• Konservativ

    Manliga och kvinnliga yrken

    Kvinnor och män är inte likadana och det är ett faktum. Jag anser att kvinnor inte passar som militärer och poliser.

  • Konservativ
    temporär skrev 2014-11-20 10:34:52 följande:
    Jag anser inte att mansgrisar passar i vårt samhälle i detta århundrade. Var vänlig och åk tillbaks till 1814 så passar du nog in bättre.
    Du får väl inrätta utrotningsläger för oliktänkande. Är du styrelsemedlem i Fi? Faktum är ju att poliser och brandmän kvoteras in för att de är kvinnor. Sen klarar de inte jobbet.
  • Konservativ
    Lovis111 skrev 2014-11-21 21:03:59 följande:
    Vidare går sedan att diskutera om mäns och kvinnors "intressen" i grunden är deras egna eller skapas efter samhällets normer och syn på vad som är manligt respektive kvinnligt.
    Man kan diskutera hur länge som helst och babblandet är feminister i regel väldigt bra på. Man kommer ändå inte ifrån att intressena är väldigt uppdelade. Och att påstå att det handlar om samhällets normer är helt löjligt. Mina normer är inte i majoritet.
  • Konservativ
    asdqwe skrev 2014-11-25 12:23:32 följande:
    Märkligt resonemang. Jag hoppas att du vet att allt är normalfördelat. Bara för att män i genomsnitt kanske har lägre empati än vad kvinnor har i genomsnitt, så innebär inte det att alla män är olämpliga inom vården (eller att att kvinnor för den delen skulle vara olämpliga i traditionellt manliga yrken). Många män har säkert tillräcklig empati för att göra ett bra jobb inom vården. Däremot så finns det anledning att tro att det finns könsspecifika preferenser på yrkesval och att utfallet av människors fria val skiljer sig mellan könen.
    Varför tror du det?
Svar på tråden Manliga och kvinnliga yrken