• BioBonus

    Pappans nya låter mig inte hämta mitt barn.

    880215 skrev 2014-12-15 20:57:18 följande:
    Jag kontaktade en jurist jag känner sedan ett tidigare, privat, ärende. Vi har haft sporadisk kontakt under åren. Det händer att jag ställer liknande frågor då och då. har han tid, som ikväll, så svarar han.
    Han gav bara svar på tal. Han arbetar med detta dagligen, så det är väl ungefär som att fråga en pilot vilken hastighet planet har innan det lyfter från marken. Givetvis kan de svara på detta på rak arm. Det är deras specialistområden.
    Men, som sagt, om du tror att du vet bättre så varsågod. Jag kunde faktiskt inte bry mig mindre.
    Jag har kollat upp detta med en person jag vet kan om sånt här. Jag har vidarebefordrat denna information till trådstartaren (även om jag sedan insåg att trådstartaren har ett avtal hos familjerätten och inte från domstol. Dock kan ju samma sak gälla där, men det kan jag inte säga något om, för det vet jag inte). Oh, well, my work here is done. Jag lämnar tråden nu. Adjöken!
    I vår dom står att hämtning sker på skola/fritids eller kl 17.

    Så domar kan vara mer specade än bara var överlämning skall ske.

    Så ingen kan ge ett allmängiltigt svar på hur en dom ska tolkas utan att ha läst domen. Och det har vi inte i det här fallet.
  • BioBonus
    Thyla skrev 2014-12-16 16:20:10 följande:
    Låter som att du hädanefter får spara det dem säger och skriver till familjerätten samt uppdatera avtalet om plats och tid. Får du inte barnet på din vecka är det avtalsbrott- jag hade nog tagit egen vårdnad tillslut- palla med bimbon.
    Ensam vårdnad är ju dock inget man bara tar. Det får man slåss för (om den andre föräldern motsätter sig det) och det påverkar inte umgänget. Så bimbon hade du inte blivit av med på.
Svar på tråden Pappans nya låter mig inte hämta mitt barn.