• interna

    Min sambo gömde mitt brev ifrån kronofogden

    hej!
    Jag har ett jätte stort problem! vet inte hur jag ska lösa detta. kan någon av er där ute hjälpa mig?
    Det är så att idag fick jag reda på att jag hade en anmärkning i registret. Och jag blev jätte chockad då jag inte sett något brev ifrån kronofogden. det visade sig att min sambo hade sett brevet och bestämt sig att gömma brevet ifrån mig eftersom att detta var en räkning som jag sa till honom att  betala, men han glömde bort att betala räkningen och det hamnade på kronofogden. räkningen ifrån kronofogden  betalade han inte inom tio dagar. och som ni vet så skickar man delgivningskvitto med sin signatur som bevis att man har fått brevet ifrån dem. Detta har min sambo skrivit på själv och skickat tillbaka. 

    Vad ska jag göra? det enda sättet att kunna lösa detta är att anmäla honom till urkundsförfalskning, annars har jag en prick i registret i 3 år! hur skulle ni göra?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2014-12-18 00:24
    alltså jag kan ta mig ifrån min prick om jag anmäler min sambo för urkundsförfalskning eftersom att det var han som skrev delgivningskvitto, betyder alltså att jag inte sett brevet.

  • Svar på tråden Min sambo gömde mitt brev ifrån kronofogden
  • interna

    hej!
    Jag har inte pratat med kronofogden än, fick reda på detta idag, vid 18 och då hade dem redan stängt. Jag tänkte göra det imorgon, men då måste jag berätta att jag inte blivit delgiven, men dem har ju fått en delgivningskvitto som min sambo har skrivit på. Det är det jag har ångest över, om jag berättar detta, vad händer med min sambo då? vet ni det?

  • interna

    hej!
    Min sambo har absolut ingen plan hur vi ska lösa detta. Jag sa åt honom nyss att han får bestämma hur jag ska göra, och då sa han att jag ska anmäla honom för att det var han som gjorde ett dumt beslut men då gör vi slut sa han. 

  • interna

    Hej Lilly!
    Det han berättade för mig var att han gjorde det eftersom han skämdes för att han hade glömt bort att betala räkningen som jag sa åt honom att betala. Sen hamnade den på kronofogden, han berättade att han gömde den för att jag inte skulle se den och blir arg. Han skulle betala den sa han och det har han gjort, men han kan inte ha betalat räkningen inom tio dagar efter att kronofogdens brevet kommit fram eftersom jag nu har anmärkning. 

  • interna

    LIlly. 

    Det är så svårt att göra ett sådant val när han egentligen är en snäll och omtänksam sambo. Han har alltid varit snäll mot mig... förutom just nu, efter det han gjorde med kronofogden och sedan hota att göra slut om jag anmäler honom.. Jag får inte ihop detta beteende. Förstår inte vad han håller på med just nu....

    Jag vet att han är i grund och botten är snäll, men fan ska jag göra när det visar sig att han kan göra så här.. Ena stunden vill jag anmäla honom för att det är han som har gjort det här felet och just för att han hotar mig att göra slut, då betyder det att han inte älskar mig. Men sen när jag tänker på våra stunder ihop, i 4 år har vi varit tsm och han har alltid varit snäll och omtänksam, tills nu...

  • interna
    Skuld skrev 2014-12-18 00:51:27 följande:
    Han hotar med att göra slut? Efter den skitsituation han placerat dig i?

    Om han inte är villig att stå för sina egna klantigheter så är han knappt värd att vara ihop med ändå.
    hej!

    Ja så tänker jag med. Men vi har varit tsm i 4 år och har aldrig varit med om detta beteende. 
  • interna

    är det någon som vet om hur man skriver ett formellt brev till tingsrätten? Jag ringde kronofogden och fick information om att söka domvilla. Det som ska stå i brevet är att jag inte har skrivit delgivningskvitto, det var min sambo. Och att jag inte sett brevet alls då han kastat den. 

  • interna
    Emmabus skrev 2014-12-20 19:05:31 följande:

    Nej, du behöver inte polisanmäla. Du ansöker via Kronofogden om domvilla som sänder ärendet vidare till Hovrätten. Med största sannolikhet kommer de att återförvisa ärendet till Kronofogden som tar upp ärendet på nytt, det vill säga delger dig personligen och du får 10 dagars förklaringstid på dig att betala eller bestrida målet.

    Om de öppnar utredning mot din sambo om urkundsförfalskning, kommer han förmodligen att få ett antal dagsböter.

    Frågan du ställer dig verkar vara "kan jag göra så mot min sambo"? Tänk då vad han redan gjort dig och vilka konsekvenser det innebär. Vad jag även tycker du ska ta med i beaktningen är om detta verkligen är en engångsföreteelse? Vad kommer att dyka upp härnäst? Shopping på internet i ditt namn? Fler undanlagda räkningar? Medsökande på lån typ sms-lån utan ditt medgivande? osv.

    Bara det du skriver att han kommer att lämna dig om du går vidare tycker jag sänder tillräckligt med obehagliga vibbar. Vad säger det om hans kärlek till dig? Har han något beroende typ alkohol eller spelberoende? Då är du tyvärr inte det han värdesätter högst här i livet.

    Har du koll på din sambos skulder? Du kan anonymt ringa Kronofogden och fråga. Det är offentliga uppgifter. Ring Kundcenter på tel 0771-737300 och uppge hans personnummer.

    Tar du inte tag i detta nu är risken för att du i slutändan ändå blir lämnad eller går ifrån honom. Hur ska du då de närmsta 3 åren med anmärkning kunna få ny/byta lägenhet osv? När du läst så här långt hoppas jag att du nu känner dig lite arg på mig. Det skulle jag bara bli glad över för det skulle innebära att en process satt igång i ditt huvud. Lycka till.


    Hej!
    Jag är så tacksam för den tid du har lagt ner för att försöka hjälpa mig. Och allt du säger stämmer, därför har jag ansökt om domvilla. Vet inte ens vad jag tänkte när jag övervägde att inte "anmäla" honom. Jag hoppas verkligen att jag får bort min prick. Det är skitjobbigt att tänka på detta varje dag. 
  • interna

    tror ni att jag har chans att få bort min prick? jag har skickat ett brev till tingsrätten och jag tänker på detta varje dag. Jag mår sjukt dåligt över detta, har nästan ångest av att tänka på detta.

  • interna
    Gammal_jazz skrev 2014-12-28 02:39:00 följande:

    Man betaltar väl sina egna räkningar? Jag är inte med dig i detta! Att du inte betalt från början gör dig väl lika delaktig i denna soppa!?


    Det jag gjorde fel i denna situation är att jag litade på min sambo. Jag förde över pengar tills hans konto för att han skulle betala räkningen då jag hade tappat bort min bankdosa och ej kunde betala själv. Så jag gjorde fel med att lita på honom, och hade jag fått sett brevet ifrån kronofogden hade jag betalat in den från första dagen, jag hade inte väntat i flera dagar som han gjorde. 
  • interna

    tror ni att jag har chans att få bort min prick? jag har skickat ett brev till tingsrätten och jag tänker på detta varje dag. Jag mår sjukt dåligt över detta, har nästan ångest av att tänka på detta.

Svar på tråden Min sambo gömde mitt brev ifrån kronofogden