Inlägg från: Froststar |Visa alla inlägg
  • Froststar

    Killen i kassan på Ica stör mig!

    TS, har du sagt ifrån klart och tydligt att du är inte intresserad? Inte med subtila antydningar, hintar och allt tjejer kan hitta på.

    Nu menar jag inget illa men jag känner ju också tjejer, är tjej själv, och vet att ibland är tjejer mer tvetydigt flörtiga än raka och konkreta i sitt sätt och det är förvirrande. Så du får säga det rakt och tydligt. "Hör här, jag är inte intresserad av dig, vill att du låter mig vara ifred och behandla mig som vilken annan kund som helst. Annars blir jag tvungen att ta ett snack med din chef".

    Om du inte gjort det kanske han helt enkelt inte vet var han har dig, kanske tycker att du flörtar, han är nog lite småförtjust i dig, o.s.v. Så var rak.


    Min avatar speglar känslorna jag får då jag läser genomsnittliga FL-ares inlägg
  • Froststar
    Anonym (Usch..) skrev 2014-12-29 13:32:20 följande:
    MxMeNow skrev 2014-12-29 13:07:06 följande:
    Väligt lågt gjort att springa till chefen innan du talat med honom och varit tydlig med hur du upplever hans beteende.
    Jag sa till hans chef hur han betett sig emot mig, chefen tyckte inte det var okej alls. Jag har sagt att jag inte velat ge ut mitt nummer till honom, när han frågat om jag vill ses har jag sagt nej. Har aldrig flörtat tillbaka och jag har visat noll intresse så han vet att jag inte var intresserad. Jag hade tänkt säga till på skarpen men så hände detta med att han tryckte in mig i hyllan, och luktade på mig och sa äckliga saker. Då hade jag ingen lust att göra det tydligt för honom att hans beteende inte var okej, jag tror han fattar det. Man trycker inte upp kunder mot hyllorna.

    Jag vet att tjejer spelar, och leker inte intresserade. Jag är inte sån! 

    Får jag en stalker efter mig så kommer det ju inte bli kul för honom. Han gick över en gräns när han tog på mig. 

    Ja, jag borde sagt till på skarpen direkt. Det håller jag med om men jag trodde aldrig han skulle göra något sånt. 

    Jamen då har du inte sagt till honom vad du vill och inte, du överdriver och du har fått en kille kickad bara för att du har problem med att sätta gränser. Så det är du som har ett problem, inte killen. Och han kan faktiskt gå till facket, så enkelt är det inte att kicka någon. Och han kan också driva ett civilmål mot dig pga ärekränkning och annat du har hittat på bara för att du tycker om att leka med folk. Väldigt svinigt gjort, helt enkelt. Hoppas att han ger igen och du lär dig en läxa för all framtid. För så gör man bara inte.
    Min avatar speglar känslorna jag får då jag läser genomsnittliga FL-ares inlägg
  • Froststar
    Anonym (undrande svärmor) skrev 2014-12-29 13:35:23 följande:
    HUR kan det uppfattas som flörtigt om man säger till en kille att det är inte är sexigt med en kille i hans yrke? Allvarligt menad fråga?
    Och varför ska killar utgå ifrån att man är intresserad så länge man inte säger till på skarpen? Hon har ju tex sagt att hon inte vill ge honom hennes telefonnummer? Eller kan det uppfattas dom flörtigt det också? Borde inte utgångspunkten ändå vara att man får visa att man är intresserad om man ÄR det?
    Beroende på hur man säger det. Känner du inga yngre personer? Dagens jargong kombinerat med beteende kan betyda något helt annat än när man bara rycker loss en mening och skriver ner det. 

    Om hon var flörtig eller annat eller inte direkt nog så kan visst killen misstolka. Jag tror nog att du kommer från en väldigt annorlunda generation och det såg väldigt annorlunda ut på din tid. 

