Inlägg från: sportpappa |Visa alla inlägg
  • sportpappa

    YouTube?

    Börja nu, men eftersom du inte har någon aning om hur det kommer att gå, dvs. om du tjänar tillräckligt med pengar, så fortsätt med skola och jobb. Gör dina filmer på fritiden. Vid sidan av skola och jobb så har du väldigt många timmar att lägga på att göra filmer.

    Det tar tid att bli duktig och att hitta det rätta formatet så börja nu och testa dig fram, spela in material, klipp filmer och se vad som fungerar.

    Du behöver också starta ett företag eftersom du gör det med avsikt att tjäna pengar. Där har du en hel del att sätta dig in i. På intäkterna drar du först av alla kostnader. Kostnader är allt du köper in ex. kamera, dator, mobil, bokföring, bankkostnader, försäkringar etc. Därefter så försvinner ca 50% till skatter och avgifter. Det som sen blir kvar är din "lön".
    Det är vettigt att göra en budget för att se hur många fans du behöver för att det ska gå runt.
    Om du inte har koll på något av det här så se till att hitta någon som kan hjälpa dig med det. Det är av yttersta vikt att ha koll på det här. Om du gör fel så kan du åka på stora skulder som gör att du måste lägga ner allt för gott.

    Starta företaget när du börjar att tjäna pengar eftersom det är en del kostnader och byråkrati förknippat med det som är tungt att dra innan man ser att verksamheten börjar att rulla på. Gör dock planen för det redan nu om du seriöst vill satsa på en sån här verksamhet.

    Kolla på Ung företagsamhet: www.ungforetagsamhet.se/
    De bör kunna hjälpa dig med företaget. Genom dem kan man få driva ett företag i gymnasiet i utbildningssyfte.

  • sportpappa
    GrottyFriend skrev 2014-11-20 09:27:49 följande:
    Men det är inte företaget som tjänar pengar åt mig, företaget jag tänker på nu är de som säljer mina produkter. Jag får pengar på bankkontot årligen av ett team. Hur mycket pengar beror på hur många prenumerationer jag har, hur många som tittar på mina videor, hur många av de som prenumererar mig är aktiva, och hur många gillningar jag har på mina videor. Jag får också sponsorer.
    Är du anställd av någon? Om du inte är anställd så måste du ha ett företag.
    Vilket är företaget och teamet som du pratar om?
    Vad är det för produkter du ska ha?

    Gymnasiet bör du åtminstone ta dig igenom. Det förenklar mycket att ha det klart. Då slipper du läsa in missade ämnen när/om du ska läsa på högskolan. Parallellt med gymnasiet så kan du påbörja din karriär som Youtube-stjärna. Om du lyckas med det vet ingen. Det är inte bara att bestämma sig och så blir det så. Det krävs mycket och hårt arbete och en otrolig tur. Många försöker och nästan lika många misslyckas.
Svar på tråden YouTube?