• Anonym (emma)

    Han lämnar mig om vi inte skaffar barn

    Låt honom dra om det är vad han vill. Jag har samma utbildning, och har varit i samma situation. Dock innan min utbildning, så jag var yngre då. Vi hade ett väldigt kärleksfullt och romantiskt förhållande tyckte jag. Jag kunde inte tänka mig någon annan, men han ville ha barn och det ville inte jag. Han drog, gifte sig med en annan snabbt och de har flera barn. Så mycket för den stora kärleken liksom...Han ville bara ha barn med vem som helst antar jag.

    Jag har en ny kille med mer samma livsstil som jag själv, och ångrar mig inte. Däremot ska erkännas att jag länge drogs med romantiska känslor för mitt ex, men i dagens läge när jag ser honom ser jag bara en oattraktiv person med ett liv jag inte skulle vilja leva. Det var kul så länge det varade, men det finns andra...

  • Anonym (emma)
    Anonym (anna) skrev 2014-12-19 04:24:45 följande:
    Tror att din sambo tappat tilliten till dig i just det avseendet, eftersom du förhalar och förhalar. Vad väntar du på? Jobba ska du göra hela livet, men dörren för att skaffa barn stängs snart. Att vänta tills man är 35 med att skaffa barn är en chansning, så är det bara. Och det är faktiskt inte din sambo som är orättvis (låter verkligen inte som att han vill ha dig bara för att få barn som alvina skrev), och det är inte du som har fel heller. Det är bara att de gemensamma värderingar ni byggde ert förhållande på har förändrats. Och det måste ni förhålla er till.
    Hon har många år än på sig att skaffa barn, de flesta som är friska och normalviktiga kan få barn efter 40, så det är ju bara svepskäl för att stressa fram barn.
  • Anonym (emma)
    Scoops skrev 2014-12-20 22:22:44 följande:
    Man sätter INTE ultimatum för någon man älskar. 
    Jag hade blivit ursinnig. Han måste ju vara vuxen och förstå att livet inte går att planera i detalj? Jag hade inte accepterat att bli behandlad så. Men det är jag. Många har en poäng som säger att man inte är lika fertil efter 30, men seriöst... stressa människor in i föräldrasskap - låter som en kass start..

    Jag önskar er det bästa trots allt.
    Ja, jag håller med dig. Har hans känslor svalnat så mycket och han är helt beredd att lämna nästa vecka, kommer han förmodligen att lämna ändå. När nåt snyggare kommer förbi, eller när det blir trist att ha en unge som stör sexlivet. Att besluta att lämna någon man levt med så länge är en lång process, och den processen är han ju klar med nu tydligen. Jag skulle lämnat honom och ansett att hans känslor är borta. Det finns andra. 
  • Anonym (emma)
    sofhia skrev 2014-12-21 07:29:36 följande:
    Nar det galler en sadan har sak sa tycker jag absolut att det ar ratt att satta ett ultimatum. Jag hade aldrig riskerat att sumpa mina chanser att bli foralder for nagon annans skull.
    Jag anser det betydligt ärligare att säga rätt ut att kärleken är slut och dra vidare. Men visst, ultimatum ställer man för att det är ett bekvämt och snabbt sätt att försöka få ut det mesta av det man redan har. Och alla har inte krav på kärlek i sitt förhållande.
Svar på tråden Han lämnar mig om vi inte skaffar barn