• Snö79

    Manliga och kvinnliga yrken

    MEE83 skrev 2014-11-21 07:20:33 följande:

    En kortare person, med en kompakt tjurnacke(tänk brottar typ) kropp kan sätta rätt mycket kraft bakom kroppen om det skulle krävas. Det finns fördelar med det, låg tyngdkraft, bättre balans, svårare att rubba.


    Om din tjurnackekille inte lyckas med sitt avskräckande och det går till handgemäng så är det oftast bättre med en man eller kvinna med god konditon. En koloss har oftast god explosiv styrka men orkar inte särskilt länge och exempelvis en påtänd individ kan vara ganska så enträgen i sitt motstånd. När din koloss då börjar tappa orken så kanske han tappar "sin" arm alternativt tar till övervåld för att lösa situationen. Dessutom blir det lätt tunnelseende när någon börjar bli för trött och korkade beslut överlag fattas.
  • Snö79
    MEE83 skrev 2014-11-21 22:58:29 följande:
     
    Snö79 skrev 2014-11-21 17:47:46 följande:
    Om din tjurnackekille inte lyckas med sitt avskräckande och det går till handgemäng så är det oftast bättre med en man eller kvinna med god konditon. En koloss har oftast god explosiv styrka men orkar inte särskilt länge och exempelvis en påtänd individ kan vara ganska så enträgen i sitt motstånd. När din koloss då börjar tappa orken så kanske han tappar "sin" arm alternativt tar till övervåld för att lösa situationen. Dessutom blir det lätt tunnelseende när någon börjar bli för trött och korkade beslut överlag fattas.
    Finns inget som säger att en kraftigt byggd person inte kan ha bra kondition, så det är ju ganska så irrelevant.
    Ungefär lika irrelevant som att en kvinna eller man utan tjurnacke inte kan ha pondus nog för att avskräcka. Sedan om du tittar på personerna som arbetar inom de mer fysiskt krävande områdena så är det ganska få som har din satta kropp med tjurnacke, just för att det är svårt att både ha en explosivt stark kropp ihop med en mer seg kropp som har bättre kondition. Men du kanske har en superformel på det? 
  • Snö79
    MEE83 skrev 2014-11-22 13:31:17 följande:

    Har inte skrivit att dom inte kan vara avskräckande, även om det ordet inte direkt var så pricksäkert, respektingivande är bättre i detta sammanhanget. Och en storväxt person, både på bredden och längden kan vara mer respektingivande i vissa sammanhang.

    Så det jag skrev är att en person som är har en "builtfat" eller "bearmode" kropp(kompakta manliga kroppstyper) kan ha vissa fördelar, personligen har jag ingen satt kropp för övrigt, mina kroppstyp är snarare "ottermode", och det är vad jag alltid varit, och även det jag personligen strävar efter att underhålla genom träning. 

    En satt kropp, dvs en kropp som är kompakt är kroppsbyggnaden, hur du lägger upp din träningsregim är en helt annan sak. En person med kompakt kropp kan ha fantastisk kondition. Det finns ingen kausalitet mellan satt kropp=dålig kondis.  


    Jo du skrev just att du inte ansåg att kvinnor på 60 kg är särskilt avskräckande och nu uppenbarligen inte heller respektingivande. Jag måste med min erfarenhet säga att detta inte stämmer, då en vek koloss är precis lika icke respektingivande som en vek tunnis. Det mesta sitter i huvudet faktiskt.

    Jag skrev inte att det inte går att ha båda men det skulle ta oerhört mkt tid att vara på topp på båda områdena. Ska jag vara ärlig så har jag aldrig sett ngn som haft båda på hög nivå, men det gör ju ingen sanning. Kan du inte bara konstatera att den optimala polisen inte finns utan att poliskåren måste byggas upp av olika individer? Individer som måste hålla någon slags lägsta nivå både inom det psykiska och det fysiska. Sedan toppar de olika individerna på olika sätt och så hoppas man att rätt person är på rätt plats.
  • Snö79
    MEE83 skrev 2014-11-22 14:37:12 följande:
    Avskräckning handlar om perception, hur man uppfattar en person men även hur man handlar och uppträder, kontrollerad aggressivitet är till exempel ingen nackdel i vissa sammanhang, det kan vara en fördel i situationer när du måste dominera omgivningen och visa auktoritet.

    Fysisk storlek kan vara ett hjälpmedel då en person som är större kan uppfattas som mer respektingivande/hotfull/avskräckande, speciellt i kombination med just aggressivitet. 
    I första stycket är du ju faktiskt inne på något förutom det faktum att en kvinna också kan besitta dessa egenskaper. Det verkar som att du utgår från någon slags utopi där det finns en obegränsad pool av män som vill bli poliser, har explosiv styrka, bra kondition, en intelligens över genomsnittet, har stor auktoritet samt ett stabilt psyke. Om du lyckas hitta 20000 sådana så fine, men så många finns det inte av det slaget. Alltså får vi försöka komplettera varandra och då anser jag att den del som aldrig får tummas på är psyket snarare än fysiken. Finns många personer som sin storlek till trots inte kan hantera konflikter, är oförmögna till självreflektion och därav blir en fara för sin kollega samt de samhälle de ska skydda. 
    MEE83 skrev 2014-11-22 15:08:49 följande:
    Men eventuell rädsla hos kvinnan kan göra att situationen eskalerar, och istället för att lugna ner situationen genom enkel fysisk närvaro kan det gå åt andra hållet.

    Som detta fallet till exempel. Patetiskt ingripande av polisen och sedan flippar hon.
    www.dn.se/sthlm/har-slar-polisen-paverkad-man/ 
    För trots att du här helt verkar bortse från att män kan vara rädda så är i princip alla människor rädda i farliga situationer, då vi har något som kallas överlevnadsinstinkt. Det som är viktigt är hur självmedvetna vi är och hur vi hanterar rädslan. Så hellre en kollega med sämre fysik än en som lämnar mig med konflikten. Om du söker vidare på youtube så kommer du hitta ett antal videoklipp när män gör värdelösa ingripanden och det övergår till övervåld eller att de på annat sätt misslyckas med sitt jobb, så detta klipp var helt onödigt för diskussionens skull. 
Svar på tråden Manliga och kvinnliga yrken