Inlägg från: Anonym (S A) |Visa alla inlägg
  • Anonym (S A)

    Ser inte fram emot resan längre

    Har ni gemensam ekonomi? Om inte, så har han ingen skyldighet att betala för dig. (Det har han iofs aldrig, men har man gemensam ekonomi så bestämmer man ju tillsammans över alla pengarna som kommer in.)

    Sedan förstår jag inte. Visste du inte om förutsättningarna innan ni bokade resan?

  • Anonym (S A)
    Anonym (Blä) skrev 2014-11-25 12:56:14 följande:
    Gud vilken snäll sambo och vilken lättnad för dig! Här betalar vi lika mycket trots stor skillnad gällande ekonomin. Jag har blivit stressad utav detta, det ligger och gnager. Jag får i princip vända på varenda krona. Självklart har jag blivit bjuden på saker i vardagen och har blivit bjuden på en exklusiv restaurang i London som vi bokat bord på, allt är betalt, men ändå.

    Han kan träffa vänner och fika, köpa något till sig själv, gå till frisören osv. Jag kan inte det. Har inte klippt mig på fyra månader. Behöver gå till läkaren pga misstänkt fel med sköldkörteln men har inte råd, måste vänta till Januari. Känns förjävligt..,
    OK, kan du inte jobba extra?

    Bestämde ni innan ni flyttade samman att ni skulle ha det så här uppdelat?
  • Anonym (S A)
    Anonym (Blä) skrev 2014-11-25 13:26:50 följande:
    Har fått en anställning men har inte börjat ännu. Det är bara varannan söndag.

    Innan jag ens fick beviljat CSN-lån så sa min sambo (då var han min pojkvän) att han skulle bjuda mig på en resa till London. Då hade jag endast studiemedel på 2400 i månaden. Sen när jag fick lån på 9004 så skulle jag helt plötsligt inte bli bjuden på resan.
    OK, ja det var ju taskigt av honom.

    Hur resonerade ni innan ni flyttade ihop angående hur ni skulle dela på kostnaderna?

    Och flytten, varför flyttade ni om det kostade så mycket för dig?
  • Anonym (S A)
    Anonym (Blä) skrev 2014-11-25 14:51:08 följande:
    Jag har MINA räkningar på 1700, MIN mat på cirka 1500 och hyra på 2700. Det är standard. Nu blir det ju mer utgifter eftersom jag sparat lite till resan och sen lite andra grejer. Men standard utgifter är 5900 för mig. Nu är jag i princip nollad eftersom vi ska resa.

    Min sambos utgifter en vanlig månad är hyra 2700, mat 1000, mobil 300. Alltså betalar han 3900 varje månad, han sparar cirka 10000 till annat. Så alltså lever han på 10100 när alla hans utgifter är betalda och jag på noll kr.

    Vi äter inte samma typ av mat, därför betalas det separat. För mig är det helt fel.
    Hur funkar det med maten, handlas den separat också? Har ni olika hyllor? Varför är din mat dyrare, äter du mer mat hemma?

    Fast han har väl mer utgifter än så? Busskort, bil, försäkringar, TV, el, a-kassa?
  • Anonym (S A)
    Anonym (trophy wife) skrev 2014-11-26 12:09:02 följande:
    För att vara rättvis så vill jag tillägga att jag köper allt till hushållet med hans kort, samt har en dyr och snabb bil som han betalar fullt ut. Jag får 5000 på mitt konto varje månad och för dessa pengar får jag göra vad jag vill. Hela barnbidraget sparas på ett konto till vårt barn. Det är givetvis jättelyxigt om man jämför med heltidsarbetande par som tillsammans har 27:50 kvar när räkningarna är betalda och då har barnbidraget gått åt till blöjor och vinterkläder, typ. 
    Att behöva låna pengar av sin man, kallar inte jag för "jättelyxigt".

    Och den snabba bilen har du ingen nytta av om du inte har råd att betala dina egna tandläkarräkningar.


Svar på tråden Ser inte fram emot resan längre