Inlägg från: Anonym (Stina79) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stina79)

    Hur tolka honom?

    Jag går till en terapeut som till en början var väldigt rar och go mot mig. Han häll alltid kvar blickarna och log varmt. Blev ibland generad och lite nervös. Jag kände en spänning i luften. Jag tror inte jag tolkade detta fel. Vid två tillfällen har han smekt undan håret från mitt ansikte.

    Han är sambo så jag tänkte mest att han bara var sån. Trevlig. Artig. Och lite oproffessionellt gjort men samtidigt oskyldigt. Inget jag kan anklaga han för. Nu är han mer professionell och jämfört mot tidigare nästan kylig. Flirtade han med mig tidigare eller? Jag blir väldigt osäker på vår terapeut patient förhållande. Vad tror ni andra? Hjälp mig är jag totalt blåögd? Tänk om jag besvarade en flirt så är han upptagen?

  • Svar på tråden Hur tolka honom?
  • Anonym (Stina79)

    Var otrevligt av dig hh att antyda något annat än det jag skrivit. Jag ville ha hjälp att tolka hans sätt mot mig. Klart jag funderar eftersom jag trodde att det var hans sätt att vara å jag är alltid glad. Men efter att han förändrats har jag ju tänkt efter hur vi var innan. Tänkte bara att var han intresserad innan var det därför han tittade å log sådär..

    *

    Jag menar att jag med mitt öppna sinne och glad son jag alltid är fått han att tro att jag besvarat nåt?!

  • Anonym (Stina79)

    Men det är väl självklart att jag har ett syfte med att gå till terapeuten! Hur tror du annars jag hamnade där?! Jag går fortfarande där för att jag behöver hjälp givetvis. Men det berör inte min fråga utan jag ville bara ha hjälp med tolkningen. Fortfarande- varför en sån här förändring på beteendet MOT mig? Jag blur såklart lite ledsen och tar det personligt. Vi är båda människor i samspel med varandra. En terapeut är inte en robot!


    Anonym (hh) skrev 2014-11-28 20:59:10 följande:

    Jag har inte antytt något annat än det du skrivit. 

    Nej, det är inte alls klart att du funderar, faktiskt. En terapeut går man till för terapi och då inte fundera över terapeutens sätt mot en själv. Faktiskt. Det är något lite osunt över det.

    Och det är skrivet i all välmening men du verkar reagera starkt på det och det kan man också fundera på varför. jag menar inget illa utan gjorde en reflektion.


  • Anonym (Stina79)

    Jag hänger med. Självklart har han sitt. Men som jag säger har det vart intensiva blicka leende och smekt bort hårslingor från mitt ansikte mm och i ögonblicket har det känts närvarande från hans sida och detta pågick ganska lång tid med extra uppmärksamhet på mig mer än på övriga patienter vad jag sett. Vill inte behöva dra en massa exempel men lite tråkigt du hellre vill tolka mig och mina känslor än att hjälpa mig att tolka hans beteende. Jag funderar nästan på att sluta för att situationen blivit konstig. Därför ville jag ha yttre reflektioner för detta förändrade beteende.


    Anonym (hh) skrev 2014-11-28 21:28:29 följande:

    Jag vet inte om du misstolkar med flit? Jag har inte påstått att du inte har ett syfte med att gå dit, snarare tvärtom. Ändå är dufokuserad på att fundera över terapeutens sätt och hur det förändrats. Jag tycker att du ska fundera på varför du ens funderar över terapeutens beteende. Som du säger, han är ingen robot. Han kanske har en dålig period, egna problem. Han kanske var extra glad för något i början och nu har det lagt sig. Det behöver inte ha ett enda dugg med dig att göra - och har det troligen inte heller. Så att du ens funderar i de banorna är osunt. Är du med?

    Du behöver inte bli upprörd, jag är inte din fiende eller klagar på dig utan försöker få dig att inse att dina funderingar tar fokus ifrån det viktiga - anledningen till att du ens går dit.


  • Anonym (Stina79)

    Men du förstår tyvärr inte heller.. Jag har gått hit i två år... Helt plötsligt beter han sig kyligt. Klart man blir besviken när den man anförtrott sig till gör såhär. Och jag fubderar ju på varför ? Jag blir ledsen för att samarbetet som fungerar bra blivit dåligt och jag vill inte leta upp en ny när jag trivts så bra! Jag hade letat så länge ...


    Anonym (hh) skrev 2014-11-28 21:51:05 följande:

    Du förstår verkligen inte....

    Hans beteende har ingen som helst betydelse och är inget du ska varken reagera eller fundera på. Du går till honom för terapi och inget annat. är han bra på det och du kan koncentrera dig på det och kan du inte det så ska du byta. Svårare än så är det inte


  • Anonym (Stina79)

    Tack för ditt svar!

    Då är det upp till honom att säga till om jag ska sluta?


    guchi skrev 2014-11-28 22:25:21 följande:

    Han kanske vill distansera sig från dig ?


  • Anonym (Stina79)

    Tack! Du förstår min fråga!

    Jag tycker det är otroligt ledsamt när man lärt känna sin terapeut och fått en bra relation till denne. Det är inte alltid kemin stämmer men här har den verkligen gjort det.

    Jag funderar ju lite själv kring hur jag ska göra och det beror ju på hur han känner och tyvärr får jag aldrig veta. Om han har vart attraherat och nu tagit förnuftet till fånga så borde han väl ändå inte kommit över känslorna?Då störs väl relationen om jag fortsätter där? Är det mitt ansvar? Eller kan han ha blivit kylig mot mig av annan anledning?

