• Frida Ø

    Pappans nya låter mig inte hämta mitt barn.

    Enligt en överenskommelse genom familjerätten ät det sagt att vårat barn ska vara hos sin pappa varannan vecka och att överlämning ska i första hand ske på förskolan.

    Idag ska jag hämta vårat barn då han ska bo hos mig denna veckan, men barnet är inte på förskolan utan hemma med pappans nya (pappan jobbar), som vägrar mig hämta honom innan pappan kommer hem. Kan hon verkligen göra såhär?

    Jag är ledig idag och hade planerat att umgås med barnet men så får jag inte hämta honom försen ikväll, fast det är min vecka. Vad kan jag göra?

  • Svar på tråden Pappans nya låter mig inte hämta mitt barn.
  • Frida Ø

    Har naturligtvis pratat med pappans som står på hennes sida. Detta är inte första gången hon gör såhär.

    Har kontakt med familjerätten och nästa möte är om en vecka, kommer naturligtvis ta upp det då men det räddar inte min dag med honom idag.

    Finns det något jag kan hänvisa till?

  • Frida Ø

    Jag och pappan har aldrig tidigare haft problem med detta då han alltid har lämnat på förskolan innan han åkt till jobbet, och har han av någon anledning varit hemma har vi alltid kommit överens om en tid och så har det inte varit några konstigheter runt det. I överenskommelsen genom familjerätten står alltså ingen tid.

    Jag brukar hämta på förskolan måndag morgon kl. 10 då jag är ledig (varannan av mina måndagar) och 16,30 då jag jobbar (den andra av mina måndagar). Skulle alltså hämtat barnet kl. 10 på förskolan idag men kom överens med pappan att hämta barnet hos dom den tiden istället. Denna veckan är MIN umgängesvecka, inte pappans. Att jag inte får hämta hur som helst på hans vecka förstår jag ju naturligtvis, men på min vecka ska jag kunna få min tid med barnet.


    Detta är inte första gången utan bara för ett par veckor sedan när jag skulle hämta honom från dagis efter jobbet 16,30 var han inte där. Ringde då henne och sa att jag var på väg från jobbet och skulle hämta honom, men det fick jag inte för att hon inte tänkte sitta hemma och vänta på mig utan ville åka iväg med honom. Sa då att barnet hade tid på förskolan tills 16,30 och att hon isåfall fick lämna honom där den korta stunden om hon det var så viktigt att åka. (I detta fallet handlade det om EN KVART hon behövde vänta, så det är alltså ENBART för att jävlas).

  • Frida Ø
    Litet My skrev 2014-12-16 02:23:13 följande:
    Om jag skall tolka dig rätt, pappan visste alltså att du hämtade tidigt denna veckan och du och pappan var överens om att hämta hos honom idag? Varför tror hon att hon vips kan neka i så fall?

    Ja, jag pratade med honom om detta senast på söndagen och sa vilken tid jag tänkt komma och då var allt okej, erbjöd mig även att hämta honom söndag kväll om det underlättade för dom, men det ville han inte och vi kom överens om måndagen. 


    Diskussionen om hennes maktbehov gentemot mig har varit uppe flera gånger i familjerätten den senaste tiden. Denna gången sa hon nej för att hon ville visa att hon minsann hade "makt" att göra det helt enkelt. Tjejen är tydligen sjukskriven på heltid så om hon så gärna hade velat tillbringa tid med barnet hade hon haft all tid i världen att göra det under pappans vecka, och behöver inte göra det under min.

  • Frida Ø
    Tow2Mater skrev 2014-12-16 03:12:54 följande:
    Så varfor var du inte där och bankade på dorren då? Efter en timmes bankande ringer säkert en granne polisen och du skulle fått ta ditt barn och gå.
    Var såklart där och knackade på, men tror inte det hade varit för min sons bästa att jag stod där och bankade på dörren tills polisen kom direkt.
Svar på tråden Pappans nya låter mig inte hämta mitt barn.