• joss82

    Fertilitetsutredning 2014/2015

    Hej, jag hoppar gärna in här! Känner att jag inte alls passar in i de vanliga BIM-trådarna längre och blir bara deppig när jag ser att de flesta är på 1:a eller 2:a eller 3:e försöket...
    Vi har försökt sedan mars och har under hösten gjort lite olika utredningar. Jag har oregelbunden mens, 32-40 dagar. Får dock utslag på äl-test varje månad och mens ca 14 dagare efter det. Jag har fått lämna blodprov, gyn har gjort VUL och nu före jul lämnade sambon spermaprov. Det enda som hittills verkar galet är att jag får låga progesteronvärden, alltså troligtvis ingen ägglossning. Äggstockarna ser fina ut på VUL, jag har ingen PCO. Men ändå ingen ägglossning tydligen? Har tagit en enkelkur Pergotime, men fick inte ägglossning för det. Har nu tagit en dubbelkur och får svar på det blodprovet i morgon. Räknar med att det är negativt =(. Känner mig allmänt uppgiven. 
    Skönt att hitta lite andra i samma sits! Hoppas så himla mycket på en bebis eller åtminstone en graviditet 2015, men just nu tror jag ingenting kommer funka.

  • joss82
    roadstories skrev 2014-12-31 10:53:37 följande:
    Hej och välkommen!

    Jag känner lite samma om BIM-trådarna. Alla är så hoppfulla medan man själv bara inväntar bim för att se om mensen kommer då eller om den är sen.

    Vad visade blodprovet?

    Vi kommer få våra bebisar vi med, det tar bara lite längre tid. Och när vi väl får dem kommer vi vara glada att det gjorde det, för då kommer vi förstå att det var just det barnet vi väntade på.
    Fint sagt! Blodprovet var ganska positivt, jag låg precis på gränsvärdet (25) för vad de brukar räkna som sannolik ägglossning. Glad för det! Nu håller vi tummarna för att det blev en bebis också :)! Hur går det för dig?
  • joss82

    Ser ju att du skrivit ovanför, roadstories. Har du fått mens på primolut? Tagit pergo än?

  • joss82
    roadstories skrev 2015-01-06 16:09:21 följande:

    Hej tjejer!

    Idag började jag med min första pergotime-kur, men jag känner mig inte så hoppfull som jag trodde att jag skulle göra. Det känns liksom för avlägset att det skulle kunna hända för oss

    Hur går det för er? Hur ligger ni till?


    Jag fick min mens igår, kändes ledsamt. Hade lite extra förhoppningar den här gången eftersom jag fick bekräftat ägglossning med blodprov. Men icke :(. Nu tar vi uppehåll från allt en månad och inväntar återbesök hos gyn 2/2.
  • joss82
    roadstories skrev 2015-01-06 17:14:51 följande:
    Åh nej va tråkigt!! :( förstår att det känns extra tungt när du haft förhoppningar då du haft äl.

    Tar ni uppehåll från att försöka eller uppehåll från pergotime?
    Uppehåll från pergotime. Men eftersom jag inte verkar ha ägglossning utan pergo blir det ju typ uppehåll från försök också...
  • joss82
    thea1983 skrev 2015-01-13 15:12:21 följande:
    mmm, jag tror nog att d blir landstinget.. googlade lite o fick upp en klinik i malmö om tog 3500 för fertilitetsutredning..
    haha! jag har hört andra som har gjort så ;)
    Finns det några regler om att man måste ha bott ihopa ett visst tag o så?
    Bor du i Malmöområdet? Vi går till en privat gynekolog i Malmö som är bra, han heter Fredrik Ploman och finns på Ellenbogen. Han har avtal med landstinget så inget kostar mer än där. Vi har fått göra ultraljud, spermaprov och blodprov där. Rekommenderas. Dock kan jag tänka mig att de inte vill boka in tider om man inte försökt lite längre än ni, men prova!
  • joss82
    roadstories skrev 2015-01-13 12:05:13 följande:

    Var hos läkaren idag och gjorde ett ultraljud för att se om jag fått någon effekt av pergotime. Tyvärr hade jag inga mogna ägg än så det känns väldigt tråkigt. Men jag hade däremot "lovande sekret" så jag ska tillbaka på fredag för ett nytt vul. Har dock inte så höga förhoppningar.


    Tråkigt om det inte har effekt! Hoppas det ser bättre ut på fredag. Här har vi en månad utan några mediciner, känns rätt skönt. Jättenervös för när vi ska tillbaka till gyn 2/2 eftersom vi får svar på spermaproven då...
  • joss82
    thea1983 skrev 2015-01-16 16:38:03 följande:
    Ja, vi bor i Malmö. Jag listade mig idag på Ellenbogen ist för Capio. Har bokat tid för mitt andra ärende, men d fanns inte tid förrän om 2 månader!! Men då ska jag höra med dom hur jag ska gå tillväga o vilka riktlinjer dom har osv..
    Tack för tipset :)
    Ok, annars kan du ringa direkt till gyn-mottagningen, telefonnummer finns på ellenbogens hemsida. Vi fick tid efter bara några veckor.
  • joss82
    roadstories skrev 2015-01-29 21:48:03 följande:
    Vad härligt att du fått en tid iaf! Hoppas det inte ställer till med några problem, du får ju förklara för dem hur det ligger till. Tycker det är konstigt om den lilla grejen ska vara så avgörande.

    När ska du dit?
    Hur går det för dig, roadstories? Väntar du på BIM nu? Några symtom?

    Jag är troligtvis på ÄL+5, men kanske inte har haft ÄL överhuvudtaget eftersom jag inte tagit några mediciner den här månaden. Hoppas ändå... Ska tillbaka till gyn på måndag.
  • joss82
    roadstories skrev 2015-01-30 22:39:56 följande:
    Yes, jag inväntar BIM som borde vara runt onsdag/torsdag. :) Har tyvärr inga direkta symtom så har därför inte så stort hopp om att det tagit sig denna månad. Självklart hoppas jag ju, precis som varje månad, men det känns inte som att det är våran månad. Men det är ju bara första pergo-kuren än så länge.

    Ska de ta prover på gyn för att se om du haft äl? Håller tummarna för dig!
    Nej, de har tagit något annat blodprov som vi ska få svar på och så får vi svar på spermaproven. Nervöst! Sen ska vi väl bestämma hur vi ska gå vidare antar jag. Hoppas du är gravid ändå! Hoppas jag är det med, men den chansen är minimal. Håller koll på temperaturkurvan nu för att försöka se om jag haft äl alls.
Svar på tråden Fertilitetsutredning 2014/2015