    Det bästa är att säga vad man vill och inte klart och tydligt. Hur kan du argumentera mot något sådant? Vill man något säger man det annars säger man att man inte vill. Det där med fina flickor, ner med blicken, mumla något ohörbart, etc, hör ett annat århundrade till.
    Min avatar speglar känslorna jag får då jag läser genomsnittliga FL-ares inlägg
  • Froststar
    Förkunnaren skrev 2014-12-29 14:22:10 följande:
    Lågt gjort? På vilket sätt? Jag hade gjort exakt samma sak. Tycker du att det är okej att random killar trycker sig mot främmande tjejer? Skulle du ha tyckt att det var OK om någon gjorde så mot dig? Din attityd är precis det som gör att det alltid blir kvinnans eget fel att hon blir våldtagen. Även om TS hade uppträtt "sexigt" så är det fortfarande INTE OKEJ att antasta någon.Fy skäms - för dig.
    Läs vad jag skriver och sluta fantisera. Man säger rakt ut vad man vill och inte vill. Istället för att komma med märkligheter, lekar, tvetydigheter, o.s.v. Läs innantill, tack.

    En kvinna som inte säger nej till sex och sedan kommer med att hon inte ville är precis lika illa. Alltså tror ni att folk är tankeläsare? Säg rakt ut vad ni vill, för i helv*te. Hur svårt kan det vara istället för att leka typiska idiotiska kvinnliga lekar?

    Var har jag skrivit att hon "uppträtt" sexigt? Lär dig läsa, tack för det är fruktansvärt irriterande med folk som ljuger ihop saker.
    Min avatar speglar känslorna jag får då jag läser genomsnittliga FL-ares inlägg
  • Froststar
    Anonym (Tor) skrev 2014-12-29 14:26:34 följande:

    Så mycket skit du snackar. Vid provanställning kan arbetsgivaren kicka direkt. De flesta brukar provanställa i 6 månader. TS har inte kickat den äckliga killen, det såg han till på egen hand. Hoppas som sagt äcklet lär sig en läxa och behandlar alla människor lika i sitt nästa jobb. Killar som tror de kan behandla unga söta tjejor hur som helst borde få sig en bränna och lära sig att man inte gör så.
    Vad är det för "skit" jag snackar? Var står det att han är provanställd?

    Och vad är det du lär unga tjejer genom att OK-a att man inte talar klarspråk och säger rakt ut vad man vill eller inte vill? Det är till att snacka skit, min vän. Mycket BS.
    Min avatar speglar känslorna jag får då jag läser genomsnittliga FL-ares inlägg
  • Froststar
    Anonym (En mor) skrev 2014-12-29 14:26:58 följande:
    Inte någon av oss vet vad som verkligen hände, men hur hade det sett ut i en omvänd situation? Tänk din son åker ut på jobbet bara för att någon tjej känner sig störd av honom. Skulle du vara lika entusiastiskt då?
    Så rätt så.
    Min avatar speglar känslorna jag får då jag läser genomsnittliga FL-ares inlägg
  • Froststar
    Förkunnaren skrev 2014-12-29 14:29:11 följande:
    Men lyssna nu: det spelar ingen jävla roll om hon var flirtig eller hade för kort kjol eller var fucking NAKEN inne på ICA - det är fortfarande inte okej.
    Men lyssna själv. Om hon sänder ut signaler till killen att hon är OK med det han håller på med istället för att säga att hon vill att han låter henne vara ifred är det hon som har ett problem med att sätta gränser. 

    Om jag inte drar gränser mot folk beter de sig så som jag tillåter dem att göra. 

    Så lyssna själv, du kanske lär dig något istället för att vara så upptagen av att höra din egen röst.

