Inlägg från: MxMeNow |Visa alla inlägg
  • MxMeNow

    Väljer du traditioner framför barnen i jul?

    Kurona skrev 2014-12-19 12:31:23 följande:

    Givetvis tycker jag inte heller att man behöver dricka när man är på restaurang eller har en myskväll hemma heller. Ska man dricka alkohol så kan man göra det utan att ha med sina barn. Tycker barnen ska få slippa växa upp med både alkohol och cigaretter, samt andra berusningsmedel och droger. 

    Jag tycker inte heller att män/pappor/partners ska dricka om kvinnan är gravid eller ammar, skulle min man göra det så skulle jag vara riktigt förbannad på honom. Det är klart att de ska bli lika skuldbelagda om de dricker alkohol i närheten av barn. 

    Dixie - Det du sa om att äta risgrynsgröt var ju riktigt löjligt, det finns faktiskt saftglögg och alkoholfri öl, smaken är liknande men utan alkoholhalten, risgrynsgröt är för många en del av julbordet, men det är ju knappast liknande en julskinka? Kom igen!


    Driver du med mig? Hur skadar ett glas vin intagen av en vuxen barnet som sitter bredvid?

    Det säger mycket om din inställning till alkohol att du inte skulle vara ok med att din partner drack en öl om du var gravid. Jag tolkar det som att "offrar" du dig måste han "offra" sig och avstå. För mig som har en sund relation till alkohol kvittar det om jag avstår i nio månader eller nio år, samt om min partner dricker ett glas vin när jag avstår.
Svar på tråden Väljer du traditioner framför barnen i jul?