• sextiotalist

    Hur hanterar man besvikelsen varje julafton?

    Jag tycker idén att använda barnets barnpension till att köpa det där extra, eftersom den möjligheten inte finns idag.
    Just barnets barnpension ska delvis hållas utanför den gemensamma ekonomin, eftersom det ska kompensera pappans ekonomiska bidrag (endast det som går under löpande kostnader kan eventuellt räknas in).
    Om din mans barn muttrar något om orättvisa, så får ni förklara att de pengarna är till för din son och jämför med att de har sin mamma som kan köpa saker.

    Din son får ju vara den som får "offra" sin standard till förmån till din mans barn. Det är om något orättvist, att de pengar som ska säkra hans framtid går till andra barn.

  • sextiotalist
    880215 skrev 2014-12-27 17:46:33 följande:
    Nu var det allt det snarlika i de båda trådarna. Som att trådstartaren drar upp flera olika exempel inom samma ämne, för att se hur svaren ter sig beroende på om barnet bor på heltid, deltid, har syskon, mormor, rik mamma, fattig mamma, osv, osv, osv. Klassiskt.
    OK, då har denna ts existerat i 15 år, så länge jag hängt på internet, och även IRL, för detta är återkommande varje år i nyfamiljer, det är inget nytt.
    Vet inte hur gammal du är och hur mycket du kommit i kontakt med styvfamiljer, för det kan vara en väldigt stor obalans mellan familjerna och mellan syskonen.
    Ibland är det svårt att hitta ett bra sätt att kompensera detta. Men i ts fall så finns det en möjlighet.
  • sextiotalist
    880215 skrev 2014-12-27 17:53:10 följande:
    Många trådar här startas i provokationssyfte, efter att någon läst en liknande tråd.
    Du skulle bara veta vilka topp-trådar jag startat under mina sysslolösa stunder.
    Jag har väldigt svårt att se detta som en provokationstråd, utan en tråd som beskriver en inte helt ovanlig situation, svaren har dessutom varit balanserade fram tills dess man började haka upp sig om pappan var död eller inte.
    Inte ett enda ont ord om plastsyskonen.
Svar på tråden Hur hanterar man besvikelsen varje julafton?