Inlägg från: Tångräkan |Visa alla inlägg
  • Tångräkan

    Hur leker era 4-åringar?

    Har tre tjejer hemma på 4 år, 5 år (bonus) och 6 år.

    1. Vad leker era barn? Med leksaker, pyssel eller rollekar?

    Hos oss leks det ytterst lite med leksaker. Mycket rollekar, spel och pyssel.

    2. Vad leker de med/ Hur leker de med andra barn?

    Just nu pysslas det mycket, klippa, klistra, måla och pärla är favoriter. Spelas också lite på dator, ipad och playstation (när de får tillåtelse). De leker bra med andra barn, bäst med barn utanför familjen. Mellan barnen hemma är det en del syskonbråk såklart även om de leker bra också till och från.

    3. Var leker de? Där ni är eller i sitt rum?

    De leker oftast på sina rum när de leker med leksaker eller rollekar. När de pysslar sitter de i köket (stora tjejen sitter oftast vid sitt skrivbord).

    4. Hur ser deras egna lek ut? Hur långa pass egen lek? Hur ofta? Initierar de egen lek själv eller "sätter ni igång" dem?

    Rollekar och typ springa och jaga varandra och allmänt bus tar de initiativ till själva. Lek med lego, lekköket eller så kan man ibland få kicka igång åt dom. Ta fram grejerna och börja leka med så hänger de på sen kan de sitta en stund. Ofta leker de inte med leksaker mer än 20 min sen har de kommit på nåt annat de vill göra.

    5. Vad gör de på mornarna om de vaknar före er och ni vill fortsätta sova?

    Här går de själva upp och sätter på tv och ser på barnkanalen, vi brukar kunna få ligga kvar en timme innan de börjar ropa om frukost :)

    6. Hur beter sig era barn när de blir uttråkade/ rastlösa? Och hur bemöter ni det?

    Det blir ofta bråk mellan syskonen när de blir rastlösa. Då börjar de retas, tappa tålamodet och gnälla för minsta lilla. Vi försöker bryta rastlösheten så gott det går med att fråga om de vill pussla, pyssla, gå ut och leka eller kanske se en film om det ät kväll eller vädret är mindre roligt. Oftast funkar det bra att få en pause från lekandet och se en film eller spela nånting på Ipaden/datorn. Det viktigaste brukar vara att försöka skilja dom åt lite, få dom att undvika varandra en stund när de börjar bli tjuriga.

Svar på tråden Hur leker era 4-åringar?