• Mithi

    Gillar ditt barn fisk?

    Jag har märkt att det är många barn som inte gillar fisk. 
    Hur är ditt barn, tycker ditt barn om fisk?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Gillar ditt barn fisk?
  • Mithi
    Majsan70 skrev 2014-11-23 12:17:29 följande:

    Alltså ja eller nej.? Mina barn tycker om viss sorts fisk. Stekt panerad vit fisk som torsk och rödspätta funkar samt att mina två vuxna barn äter lax. Så ja ibland. De vuxna barnen äter även skaldjur. 

    Däremot äter inte jag fisk eller skaldjur och serverar det därmed inte hemma. 


    Tycker du att svarsalternativen är konstiga?  

    Anledningen till att jag bara valde att ta med alternativen ja och nej är för att jag vill se om barnen tycker om fisk, men jag behöver inte veta vilken slags fisk. Det räcker alltså om barnet gillar en eller två fisksorter. Man tycker inte om allt, och alltså kan man gilla fisk utan att gilla varenda fisksort och varenda fiskrätt
  • Mithi
    Ragnar skrev 2014-11-24 15:02:29 följande:

    Ja, de föredrar fick fisk före kött. Upplever det snarare som tvärtom. Att de flesta barn tycker bättre om fisk än kött. Men då bor jag där det äts mycket fisk så jag antar att barnen vänjer sig vid fisk från början.


    Ja ska man tro på denna omröstning så Jag har fått en helt annan uppfattning än den som visas här i tråden. När jag själv gick lågstadiet och mellanstadiet hatade alla mina klasskompisar fisk. Det var bara jag och en handfull elever som åt det. Idag äter jag fortfarande i skolmatsal och mer än hälften av all barn ratar fisk. Skulle säga att det är ca 1/3 som äter fisk. Ändå har skolmatsfisken blivit riktigt bra. Är inte längre bara fiskfriletterna utan många olika rätter och fiskar. Lax, torsk, rödspätta, är de vanligaste. Och inte bara torr fisk utan grytor och soppor, m.m. också. Frågar man om de lagas fisk hemma får man ja till svar. Men frågar man om de inte äter fisken som serveras hemma så svarar de näää.
Svar på tråden Gillar ditt barn fisk?