• lunna

    Inga julklappar tack!

    Hur får man sina barns morföräldrar att inte ge julklappar? Det är inte första året detta kommer på tal, men det går liksom inte in.

    Varje år blir vi överrösta med skräp från dem, knasiga prylar och fula julsaker med lysdioder i (som ungarna visseliken tycker är kul) men som inte för fem öre passar in i hemmet eller inredningen här, det känns som att bo på en loppmarknad och det slutar med att det slängs.

    Säger vi att barnen inget ska ha så slutar det i alla fall med att "mormor" kommer hit och lämnar en massa paket. Alltid samma billiga skräp..

  • Svar på tråden Inga julklappar tack!
  • lunna

    Med inredning menar jag att vi har vår stil på hemmet och då vill vi inte att mormor kommer dragandes med någon lampa som inte passar in, eller en sackosäck som ungen fick ett år - vi har inte sån inredning. Förra året fick ett av barnen en stor lysande isbjörn som var någon form av julpynt och riktigt smaklös.

    Önskelistor funkar sådär eftersom dom hittar på egna varianter eller köper det som vi aldrig skulle tillåta att våra barn fick även om de skrivit upp det.

    Inga julklappar skulle vara det bästa!

    Det står alltid en kasse här utanför även om vi sagt nej. Och oftast hinner barnen se det först innan vi hunnit kolla eller ställa undan.

    Barnen är 5 och 11

  • lunna

    Dem delar rum men det har genomgående samma stil och möbler som resten av hemmet. Farmor/ farfar och alla andra fixar att köpa fina bra presenter som uppskattas hör hemma. Men inte mormor. Alltid samma smaklöshet!

    Hon är inte välkommen här så hon brukar lämna en kasse klappar på trappen även om jag sagt åt henne att inte köpa någonting alls.

  • lunna

    Bara för att man är mormor har man inte automatiskt rätten till att ge julklappar

  • lunna

    Men det är jag och min sambo som inreder vårt hem inte mormor och barnen!

    Mormodern har över lag svårt att rätta sig efter vilka normer och regler vi har i vårt hem och när det gäller barnen. Hon tror att hon får ta med dig sina andra barnbarn hit, så Sedan förra sommaren är hon portad i detta hem.

  • lunna

    Men det hör väl ändå till hyfs att man inte inreder hemma hos någon annan än sig själv eller?

    Kusinerna är inte välkomna här av den enkla anledningen att vår minsta inte vet att det är kusiner och så ska det vara. Vi har ingen kontakt med deras föräldrar och vill inte ha det heller. Och våra barn ska inte heller ha med dem att göra och hit kommer de inte!

  • lunna

    Identitet? Det är barn, vi är vuxna här bestämmer vi! Klart vi köpet de kläder vi tycker passar inget annat.

    En snygg designerlampa är att föredra framför en billig blixen mc Queen från rusta. Så vill vi ha det är det så konstigt. Om mormor gillar billigt krafs kan hon ha det hemma hos sig..

  • lunna

    Mina barn har andra kusiner som de träffar och som vi ser som kusiner, de här ungarna som mormorn släpar hit är inte alls som kusiner för oss och inte alls välkomna här - aldrig!

    Sen har barnen en massa bra vuxenrelationer i sina liv bara för att man är mormor har man ingen rätt till den här familjen.

    Säg att du själv har bekanta som förstör ditt hem när de kommer på besök, skulle du fortsätta umgås med den människan då??

  • lunna

    [quote=74521041][quote-nick]Nyfiken gul skrev 2014-12-15 07:16:13 följande:[/quote-nick]

    Så om barnen tycker om presenterna så känns dom som förrädare? Jag får den känslan från dig. 

    Och jag får också känslan av att presenterna känns som skräp bara för att dom enkom kommer från mormor. 

    Hade en godkänd släkting köpt en dyrare Blixten McQueen-lampa hade den garanterat mottagits med bättre acceptans och godkännande. 

    eller? 

    Oavsett vem det kommer ifrån så är det lika fult och andra släktingar ex farmor har den goda smaken att låta bli att köpa sånt som vi inte vill ha. Om man som vuxen ska köpa något till en annans barn så brukar man ha lite koll alternativt att man hör efter med föräldrarna vad som passar.

  • lunna

    Nej det är jag inte!


    Anonym (Merklin) skrev 2014-12-15 07:26:01 följande:

    Du är alltså nya mannen/frun som inte tål barnens andra del av släkten.


Svar på tråden Inga julklappar tack!