på tv.
    2. Sedan leker/bråkar hon en del med lillasyster på 1,5 år lite över allt. Kompisarna träffar hon på förskolan, så det behovet har knappt funnits. Varannan helg leker hon med bonussystern på 10 år och då gör de mycket lekar ihop med Barbie, duplo mm.
    3. Varierat beroende på vad. På rummet är det mycket rollekar med Barbie och duplot. Hon har ett hus med 4 figurer och ett sjukhus med 3 andra plus Snövitlego och några andra figurer. Vi har medvetet köpt lego som ger chans till rollekar.
    4. Som regel startar hon allt själv. Tiden varierar, men i sitt rum kan hon försvinna in i lek väldigt länge, har aldrig tagit tiden så. Hon kommer ju och går, då vi andra oftast är i köket eller vardagsrummet.
    5. Väcker mig med krav på frukost eller ber sambon sätta på Barnkanalen eller leker på sitt rum.
    6: Ännu har jag nog aldrig hört att hon varit sysslolös, utan hon kommer alltid på något. Dock ser rummet snabbt ut som bomben slagit ner med leksaker över allt.

Svar på tråden Hur leker era 4-åringar?