• noni

    Mitt liv, hjälp

    Hej! Detta kommer handla om min uppväxt och min nuvarande relation. Det innefattar droger, sexuella övergrepp, familjeproblem och min nuvarande relation. Om ni är känsliga så vill jag bara säga att det jag kommer berätta nu är ganska känsligt.

    -----------------------------------------------------------------------------------------

    Fram tills jag var 4 år levde jag ihop med mina föräldrar som en helt vanlig familj. Allt var precis som det ska vara med en bra familj. Men sedan visade sig pappa vara otrogen & när det kom till ytan så sa han upp kontakten med mig o mamma och flyttade till sin nya kvinna i en annan stad.

    Mamma tog det väldigt hårt och började dricka mer och mer. Jag själv brydde mig nog inte så mycket utan kände mig mest sviken av både mamma och pappa.

    Allt flöt egentligen på rätt bra fram tills jag fyllde 8 år. Då hade mamma trampat ner sig djupare i sitt alkoholberoende. Hon träffade en kille som utåt sett blev familjens hjälte som såg till att vi fick in pengar, köpte nya kläder till mig osv. Inåt sett var det däremot annorlunda. Jag har nog förträngt det mesta men lite minns jag. Kommer ihåg att han brukade gå in till mig på kvällarna och ta på mig. Ibland lät han mig hålla i hans snopp & någon gång fotograferade han mig. Jag var glad för att mamma mådde bättre men samtidigt fattade jag att det stygpappan gjorde med mig inte var normalt. Han sa till mig att om jag skulle berätta för någon om våra "mysstunder" så skulle mamma må dåligt igen och då var det mitt fel.

    Så höll det på tills jag var 11 år. Då gjorde mamma slut för att han slog henne (dock la jag aldrig märke till det).

    Kommande år gick mamma ner sig totalt igen och det började komma snuskgubbar till vår lägenhet. Mamma mådde sämre än någonsin och kunde inte ta hand om varken sig själv eller mig. Även dem gubbar brukade gå in på mitt rum och försöka förgripa sig på mig. Vid det laget hade jag alltid en kniv under kudden.

    Min "räddning" kom när jag fyllde tretton och började sjuan. Dem äldre grabbarna började visa intresse för mig och efter en kort tid var dem mina livskort. Jag började festa och dricka samt ta droger. Jag fick bo hos dem och dem gav mig mat och sånt jag behövde. Men som ni säkert fattar så fick jag inte allt det där gratis. Det dem ville ha av mig var sex. Då tyckte jag att det kändes 100 gånger bättre att ligga med dem (som var förhållandevis fräscha och trevliga) istället för med äckelgubbarna hos mamma.

    Ena veckan bodde jag hos en kille för att nästa vecka bo hos en annan. Det hände inte alltför sällan att dem blev arga om jag inte ville ha sex med dem. Jag lärde mig att jag gjorde bäst i att bara göra som dem sa.

    Min skolgång då tänker ni. Det konstiga är att jag klarade skolan utan problem. Visst, jag hade inte toppbetyg men jag fixade det så pass bra att ingen lärare reagerade. Eller blundade dem för det. Jag vet inte....

    När jag var 15 träffade jag en kille som då var 22. Han var för bra för att vara sann. Trevlig, snäll, fräsch, stöttande osv. Precis vad jag behövde då, en trygg människa att luta mig tillbaka hos.

    Flyttade in oss honom i hans lägenhet och vi kom gemensamt fram till att jag skulle bli hans "hemmafru" och inte gå gymnasiet. Det låter extremt dumt men då hade jag inte ork att göra något annat än att landa. Jag mådde så bra det första året. Att bara få vara hemma o chilla, landa liksom var enormt skönt. Jag skötte lägenheten, lagade mat och allt sånt en hemmafru gör. Kunde lägga mig varje kväll i min egen säng bredvid killen utan att vara rädd eller behöva vara beredd att springa för livet. Allt var lugnt just då. Hade släppt mamma helt och hållet, pappa fanns inte ens i mitt huvud längre & killarna var jag fortfarande kompis med men utan att vara i "sexskuld" till dem.

    Men sen kom pojkvännen att ändras. Han kontrollerade mig som besatt: gick igenom min mobil, sa att jag skulle sluta umgås med kompisar, ville att jag skulle ha hans tillstånd för att lämna lägenheten mm.

