• Brumma

    Har inte rätt till att träffa mina barn?

    Jag skulle stämma både för gemensam vårdnad (i första hand, enskild i andra) och för umgänge.

    barnen har rätt till umgänge med dig och det är mammans skyldighet - genom lag - att främja umgänge för barnet med sin andra förälder.

    Ge inte upp. Läs på om dina rättigheter (finns en del sidor på nätet för pappor som motarbetas av manmorna) ).

    Lycka till och god jul :)

  • Brumma
    Anonym (j-hanna) skrev 2014-12-25 22:08:09 följande:

    Vårdnaden har inget med umgängesrätten att göra. Även om du inte har vårdnaden eller delad vårdnad så har du rätt till umgänge. Barnens mamma kan inte vägra låta dig träffa barnen bara för att hon har ensam vårdnad.

    Och strunta i den del där hon hotar med att om du tar det till rätten så får du aldrig mer se dom om hon får hålla vårdnaden. Även om hon får ensam vårdnad så får du rätten att träffa dom. För att en förälder ska tas ifrån rätten att träffa sina barn så ska man vara grovt kriminell, eller missbrukare av värsta slaget, eller rent ut sagt en fara för sina barn. En vanlig person (med vanliga små problem) tas inte ifrån rätten att umgås med sina barn.

    Så se till att gå till familjerätten nu så du får träffa kidsen :)


    Dessutom - om jag får spinna vidare på ditt inlägg - så finns det föräldrar som blivit AV med både vårdnad och boende för att de hindrat umgänge med den andra föräldern. Fortsätter hon riskerar hon samma sak... jag undrar om hon är medveten om det....
Svar på tråden Har inte rätt till att träffa mina barn?