• Yonndax

    Hur leker era 4-åringar?

    Sonen fyllde 4 för en månad sedan.

    1. Vad leker era barn? Med leksaker, pyssel eller rollekar?

    Med leksaker. Ofta rollekar med dem.


    2. Vad leker de med/ Hur leker de med andra barn?

    Duplo, bilar, flygplan, i sitt leksakskök. 

    3. Var leker de? Där ni är eller i sitt rum?

    Han leker på sitt rum men om det ska läggas pussel, pyssla med pärlor eller måla gör vi det vid matbordet i vardagsrummet.

    4. Hur ser deras egna lek ut? Hur långa pass egen lek? Hur ofta? Initierar de egen lek själv eller "sätter ni igång" dem?

    Han väljer själv när han vill leka men han kommer ofta ut till oss och vill att vi föräldrar ska vara med. ibland går det ibland inte. Är det så att vi inte kan för stunden blir det gnäll och att inga leksaker är roliga och att han inte har nått att göra.

    5. Vad gör de på mornarna om de vaknar före er och ni vill fortsätta sova?

    Nån enstaka gång på morronen går han upp innan oss. Då brukar vi starta disney junior och då kan han titta på det 30-45 min innan  vi måste går upp.

    6. Hur beter sig era barn när de blir uttråkade/ rastlösa? Och hur bemöter ni det?

    När han blir uttråkad brukar vi försöka avled med nån annan leksak eller lek. Kanske läsa en stund. Ofta blir det så här när han är trött på kvällen eller det är dags för mellanmål. Just nu är han inne i en period då han har svårt att leka själv mer än 10 min och vill ha våran uppmärksamhet hela tiden. Är ok så länge jag inte behöver sitta och äta låtsas mat i 1 timme.

    Ni får tillägga kön på barnet om ni vill och gärna om de är närmare fyra eller fem.
Svar på tråden Hur leker era 4-åringar?