    Resten av det du skrivit är MEGA BS. Har inte skrivit något om klädsel någonstans, det är din analfabetiska tolkning av en text som inte innehöll något om klädsel. Läs innantill, det underlättar kommunikation i skrift förstår du.
    Min avatar speglar känslorna jag får då jag läser genomsnittliga FL-ares inlägg
  • Froststar
    Förkunnaren skrev 2014-12-29 14:37:01 följande:
    Du skuldbelägger TS för att hon inte sa rakt ut att hon inte ville, newsflash; alla är inte lika frispråkiga som du tydligen är, alla ska inte heller behöva vara det, man ska inte behöva säga ett skit för ingen ska antasta en oavsett, förstår du? Du är precis som de som påstår att våldtäkten var offrets eget fel för hon skrek inte tillräckligt högt eller gjorde tillräckligt motstånd. Fy fan Kräks
    Nej, man behöver inte säga skit, alla ska gissa vad man vill ändå. Är det inte till att begära för mycket? Du var inte där, jag var inte där och därmed fattar du väl själv att killen kan misstolka. Om man är så pass barnslig och mähäaktig att man inte kan säga vad man vill och inte och därmed utsätta sig för potentiellt farliga situationer är det kanske dags att fundera på att inte ge sig ut själv utan en förmyndare.

    Och så kommer jag att anmäla ditt inlägg eftersom du påstår att jag är OK med våldtäkt. Du gör mig spyfärdig med ditt äckliga inlägg.
    Min avatar speglar känslorna jag får då jag läser genomsnittliga FL-ares inlägg
  • Froststar
    Förkunnaren skrev 2014-12-29 14:48:29 följande:

    Nej. Du begriper inte. Oavsett vilka "signaler" man än sänder ut så skall ingen antasta en. Punkt. Och även du borde väl tycka att det är jävligt konstigt att en främmande kassör gnider sig mot sina kunder, fast det kanske är helt normalt i din värld, vad vet jag.

    Det är inte som att TS har twerkat inne på ICA och sagt "Åååå jaaa du osexiga ICA-kille som jag inte finner attraktiv, ta mig på pattarna! *stööööön!*"


    Haha, du gör bort dig; jag har inte skrivit att du har skrivit något om klädsel, det var ett exempel, en liknelse för att du skulle förstå, vilket du uppenbarligen inte gör.


     


    Vilket löjligt inlägg. Helt vrickat.

    Faktum kvarstår, man måste säga vad man menar. Ingen ska behöva hålla på med tankeläsning. Om hon redan vid hans tidigare försök hade sagt ifrån klart och tydligt och bett honom låta henne vara ifred istället för att börja debattera om vad hon inte anser vara sexigt, hade han troligtvis fattat. Och då hade han inte hjälpt henne med några varor eller "gnidit sig" mot henne eller vad hon nu påstår att han gjort.
    Min avatar speglar känslorna jag får då jag läser genomsnittliga FL-ares inlägg
  • Froststar
    Förkunnaren skrev 2014-12-29 14:54:22 följande:
    Froststar skrev 2014-12-29 14:44:00 följande:
    Nej, man behöver inte säga skit, alla ska gissa vad man vill ändå. Är det inte till att begära för mycket? Du var inte där, jag var inte där och därmed fattar du väl själv att killen kan misstolka. Om man är så pass barnslig och mähäaktig att man inte kan säga vad man vill och inte och därmed utsätta sig för potentiellt farliga situationer är det kanske dags att fundera på att inte ge sig ut själv utan en förmyndare.

    Och så kommer jag att anmäla ditt inlägg eftersom du påstår att jag är OK med våldtäkt. Du gör mig spyfärdig med ditt äckliga inlägg.

    Jaja anmäl på du. Återigen tolkar du texten subjektivt. Om du kunde tolka texter så skulle du förstå att det återigen var ett exempel, dessutom skuldbelägger du ju faktiskt - precis så som de gör som anser att våldtäkt är tjejens eget fel.


    Men det är ju precis det som jag säger: även om killen misstolkar så är det FEL. Jag tycker också att man ska säga ifrån etcetera och visa vart gränsen går men det kan vara svårt ibland och man ska inte behöva gå omkring på ICA och bli tafsad på bara för att man inte är övertydlig.


    Så du brukar gå till ICA och berätta för kassören / kassörskan om vad du inte tycker är sexigt? Ja, du, då är det inte mycket att diskutera, vågar nämligen påstå att det är ett väldigt avvikande beteende. i alla fall i de ICAbutiker jag brukar gå till.
    Min avatar speglar känslorna jag får då jag läser genomsnittliga FL-ares inlägg
Svar på tråden Killen i kassan på Ica stör mig!