• Anonym (jaa)

    Törs jag föreslå detta? Alkohol kring jul.

    Tycker det låter som en jätte bra idé! Ingen är ju utesluten, den drickande parten är välkommen, men endast nykter. Dessutom kan det vara en av de ensammaste kvällarna på året för den icke drickande. Fantisera om en fin jul, men samtidigt veta att helvetet kan braka ihop när som helst. Ända negativa jag kan komma på är om dessa familjer inte alls känner varandra, börjar den hemma varande alkoholisten ringa och störa den lugna julen, kan alla slappna av och ha trevligt, hur brukar den alkoholiserade bete sej efter fyllan - vad väntar hemma?

    Skulle jag fortfarande leva som sambo i en relation var julen inte var ett dugg lugn och fin, skulle jag när som helst nappa på en sån här inbjudan!

  • Anonym (jaa)
    Dr Nail skrev 2014-12-15 14:41:38 följande:

    Jag torkar mina egna spyor :)

    En packad bra människa är fortfarande en bra människa, och ett nyktert rövhål är fortfarande ett rövhål.


    En packad människa är aldrig en bra människa. Ett nyktert rövhål är fortfarande ett rövhål.
  • Anonym (jaa)
    Lilje skrev 2014-12-15 14:52:24 följande:

    Kan dom inte istället begränsa mängden alkohol och fira med alla? Man måste ju inte köpa hem fyra flak öl och ha ståendes.


    Det går tyvärr inte att begränsa en alkoholist drickande. Tillåter man 2 öl, kan man vara säker på att det hittas mer. Fast huset skulle vara tomt på alkohol, vet ju alkoholisten att 2 är tillåtet, då är det ju enkelt att smuggla med sej lite mer. Då är också tröskeln lägre för att åka iväg t.ex. till någon pub för att få i sej mer. Allt eller inget är det ända som funkar med alkoholister.
  • Anonym (jaa)
    Liten till skrev 2014-12-15 18:35:00 följande:

    Fast ser man ur ett barns perspektiv som inte får fira jul med mamma eller pappa, för de väljer spriten före verkar ju inte så roligt det heller. Och ofta så vet ju dessa barn om problemet så väl så de kanske går och oroar sig om inte alkoholisten (mamman/pappan) är där, oroar sig för vad som händer där hemma. Bjud alla men på en helvit jul.


    Jag tror att detta barn oroar sej mer där hemma med en full förälder, än bland andra barn och nyktra vuxnar. Beror ju såklart på hur pass medberoende barnet är. Är det van vid att få ta hand om föräldern eöler den nyktra föräldern, eller lider den genom att dra sej in i sin egna värld.
  • Anonym (jaa)
    Anonym (?????????????) skrev 2014-12-15 19:57:19 följande:

    Svar från två av tre familjer. Båda som dricker frågade direkt om man tog med sig eget att dricka eller om det serverades där och båda blev skitsura när de fattade att ingen alkohol skulle serveras och försöker få sina partners att ändra sig ang julfirande.

    Men båda har sagt att de åker dit, med eller utan sin partner. Än så länge iaf.


    Vilken av föräldrarna är det som dricker? Gick inbjudan til den drickande eller nyktra?
Svar på tråden Törs jag föreslå detta? Alkohol kring jul.