  • Anonym (Stina79)

    Detta är inte en psykolog....


    Anonym (a) skrev 2014-11-29 01:13:07 följande:

    Saken är väl att du inte ska bry dig. För så fort du börjar bry dig om terapeuten och hens tankar, känslor och handlingar så blir terapin verkningslös/skadlig.


  • Anonym (Stina79)

    Det är inte relevant i berättelsen. Jag önskar bara hjälp med reflektioner över mitt berättande och inte massa andra åsikter. Jag ville bara ta fram det viktigaste för jag ska kunna fatta ett beslut. Allt annat tar jag ställning till själv.


    guchi skrev 2014-11-29 08:50:24 följande:

    Vad är han då ?


  • Anonym (Stina79)

    Jag tror inte du förstår. Visst. Han distanserar sig. Jag undrar bara om någon ville hjälpa mig att reflektera över VARFÖR? Har han vart intresserad tidigare eftersom han gav de signaler tidigare etc.


    guchi skrev 2014-11-29 11:12:07 följande:

    Reflektioner kring ditt berättande ?

    Du undrade över någonting och jag skulle rekommendera att du följer terapeutens signaler. Han vill distansera sig och du bör kanske inte trotsa det som patient. Du är under behandling och du ska gå efter vad han ger dig, inte vad du vill ha.


  • Anonym (Stina79)

    Jag har redan insett att relationen inte är sund som den är nu. Hade han inte distanserat dig hade jag inte behövt fundera utan "arbetet" hade kunnat fortlöpa. Jag tycker det är ringt att fatta ett beslut på en ev ogrundad anledning därför ville jag ventilera för att fundera på hur jag ska gå vidare. Jag funderar såklart eftersom en människa jag känt i 2 år och haft en tillförlitlig relation till har tagit avstånd. Jag ville ha hjälp med idéer på varför sen ta ett beslut själv. Om han verkar ha känslor så ja då vill jag avsluta om ni har egna erfarenheter av andra anledningar kanske jag överreagerar och kan då sluta fundera. Jag vill inte ha råd om hur jag ska gå tillväga som sagt. Jag är förnuftig själv att fatta vettiga beslut. Som sagt... Lite reflektioner räcker

  • Anonym (Stina79)

    Av vilken anledning tror ni terapeuten tagit avstånd? Jag känner mig väldigt dum och undrar givetvis om jag har gjort nåt rent personligt.? Vi kunde ju skoja ibland och skratta en del. Hans sätt att titta mkt på mig och le tog jag som att han tyckte väldigt bra om mig som person. Men jag bli så besviken att han utan att förklara något förstört ett bra samarbete som nu bara är stelt?! Ska jag våga ta upp detta eller? Jag vill ju inte behöva avsluta när han vet allt och vi kommit en lång bit på vägen. Har han vart intresserad och insett han kanske gått lite över gränsen? Eller kan jag ha gått över gränsen? Men då borde han inte fortsatt så länge och nu efter två år ångra sig att han "lärt känna mig".

    Spekulera inte i mina känslor. Jag är inte kär men förvirrad i situationen.

  • Anonym (Stina79)

    Jag känner mig sviken! Ledsen och tar det högst personligt. Jag vill veta vad det handlar om men jag kan inte fråga hörru du! Varför ger du mig inte samma respons som tidigare?!


    Anonym (a) skrev 2014-11-29 12:33:11 följande:

    VARFÖR tänker du på hur han kände och tänkte då och hur han känner och tänker idag?

    Jag säger inte att det är fel att göra det, jag skulle nog göra det samma, men jag undrar ändå över VARFÖR du gör det? Av vilken anledning? Vet du själv?


  • Anonym (Stina79)

    Du får det att verka så enkelt.. Jag hade aldrig skrivit här om det inte vore ett problem för mig.


    Anonym (a) skrev 2014-11-29 20:59:28 följande:

    Varför skulle du inte kunna fråga? Du ska väl kunna fråga vad som helst i din terapi.

    Är du orolig för hur han ska ta dina frågor och känna för dem är han återigen inte längre rätt terapeut för dig.


  • Anonym (Stina79)

    Men har han sabbat eller övertolkar jag? Allt har ju varit en tyst kommunikation alltså långa blickar från hans sida å leenden? Det är egentligen rätt oskyldigt. Men samtidigt nu i efterhand när jag tänker efter har han alltid vart blyg och osäker och lite generad ibland. Men det kan man ju åxå vara utan att det betyder nåt. Jag blir så himla ledsen om jag ska behöva byta och börja om "från början". :(

    Hur skulle jag kunna ta upp detta? Som jag skrev... Det är rätt oskyldigt eftersom han har ju inget direkt sagt rätt ut så kan inte komma med att "det känns som om"... Å som vaddå? :/


    Anonym (a) skrev 2014-11-29 21:40:04 följande:

    Ja, det är alltid så mycket svårare när man själv är insyltad ;)

    Jag förstår att du har investerat mycket i din terapi och i relationen till din terapeut.

    Det känns som han har tabbat sig. Hur kan någon fixa det? Det går ju inte.

    Du måste ta upp det med någon. Antingen din terapeut eller hellre skaffa dig en ny.


Svar på tråden Hur tolka honom?