    Sen började han att ha sex med mig fast jag sagt nej. Om jag sa nej så kunde han bli riktigt arg om han var på dåligt humör.

    Och det är här jag är idag, 17 år gammal. Jag får hela tiden läsa av honom och agera utifrån hans humör. Är han på bra humör kan jag säga som jag tycker men om han är på dåligt humör gör jag bäst i att säga det han vill höra.

    Om jag kunde skulle jag lämna honom. Men det går ju inte. För det första är hela mitt liv och min framtid uppbyggt på honom. Försvinner han ur mitt liv så kraschas allt sönder. Jag har absolut ingen inkomst och skulle egentligen gått andra året på gymnasiet nu. Jag har ingenstans att bo om jag inte vill ligga runt hos grabbarna igen vill säga.

    För det andra skulle min kille bli vansinnig om jag vill göra slut. Jag överdriver inte om jag säger att han skulle låsa in mig och köpa vakthundar som vaktade mig. Och oavsett om jag skulle, på något sätt, lyckas få egen lägenhet och kunna få lite pengar skulle min kille slå ihjäl mig. Han skulle aldrig släppa taget och gå vidare.

    Jag vet inte vad jag ska göra. Det kändes skönt att berätta det här och få skriva av mig lite. Ni är dem första som fått veta hela min historia.

    Borde jag vänta och se om min kille blir som innan igen? Tror ni att han kommer bli som förut? Eller vad kan jag ens göra? Känner att jag kommer brista snart och gå rakt ner i ett stup om han inte ändrar sitt beteende.

    Tack i alla fall till er som orkat läsa<3

  • Svar på tråden Mitt liv, hjälp
  • Chinchilli

    Ojoj du sitter i en jobbig sits. Nej din kille kommer aldrig bli mysigoch snäll igen. Du måste lämna! Orkar du gå till polisen och berätta? De kan hjälpa dig. Annars kan en kvinnojour vara räddningen om du har någon på din ort. Men du måste LÄMNA!!

    Lycka till, ingen ska behöva ha det så som du lever.

  • Anonym (hjärta)

    Kära vännen vad du varit med om.

    Du kan inte lösa din situation på egen hand. Du saknar både pengar och livserfarenhet. Dessutom lever du under hot från en galning som riskerar att skada dig vid första bästa tillfälle.

    De enda som har möjligheten att hjälpa dig är din mamma, socialtjänsten eller en kvinnojour. Med tanke på att du lever under hot är nog kvinnojouren den bästa instansen att börja med. Du får googla kontaktuppgifter till närmsta kvinnojour.

    Har du möjlighet att ta dig ut dagtid från lägenheten utan att aset märker det. Har du en egen mobiltelefon?

  • noni

    Jag kan inte polisanmäla honom för det märker han direkt och då blir han riktigt förbannad kan jag lova. Han skulle bli så vansinnig så jag vet inte vad.

    Kvinnojour? Jo vi har säkert några sånna för jag bor i en storstad. Men det skulle inte heller gå för min kille skulle hitta mig i vilket fall och gå in på den där kvinnojouren och ta med mig till lägenheten.

    Jag har egen mobil men han går igenom den varje dag. Just ikväll är han borta så jag tjuvlånar hans iPad där jag kan sitta med privat inställning så att han inte kan se något av detta när han kollar igenom.

    Jag kan ta mig ut dagtid för han jobbar 08-15 varje dag men kommer hem på lunchen och ibland på rasterna. Man kan aldrig vara säker när han dyker upp så jag kan inte bara gå ut utan att han inte får reda på det. Som sagt vill han att jag ska ringa varje gång jag lämnar lägenheten och få tillåtelse för det. Han ringer ett antal gånger varje dagen för att kontrollera att jag är hemma.

  • Anonym (xyz)

    Kvinnojourerna är proffs på att hjälpa kvinnor i din situation. Gå dit och berätta allt.

  • Mee

    Kvinnojouren hjälper dig! Dom låter ingen bara komma in och hämta hem dig..! Du kommer få skyddat boende. Hör av dig till dom imorgon när han är på jobbet. Sedan radera telenumret från samtalslistan!

  • Unaangelita

    Åh vilken hemsk uppväxt. Jag känner med dig för jag hade en liknande, inte så extrem som din men med föräldrar som inte fanns där.


