• Stockholmsmilen

    Fler äldre som ska göra ivf?

    Jag är 42 år och har en dotter på 1 år och 5 månader, 3 IVF försöket färska ägg. Aldrig fått något till frysen. Nu kört 2 ivf på Sophiahemmet som inte gett något. Imorgon startar 3 försöket.

  • Stockholmsmilen

    Vad sorgligt. Vet inte vad jag ska säga. Kram.


    kittykat skrev 2015-01-05 22:40:42 följande:

    Hej. Är 36, gjorde första IVFn i augusti 2013 där jag blev gravid på ET. Tyvärr föddes vår son prematurt och dog vid förlossningen. Vi har gjort 2 FET sen dess, inget tog. 2a färskförsöket i november slutade i tidigt mf. Nu har vi en liten blasto kvar i frysen, men har inga förhoppningar på att det ska fästa. Vi kommer i så fall att dra vidare till Danmark för ny ivf. Är så rädd att vår lilla son blir vårt enda barn. :(


  • Stockholmsmilen

    1:a försöket våren 2012 på KS Huddinge fick vi 25% och då var jag 40 år. På SH 2 och 3 försöket 25% då var jag också 40 år. Fick barn på 3 försöket.

    Nu är vi tillbaka igen på SH 42 år då sa de 10-15%. idag har jag tagit första sprutan. Ivf nr 4 fick jag ut 8 ägg, ivf nr 5 6 ägg. Båda gångerna 2-fina fyracelligt tillbaka.


    Angelique skrev 2015-01-06 19:12:56 följande:

    Välkomna alla nya-jättekul att bli fler!

    Zasu, nej sprutorna känns ju lite, men vad kul och spännande att kommit så långt! Jag är avis!

    Vad har de sagt om åldern till er som börjar närma er 40 eller redan fyllt? Jag är jätteorolig att vi inte ska få försöka igen, på grund av min ålder och våra missfall. Vad har de sagt på Sophia stockholmsmilen? Funderar på att höra med dem, vår son kom till där men sen har vi varit på fertilitetscentrum efter det.


  • Stockholmsmilen

    Vilken klinik går du på? Bra att göra hysteroskopi, har själv gjort det 2 ggr.


    MoM11 skrev 2015-01-10 12:27:46 följande:

    Hej

    Jag är 40 och har gjort 3 misslyckade ivf. Mitt AMH är 1,5. Nu väntar jag på att få göra en hysteroskopi inför nästa försök, för att se om det ev. finns endometrios, sammanväxningar, myom eller annat som sitter i vägen. Någon som gjort en sådan? Remissen har just skickats så det kan ta ett tag.


  • Stockholmsmilen

    Första gången då en duktig gynekolog misstänkte sammanväxningar i livmodern efter en skrapning av ett missfall. Andra gången då IVF läkaren misstänkte en polyp i livmodern, som visade sig vara hjärtformad livmoder som han skar bort.


    MoM11 skrev 2015-01-11 02:20:10 följande:

    Helendi - jag har smärtsamma, rikliga blödningar, mellanblödningar och mycket spottings innan mens, i perioder blöder jag nästan 3 av 4 veckor. Bl.a därför ska jag undersökas vidare.

    Angelique - nej, det är en titthålsoperation i livmodern.

    Stockholmsmilen - spännande att du också gjort hysto, varför har du gjort det och hittade de något?


  • Stockholmsmilen

    Är faktiskt lite nervös trots att det är 6 ggr jag gör detta. Inte för ÄP utan för hur många ägg det blir. Sedan tar vi resten därifrån. På SH har de slutat ringa och tala om hur många befruktade det blev. Ringer de inte ska man komma dit. Då får man veta.

  • Stockholmsmilen

    11 ägg blev det idag. Jag är väldigt glad över att jag fortfarande producerar så bra vid 42 år. ET onsdag. De ringer inte längre och säger hur många befruktade. Det har sett så olika ut.

    1. KS Huddinge 4 ägg, 3 befruktade,

    2. SH, 6 ägg, 4 befruktade,

    3. SH, 12 ägg, 7 befruktade. En dotter 1,5 år,

    4. SH, 8 ägg, 7 befruktade,

    5. SH, 6 ägg, 2 befruktade. Svagt plus som sedan försvann,

    6. SH, 11 ägg, ?.

    Alla gånge utan första 2-fina fyracelligt tillbaka. Så resultatet har verkligen varierat.

  • Stockholmsmilen

    Frack alla! Är lite nervös vet av erfarenhet att detta kan ta alla möjliga vändningar. Dels hur många som blir befruktade och dels aktien. imorgon vet jag.

  • Stockholmsmilen

    12 ägg var det visst varav 6 befruktade. Fick tillbaka ett 4 celligt och ett 3 celligt idag. Två odlas vidare, det fanns visserligen ett 4 celligt men de valde ändå det 3 celliga för det var finare. Det är ju embrylogernas sak att bedöma.

    Kändes som jag tappade hoppet, chansen hade naturligtvis varit större med 2 fina 4 celliga. Det är väl åldern som spökar. Sist fick jag visserligen ett svagt plus som sedan försvann så ägget hade fäst men inte fortsatt utvecklats.

    Börjar bli inställd på att vi förmodligen bara får ett barn, fyller ju 43 år i vår så det blir max 1 försök till.

    Hur känner ni andra?

Svar på tråden Fler äldre som ska göra ivf?