Inlägg från: Kattflickan |Visa alla inlägg
  • Kattflickan

    Uppsala! BF augusti 2015

    Hej, jag smyger in här också. Jag väntar mitt andra barn i början av augusti, är idag i vecka 9+2.

    Har känt mig vagt illamående några gånger men inte alls på samma sätt som med dottern. Magen är så uppsvälld så att jag kommer att ha svårt att dölja graviditeten när jag börjar på jobbet igen imorgon. Är jättehungrig hela tiden, vet inte hur det ska gå på jobbet, får ha med mig nötter i fickan.

  • Kattflickan

    Glömde skriva att jag gjort tidigt VUL och sett hjärtat slå.

  • Kattflickan
    äppelblomma skrev 2015-01-06 13:19:05 följande:
    Välkommen :D
    Var jobbar du med? Har du ett sånt jobb att du kan smita undan och äta lite? Nötter var ett bra tips!
    Tack! Jo, större delen av tiden sitter jag inne på kontoret, i eget rum så jag kan smygäta utan att det märks så mycket. Det gick bra att jobba igår men jag hade missat att det bara var halvdag, det var en trevlig överraskning.
  • Kattflickan

    Hej Lisen! Jo, jag tror vi var i samma grupp! Kul! Ja, min dotter är ju också snart 2 år. Så, det blir ca 2,5 år mellan barnen om allt går som det ska. Rätt lagom åldersskillnad tycker jag.

  • Kattflickan

    Jag har berättat för nära vänner och familj. På jobbet vet ingen än. Tänkte vänta tills efter KUB- testet om de inte gissat innan.

    Du som jobbar inom vården kanske kan lugna mig. Det jag oroar mig mest över är att jag kommer att föda på sommaren då bemanningen på förlossningen och BB är sämre. När min dotter föddes så kändes det som om nattläkaren inte vågade fatta beslut om kejsarsnitt men direkt när de bytte läkare på morgonen fattade hon beslut om akut snitt. Dottern mådde bra men det hade hon kanske inte gjort om de väntat längre. Det är troligt att samma scenario kommer att upprepa sig och därför oroar jag mig.

    Jag går in i vecka 12 på fredag, känns bra.

  • Kattflickan

    Vilken skillnad att vara gravid när man redan har ett barn mot första graviditeten. Då tog jag det lugnt på helgerna, vilade ut. Nu har det varit full rulle hela helgen. Igår åkte vi pulka i närmaste pulkabacken, åkte ner på stan, fikade, fixade mat hemma, busade med dottern innan hon skulle sova. Idag har vi lekt ute i snön i 1,5 timmar. Sprang varv efter varv med pulkan. Hua! Nu är jag slut!

    Kan det vara därför jag inte gått upp i vikt än? Är i vecka 13 nu.

  • Kattflickan

    Jag gjorde ett lyckat KUB-ultraljud idag! Jag har för mig att de inte tittade på något mer än nackspalt och längd förra gången jag gjorde Kubtestet? Nu tittade hon igenom bebisen och såg njurar, hjärta, magsäck, hjärnan mm. Inte i några detaljer så klart men ändå.

    Känns jättebra att det såg bra ut! Min chef har redan börjat rekrytera min vikarie. Hur går det för er andra?

  • Kattflickan

    Tack för era grattis!

    Lisen: jag känner mig också rätt ogravid nu. Men jag minns att det var så förra graviditeten också. Jag har gått in i v 15 nu.

    Har tid för RUL först i mitten på mars, lite sent tycker jag.

  • Kattflickan

    Äppelblomma: Skönt att magen växer! Hoppas att jag kan börja känna rörelser inom några veckor.

  • Kattflickan

    Hejsan! Tiden bara flyger förbi, imorgon går jag in i vecka 17! Snart är halva graviditeten avklarad.

    Hur mår ni andra? Jag mår bra men har troligen fått PUPPP som är den ofarliga graviditetsklådan. Helt osannolikt då jag hade Hepatos förra graviditeten. Nåja, får troligen det denna graviditet också så då har jag två kliande åkommor... kul...

    Jag har gått upp 4 kg hittills, hoppas jag går upp mindre när jag kan börja cykla igen. Snart är nog isen borta om det fortsätter att smälta i den här takten.

  • Kattflickan

    När har ni tid för RUL? Jag har i vecka 19+3. Tycker det är lite sent, men de ville inte boka in tid före 19+0. I andra landsting gör de väl RUL från v 17+0?

  • Kattflickan

    Jag är nu i 17+1. Kanske kände jag för en vecka sen två små petande inifrån magen, sen har jag inte känt någonting. Det här är ju andra barnet, borde jag inte känna nåt nu?

    Att ha RUL sent är bra för att de kan se alla detaljer hos barnet bättre men om något är fel finns det inte så mycket tid att ansöka om abort.

  • Kattflickan
    familjenl skrev 2015-03-01 21:07:59 följande:
    Vet du var moderkakan sitter? Sitter den i framvägg så kan det ta tid innan man känner även för omföderskor .... Annars så kanske det är så att bebisen ligger och sparkar mot ryggen så att du inte känner så mycket? :)
    Jag ångrar att jag inte frågade hur moderkakan satt när jag var på KUB. Men, igår kände jag flera små petningar inifrån magen. Så jag tror att allt är ok. Kanske minns jag fel från förra graviditeten gällande fisksprattlet. Kanske började det senare, eller så kommer jag inte att uppleva det denna graviditet. Minns att det kändes som om en fisk vände sig i magen.
  • Kattflickan

    Jag har varit så pigg hela graviditeten, fram tills nu. Jag är förlamande trött och hungrig hela tiden, jag skämtar inte, skulle kunna äta konstant om jag fick. Någon fler som känner sig så här? Är i vecka 18+4 idag.

    Har precis börjat äta järntabletter och hoppas att det hjälper.

  • Kattflickan

    Familjenl: Jag har moderkakan i framvägg, därför har jag känt vagare rörelser. Men nu känner jag rörelser varje dag iallafall.

    RUL gick bra! Känner mig så lättad och ska gå med i Facebookgruppen nu.

    Jag väntar en liten kille!

Svar på tråden Uppsala! BF augusti 2015