    Jag håller faktiskt med de andra, ta kontakt med en kvinnojour. Det känns som att det är ditt enda sätt att ta dig ur denna skit du lever i just nu. De kan hjälpa dig, du kommer få skyddat identitet så svinet till kille inte kan hitta dig. Han kan inte bara klampa in och ställa till en scen, för han kommer inte veta var du befinner dig.
    Så snälla, för din egen skull, ta kontakt med en kvinnojour.
    Kram

  • Anonym (Förstår)

    Jag har en liknande bakgrund som du och har varit i exakt samma situation med en kille. Jag lämnade honom efter 8 år och det var både det svåraste och det bästa jag gjort. Jag var livrädd och kände mig så liten efter att han tryckt ner mig i flera år, trodde aldrig jag skulle klara mig själv. Men vet du vad? Man klarar sig och det är det bästa som kan hända dig. Du måste, annars gör han dig riktigt illa en vacker dag och det är inget liv du har nu. Jag lovar, du fixar det och det kommer att bli tufft men det bästa du någonsin gjort.

    Finns det någon du kan anförtro dig åt? Finns någon du kan få bo hos en tid? Vän eller släkting? Packa det du behöver och lämna honom när han är på jobbet.

    Jag hade ingenting, inget jobb, inga pengar, inga vänner kvar men som tur var en familj jag kunde fly till.

    Vad behöver du för att övertygas om att du måste lämna?

    Kram

  • pica

    Jag är säker på att du kan hitta vänliga främlingar på nätet, som kanske har ett extrarum eller en soffplats! om jag inte själv var hemlös och bodde på soffor skulle jag kunnat erbjuda. Om inte annat så har jag kontakter som säkert kan hitta någon du kan sova/bo hos. 

    Skolan är inte för sent, du kan börja gymnasiet till hösten om du vill, inga problem! Själv gick jag bara ettan på gymnasiet (två gånger) sen gick jag folkhögskola efter jag fyllt 20 och läste "klart" där. 

  • Anonym (hemlig)
    noni skrev 2014-12-16 00:07:01 följande:

    Jag kan inte polisanmäla honom för det märker han direkt och då blir han riktigt förbannad kan jag lova. Han skulle bli så vansinnig så jag vet inte vad.

    Kvinnojour? Jo vi har säkert några sånna för jag bor i en storstad. Men det skulle inte heller gå för min kille skulle hitta mig i vilket fall och gå in på den där kvinnojouren och ta med mig till lägenheten.

    Jag har egen mobil men han går igenom den varje dag. Just ikväll är han borta så jag tjuvlånar hans iPad där jag kan sitta med privat inställning så att han inte kan se något av detta när han kollar igenom.

    Jag kan ta mig ut dagtid för han jobbar 08-15 varje dag men kommer hem på lunchen och ibland på rasterna. Man kan aldrig vara säker när han dyker upp så jag kan inte bara gå ut utan att han inte får reda på det. Som sagt vill han att jag ska ringa varje gång jag lämnar lägenheten och få tillåtelse för det. Han ringer ett antal gånger varje dagen för att kontrollera att jag är hemma.


    Kvinnojourer ligger normalt på skyddade ställen, alltid med folk på plats och larm. Den jag jobbade på en gång låg mycket nära en polisstation. Välkommen att bråka där bara säger jag, du kommer inte in och du blir häktad på fyra minuter.

    Vi hade också ibland hjälp av stadiga manliga vänner som gjorde sällskap med kvinnor (om kvinnan tillät det) när de behövde ta sig till myndigheter och annat.

    Har du inte jobb att sköta där du är eller måste dela vårdnad om barn med en våldsam person kan du bli skickad till en jour på annan ort i Sverigeoch fortsätta skolan där. Det kvittar ju dig om du inte har nåt att förlora, och det ska mycket till för att du ska bli hittad då.

    Den största risken för en kvinna som är på jour är faktiskt att kvinnan själv är dum nog att låta sig lockas av mannen med nåt gulligt förlåt-meddelande, och förråder adressen till sitt skyddade boende. Så snälla bestäm dig först om du faktiskt vill ha hjälp eller om du är fast besluten att leva förtryckt och kanske dö pga den här mannen.

    Jouren kommer att hjälpa dig med kontakter med socialen och de ska i detta fall hjälpa dig till ett annat liv.
  • Mysterium

    Jag röstar också på kvinnojour!

    Vart i landet bor du någonstans? Tänkte om du bor i närheten och behöver hjälp med något. Kram

Svar på tråden Mitt liv, hjälp