• Johan75

    Svartsjukan dödar allt

    Ja, ni behöver nog bryta det här mönstret på ett eller annat sätt. Varken du eller han mår bra av svartsjukan. Du mår inte heller bra av att känna dig kontrollerad och han mår kanske inte så bra av att vara med en kvinna som går bakom hans rygg (vilket jag uppfattar att du gjort vid några tillfällen). 


    Behold, i come as a thief.
  • Johan75

    Ren och ren. Hans svartsjuka verkar ju faktiskt bero på att du har svikit honom vid upprepade tillfällen. De problem ni har, och hans rädsla, har du varit väldigt delaktig i att skapa. 

    Däremot har du rätt i att det inte går att älta detta för länge, och det verkar redan ältats för länge. Kanske är det så att du inte är en person som han någonsin kommer att kunna lita på igen? 

    Har du sagt till honom att du inte orkar med detta längre och funderar på att lämna honom?


    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Anonym (Orkar inte mer) skrev 2014-12-20 23:52:19 följande:

    Du har rätt i 15 år har jag varit en slampa. Det är jag som skapat detta det är dags att låta honom gå och hitta en fin kvinna. Tack för orden.


    Ja, det var väl inte direkt vad jag skrev? 

    Som par har ni ett problem just nu, och det problemet är du ytterst delaktig i. Det du ser nu är ju konsekvenser av något du gjort. 

    Sen kan det mycket väl vara så att han äger den enda nyckeln till att lösa detta problem. För att lösa problemet så måste han antingen "släppa" den smärta du orsakade tidigare och acceptera att detta har hänt - eller så måste han acceptera att han kanske aldrig kommer att få tillbaka den tillit till dig som kan göra honom trygg i förhållandet, och i förlängningen en bra partner. 

    Jag håller med om att det du beskriver är ohållbart i längden. Han måste nog ställas inför faktum. Antingen så berättar han vad som krävs av dig för att han ska kunna sluta med detta, och du får ta ställning till ifall du accepterar vad det är han kräver - eller så måste ni gå skilda vägar eftersom du inte klarar av att leva i detta. 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Anonym (Orkar inte mer) skrev 2014-12-21 09:32:53 följande:

    Jag har aldrig målat mig själv som ett offer här. Det är totalt tvärtom, han är offret har aldrig bett om mina snedsteg. han är offret och så är det. Någonstans valde han dock att fortsätta med mig efter den sista incidenten för över 4 år sedan. Jag har aldrig begärt att han ska stå med öppna armarna och älska mig obegränsat.

    Han har straffat mig genom att aldrig bära sin ring längre genom att berätta allt för våra barn och några av våra vänner. Har jag inte straffats tillräckligt?

    Jag är helt öppen med honom lämnar min mobil när jag går och handlar, duschar han har access till mitt FB konto och mail. Något han aldrig gör. Har jag inte varit mer än rimlig i mitt tillmötesgående??

    Det är 4 år sedan jag hade en mail konversation med en den andre mannen!! Inget mer!!

    Han kommer aldrig komma vidare med enbart min hjälp och frågan är om jag vill fortsätta!!

    Tack


    Huruvida du har straffats tillräckligt eller inte är det bara din man som kan svara på. Det är ju bara han som kan förklara vad han har att vinna på att du "straffas". 

    Straffet är väl dock egentligen oviktigt för sakfrågan? Du klarar inte av att leva kvar i förhållandet som det ser ut nu - det är detta som han måste ta ställning till. Klarar han av att göra de förändringar som du känner måste till? Finns det något han känner att du kan göra för att han i sin tur ska klara av att ge dig det du vill ha? 

    Hur mycket av det du känner just nu berättar du för honom? Är han medveten om att du fundera på att lämna honom, och har gjort detta i 5 år? 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Anonym (Orkar inte mer) skrev 2014-12-21 19:32:49 följande:

    Han vet om att jag funderat på att lämnat honom i perioder. Det som behövs tror jag är precis som ni säger en pausen och kanske verkligen tänka om. Det fanns ju en anledning till att jag tittade åt andra.

    Jag kanske bara ska inse hur trist det än kan vara att vi är över att såren är för djupa och att det inte går att reparera. Jag tror alla inblandande även barnen skulle må bättre av 2 så småningom glada föräldrar i stället för den iskalla kyla som idag finns mellan oss.

    förut blev det bättre så fort vi hade sex. Nu blir det inte ens det längre. En otroligt sorglig historia men jag inser nu att en separation är det bästa för oss. Jag orkar inte heller kämpa mer och bli straffad om och om igen. Jag kommer alltid vara oerhört ledsen att jag är den som förstörde vår lilla familj. Men min man behöver få en ny chans i livet och han förtjänar att bli lycklig utan att hela tiden behöva ha saker som svärtar han tankar.

    Ni kanske tycker jag tar den enklaste vägen ut. Men det tycker inte jag. Vi har båda kämpat länge länge, i 4 goda år och flera dessförinnan. Kanske bara skönt att acceptera en separation.

    Vad tycker ni?


    Tja, något nytt måste ju hända. Oavsett vad som hänt tidigare, och oavsett vems eventuella fel det var så måste en förändring ske nu av den enkla anledningen att du inte orkar längre. 

    "Paus" har jag aldrig riktigt förstått vad det är, men lyckas ni definiera vad detta innebär för varandra så kanske det funkar. 

    För övrigt tycker jag att det du skriver i det här inlägget är något som han kanske skulle må bra av att höra. Att du är väldigt ledsen över att ha gjort misstag som han inte verkar kunna komma över, att du vill att han ska vara lycklig samt att du inte orkar bli straffad för det du gjorde längre. 
    Behold, i come as a thief.
Svar på tråden Svartsjukan dödar allt