• guchi

    Hur tolka honom?

    Anonym (Stina79) skrev 2014-11-28 21:21:38 följande:

    Men det är väl självklart att jag har ett syfte med att gå till terapeuten! Hur tror du annars jag hamnade där?! Jag går fortfarande där för att jag behöver hjälp givetvis. Men det berör inte min fråga utan jag ville bara ha hjälp med tolkningen. Fortfarande- varför en sån här förändring på beteendet MOT mig? Jag blur såklart lite ledsen och tar det personligt. Vi är båda människor i samspel med varandra. En terapeut är inte en robot!


    Om någon vårdare petade mig i håret skulle jag ha sagt ifrån.
  • guchi
    Anonym (Stina79) skrev 2014-11-28 21:36:02 följande:

    Jag hänger med. Självklart har han sitt. Men som jag säger har det vart intensiva blicka leende och smekt bort hårslingor från mitt ansikte mm och i ögonblicket har det känts närvarande från hans sida och detta pågick ganska lång tid med extra uppmärksamhet på mig mer än på övriga patienter vad jag sett. Vill inte behöva dra en massa exempel men lite tråkigt du hellre vill tolka mig och mina känslor än att hjälpa mig att tolka hans beteende. Jag funderar nästan på att sluta för att situationen blivit konstig. Därför ville jag ha yttre reflektioner för detta förändrade beteende.


    Byt vårdare om det känns konstigt.
  • guchi
    Anonym (Stina79) skrev 2014-11-28 22:23:20 följande:

    Men du förstår tyvärr inte heller.. Jag har gått hit i två år... Helt plötsligt beter han sig kyligt. Klart man blir besviken när den man anförtrott sig till gör såhär. Och jag fubderar ju på varför ? Jag blir ledsen för att samarbetet som fungerar bra blivit dåligt och jag vill inte leta upp en ny när jag trivts så bra! Jag hade letat så länge ...


    Han kanske vill distansera sig från dig ? Död
  • guchi
    Anonym (Stina79) skrev 2014-11-28 22:33:03 följande:

    Tack för ditt svar!

    Då är det upp till honom att säga till om jag ska sluta?


    Sluta
  • guchi
    Anonym (Stina79) skrev 2014-11-29 08:37:18 följande:

    Detta är inte en psykolog....


    Vad är han då ?
  • guchi
    Anonym (Stina79) skrev 2014-11-29 11:05:41 följande:

    Det är inte relevant i berättelsen. Jag önskar bara hjälp med reflektioner över mitt berättande och inte massa andra åsikter. Jag ville bara ta fram det viktigaste för jag ska kunna fatta ett beslut. Allt annat tar jag ställning till själv.


    Reflektioner kring ditt berättande ?

    Du undrade över någonting och jag skulle rekommendera att du följer terapeutens signaler. Han vill distansera sig och du bör kanske inte trotsa det som patient. Du är under behandling och du ska gå efter vad han ger dig, inte vad du vill ha.
  • guchi
    Anonym (kvittar) skrev 2014-11-29 12:13:13 följande:

    Det spelar ingen roll om han verkligen har varit intresserad eller inte, om han har känslor för dig eller inte, om han har flirtat med dig eller inte. Eftersom ni har en professionell relation. Det vore högst oetiskt av honom att träda över den gränsen och inleda en romantisk eller sexuell relation med dig, som hans klient.

    Det här är min tolkning: din terapeut uppvisar en något bristande känsla för gränser, genom att smeka håret ur ditt ansikte. Du har blivit förälskad i honom och på något sätt har han förstått det, antingen genom ditt beteende eller någonting du har sagt. Nu uppträder han mer professionellt, eller "kyligt" för att distansera sig från dig och inte uppmuntra dina känslor och markera arten av er relation.


    Där satt den ! Död
Svar på tråden Hur tolka honom?