• Cecane

    Vad är rimligt?

    Hej

    Jag har en fråga som jag hoppas att ni kan hjälpa mig med.

    Jag och min man är familjehem och ska snart få våra extra barn som är 2 syskon. Dessa syskon har ett lillasyskon som oxå är placerad nu i samma jourhem som dom vi ska ta emot. Från början sa vi att vi kunde ta emot 2 barn därav ska dessa 2 syskon komma till oss. Men det gör så ont i mitt hjärta att de måste skiljas från sitt lillasyskon. Anledningen till att vi inte "kunde" ta emot llillasyskonet från början är att det är lika gammalt som vår yngsta det vill säga 1 1/2 år. Och vi kände att det blir för tufft med 2 små i samma ålder plus de andra barnen , vi har 3 biologiska, plus att vi bådar jobbar heltid.

    Men nu har vi funderat och funderat och åter funderat!!!!!

    Jag vet att socialen inte heller vill dela på syskon och inte vi heller!! Så min tanke är att jag gör detta på heltid, det vill säga att detta blir mitt jobb! Då kommer det att funka med alla 3 extra barnen. Vi har plats för alla och kärlek så det räcker och blir över!! Jag jobbar och har jobbat inom barnomsorgen i över 10 år så kunskapen har jag och vi har 3 egna barn.

    Nu till min fråga , det är alltid känsligt när det handlar om pengar men hur får jag till ett bra kontrakt? Om detta ska bli mitt jobb plus omkostnads ersättning för alla 3... Vad är en rimlig summa. Kommunerna vill ju alltid lägga sig så lågt som möjligt men vad är rimligt för detta? Enligt socialen så kommer det att vara uppväxtplacering.

    Hoppas ni förstår mitt långa utlägg =)

  • Svar på tråden Vad är rimligt?
  • Cecane

    Tack Anonym (Soc.) för dina inlägg!! Jobbar du inom socialen?

    Det är så trist med bittra människor som inte kan tänka längre än vad näsan räcker!

    Om inte vi tar emot dessa 3 små underverk så kommer de definitivt att splittras på olika håll. Kommunen har inga andra familjer som kan ta emot 3 barn eller knappt 2....

Svar på tråden Vad är rimligt?