Inlägg från: trollskogen |Visa alla inlägg
  • trollskogen

    NÅGON med bf runt nyår som vill följas åt?

    Jag är beräknad 25 dec, så hoppar in här med gärna. Min bb väska är packad. Jag har lagt ner ner två set kläder och en pyjamas till bebisen. Funderar på att ta med babynestet.. Ni som har ett såndat hur tänker ni kring det? 
    Jag själv har ett par lösa byxor med mig, amningslinne, en skön kofta, en morgonrock, tofflor och toalett artiklar.

    Jag kan inte fatta att det snart är dax. Har en stor längtan men även lite "rampfeber" inför det hela.. Och funderar på hur det kommer kännas när man väl kommer hem.. Och är mamma :) Vill att allt ska gå bra :) 

  • trollskogen

    Åh vad roligt Frida07! All lycka till er! Hur gick förlossningen och hur hur allt gått efter att ni kom hem? Jag är så orolig över hur allt blir hemma sen, Vi ska liksom ta hand om vårat barn, ett litet knyte som legat i min mage så länge. Jag har svårt att fatta att det verkligen ÄR en bebis där inne i magen, som är våran även om det såå mysigt och efterlängtat. Jag behöver få träffa honom nu :D Det hela är en slags skräckblandad förtjusning med en massa längtan. Någon som känner igen sig???? 

    Jag har iaf haft lite molande värk långt ner i magen i samband med sammandragningarna som kommit när jag rört mig idag. Jag misstänker även att min slempropp håller på att lossna. I alla fall lite igår, har inte märkt något idag dock. Han får oxå gärna vänta lite, helst till nästa år! Nog enda gången gravida kvinnor faktiskt önskar att gå över tiden. 

    jaha vilket tips, att låta babynestet vara i sägen ett tag innan. Har fortfarande inte bestämt mig om hur vi ska göra med den. Det kan ju i vilket fall inte skada att man tar med den till bb ;) Men sen hur mycket trygghet den faktiskt inger till bebise vet man ju inte riktigt. Har ju sytt den själv omsorgsfullt så den är ju iaf fylld med en massa kärleksenergi ;) 

  • trollskogen

    Hur ser era "rutiner" ut då? Hinner man göra något? Hur ser era dagar ut? Är så himla nyfiken på hur det kommer vara sen efter.. För mig känns det som att förlossningen bara är en passage nu, inte särskilt rädd längre, skulle kunna hoppa över det och åka direkt hem för att man är så nyfken på hur livet känns sen..:) 

    Har oxå fått lite svullnad på fötter och fingrar. Idag och för två dagar har jag haft rejäla förverkar med både ryggont, som strålar ut i benet och mycket mensvärk i samband med regelbundna sammandragningar..Men det har avstannat så det är väl bara övning..  Åh kan det inte bara sätta igång nu :D (Lika mycket som jag vill det vill jag det inte eftersom julafton närmar sig.. BF är ju ändå den 25e..) 
    Denna väntan säger jag bara.. Puh..

  • trollskogen
    Frida07 skrev 2014-12-22 16:59:05 följande:

    Vi har inga rutiner känns det som :p

    Nej, men lilla fröken har nu första veckan ätit ca varannan timme dygnet runt då hon tappat så mycket i vikt.

    Men sen igår äter hon varannan- var tredje timme på dagarna och på natten får hon mat om hon vaknar annars får hon sova mellan 00-05. Känns skönt att inte behöva väcka henne på nätterna :)

    Jag tycker ändå att vi hinner med massor mellan hennes måltider.

    Idag har vi varit ute och shoppat lite julklappar och det hahar funkat superbra.

    Livet blev inte riktigt som vi planerat, vi hade ju räknat med att jag skulle gå över tiden och få ett januaribarn men tji fick vi ;)

    Så nu har det blivit lite panikhandling idag :)


    Okej, ja det kan jag tänka mig, att det är skönt att inte behöva väcka henne. Åh jasså va i tom ute och julhandlade? Vad spännande. När var du beräknad egentligen då? Hur mådde du innan det satte igång? nägon speciell känsla? 

    Jag har hitintills haft onda förverkar varannan kväll sedan fem dagar tillbaka, slemproppen började gå för ca en vecka sedan, efter det har den lossnat lite pö om pö :) Just nu vill man ju bara att han väntar med att titta ut just dag, vi är BF imorgon :S samtidigt vill man ju bara att han kommer, snacka om dubbla känslor åt alla håll och kanter. 

    Någon mer som har svårt att sova? Är så trött på att inte sova mer än 4 timmar i sträck sen vaknar jag och kan inte somna om förrns typ två timmar senare för att sedan däcka i någon timme till.. Åh!
  • trollskogen

    Nu har vi passerat bf dag, och är +1 Över tid. I natt vet jag inte om jag har börjat läcka lite, ska ringa till förlossnigen och rådgöra lite.. Har inte haft några förvärkar iaf, men sammandragningarna blir allt hårdare. Sover fortfarande som en kratta.

    Frida07 vilken tur för dig att slippa det här med att gå över. Man är ju typ inställd på att man kommer att gå över :) Verkligen kul att höra att det går så bra för er. 
    Jag har börjat längta som en galning nu efter våran bebis, mer än någonsin :) 

Svar på tråden NÅGON med bf runt nyår som vill följas åt?