• aster

    Har min partner en kognitiv tankestörning eller någon typ av diagnos?

    För mig låter det som om din partner inte är så begåvad, särkilt inte verbalt. Men om han klarar jobbet bra måste han väl ha några styrkor? Försök att hitta dem, och använd de som en väg i er kommunikation. Du säger hela tiden att han är en fin person, vad består hans finhet av?

    Använd din reflektionsförmåga för att förstå hans beteende från en positiv vinkel. Sen låter det också som att du vill att han ska fungera på ditt sätt och det är orealistiskt. Om han inte klarar att ta 50% av hushållet spontant så Måste han ju använda ngn sorts metod. Varför inte använda en lista där ni turas om med de värsta sakerna, som stör dig mest. Eller så delar ni upp i ansvarsområden.

    Självklart är det patetiskt att en vuxen människa inte kan se allt som ska göras i ett hem, men alternativet till att styra upp är att du gör mest. Du väljer.

    Vab tycker jag man ska dela strikt 50-50, och varannan gång. Om du väljer att ta vab på hans gång så är det ändå ditt val och om du vet att han vabar hälften totalt sett tycker jag inte bitterhet är försvarbar.

Svar på tråden Har min partner en kognitiv tankestörning eller någon typ av diagnos?