Inlägg från: PrinsessanLeia |Visa alla inlägg
  • PrinsessanLeia

    hade vi klarat oss ekonomiskt?

    Jobba först så du får en inkomst att basera din föräldrapeng på. Då har ni som par mycket bättre möjligheter att fördela f-ledigheten mellan er. Skaffar ni barn när du i rpincip har noll i inkomst blir ni både fattiga och din sambo kommer inte kunna vara f-ledig. Barn kan vänta ett halvår eller år till så kan du jobba.

  • PrinsessanLeia

    Läs på försäkringskassans hemsida.

    Och du, jag tycker verkligen du ska arbeta innan ni skafar barn, helst heltid om du kan. Om du skullevilja lämna din sambo sitter du en riktigt dålig sits om du inte jobbat innan ni får barn. Och somjag skrev ovan, planera för att även barnets pappa ska kunna vara f-ledig för det är det bästa ni kan göra för barnet oc för att ni ska kunna leva ett jämställt förhållande.


    tino01 skrev 2014-11-23 16:40:59 följande:

    Absolut är de smartaste att vänta, det är jag medveten om. Jag är inte gravid och blir förmodligen inte det än heller då vi inte börjat försöka. Med ibland får jag sån barnlängtan och då börjar man fundera på hur det hade kunnat se ut om vi haft barn i de tillstånd vi har nu. 

    Om jag ska räkna högt kan jag säga att vi har utgifter på ungefär 9900, då har jag avrundat uppåt så de är lite högt räknat.

    Hur längre behöver jag jobba för att inte få minsta summan mammapenningen?

    Tyvärr är det ju så att idag är de inte en baggis att få ett jobb men man får ju söka så mycket som man kan.


Svar på tråden hade vi klarat oss ekonomiskt?