• Kjell2

    Törs jag föreslå detta? Alkohol kring jul.

    Anonym (?????????????) skrev 2014-12-15 14:22:50 följande:

    Hej

    Jag har bekanta som har en i familjen som dricker, och extra mycket kring jul och andra högtider.

    Har sammanfört några familjer med samma problem och nu när julen är nära så finns oron och ångesten hos samtliga.

    Jag fick en idé efter att ha läst ett inlägg på facebook; att familjerna ska fira jul ihop UTAN den som dricker.

    De flesta av dem har fått nog och är beredda att lämna men det är svårt att ta steget, innerst inne finns ett hopp om att den som dricker ska sluta. Jag är ingen expert men jag tänker att så länge de stannar så finns ingen anledning för alkoholisten att sluta eller ens söka hjälp. Det är tveksamt om de som dricker ens erkänner för sig själva att de har problem.

    Ni som har varit i samma sits, som partner eller barn till en alkoholist eller kanske tom alkoholist själv, skulle detta vara ett förslag som ni kunnat ta till er? Som alkoholist, skulle detta kunna få dig att vakna upp och inse att du är på väg att förlora din familj pga ditt drickande, som barn skulle detta kunnat ge dig lugn och ro att njuta av julen och som partner skulle detta kunna vara ett sista desperat försök att få den som dricker att förstå och ett sätt att kunna värna om barnen?


    Hur ska ni göra rent praktisk? Ta om för de oönskade att de får stanna hemma ensamma med sin flaskor? Och sen fira jul med era flaskor men utan en pappa, bror, syster, mormor eller vem det nu är som inte kan kontrolera sitt drickande.
  • Kjell2
    Anonym (?????????????) skrev 2014-12-15 14:34:24 följande:
    En av de som ingår i 'nätverket' eller vad jag ska säga har redan separerat. De bor ganska stort och kan ta emot övriga familjer (tot 4 familjer) och även ordna sovplatser. Men hon är också tveksam till att våga säga något.

    Tanken var att fråga om de istället ville fira jul hos henne allihop, men utan den drickande partnern OM inte partnern går med på att följa med men utan att ta med alkohol. Ingen av de som är med i 'nätverket' dricker själva något alls.

    Så ja, tanken är att familjerna meddelar att de kommer att fira jul utan alkohol hemma hos xx och att partnern är välkommen men kravet är då utan alkohol.

    Känns som en vettig lösning om de finns de som inte kan kontrollera sitt juldrickande. Att ha en alkoholfri jul och alla är välkomna att delta.
Svar på tråden Törs jag föreslå detta? Alkohol kring jul.