• Anonym (Sommar)

    Vi med PCO och PCO-S som försöker bli gravida!

    Anonym (Längtan) skrev 2015-01-15 17:45:12 följande:
    Hej!

    Jag har inte hört talas om det, jag är sååå fruktansvärt dåligt insatt i alla läkemedel som man kan ta/få när man lider av pco.

    Jag undrar om ni tar äl tester varje månad?

    Jag provade cb:s digitala äl test, fick då fullt utslag 3ggr??! På en cykel då alltså.
    Nej, det hade inte jag heller hört talas om förrän för några veckor sedan. Jag har luskat lite i rosenrot, bidrottninggelé, munkpeppar mm när det gäller huskurer. Men jag bestämde mig för att testa Inositol eftersom det har visat sig ha positiv effekt just vid PCO (jag vet inte hur de andra sakerna kan påverka). Det finns flera vetenskapliga studier på det. Bara googla Inositol och PCO så kommer massa info upp. 
    Läkarna säger ju inget om sådant här. Så man får göra mycket research själv. Som t.ex. något så grundläggande att kost och motion är viktigt, jag kan inte minnas att någon har sagt till mig att jag bör äta nyttigt och undvika sötsaker. Jag har också läst om LCHF och tror säkert att det kan vara bra för många med PCO (t.ex. de som har glukosintolerans och/eller övervikt). 

    Jag har aldrig tagit äl tester tidigare (eftersom jag inte haft egen ägglossning eller den har varit mycket svår att förutbestämma). Men jag tänkte testa denna månad eftersom jag nu haft 2 ganska bra cykler på pergotime. Tänkte börja testa på söndag med äl-tester.
    Jag har fötstått det som att om man har PCO kan det bli svårt med äl-tester eftersom de kan visa lite hur som helst, eftersom man har lite fel hormonnivåer hela tiden. 
  • Anonym (Sommar)
    Anonym (Längtan) skrev 2015-01-17 13:08:19 följande:
    Ja jag ska googla på det, är det naturläkemedel? Eller behöver man ha det på recept?

    Jag tycker det är så jobbigt, två av mina närmsta vänner har nyligen blivit gravida, självklart är jag jätte glad för deras skull, men jag blir ju aldrig det .. ;(
    Det är ett kosttillskott. Jag köpte mitt från gymvaruhuset.se
    Det är tydligen viktigt för upptaget att man också tar folsyra, men det gör ju de flesta som försöker bli gravida.
    Ja, det är jobbigt att se andra bli gravida och få barn medan man själv bara väntar... Jag har inte så många vänner med barn.
  • Anonym (Sommar)

    På dag 13 idag, nu börjar jag känna av ont på vänstersidan igen som jag gjort vid varje kur Pergotime omkring ägglossningstidpunkt. Varje gång har det varit vänster så man undrar ju om höger äggstock sover eller om den bara inte gör ont. Har tagit ägglossningstester nu i 4 dagar men de är väldigt negativa hittills.

    Hur går det för er?

  • Anonym (Sommar)

    Jag är på cykeldag 16 idag, alltså 6 dagar efter sista Pergotimetabletten. Igår hade jag verkligen känningar vid äggstockarna! Men ägglossningstest visar fortfarande negativt...

  • Anonym (Sommar)

    Om du har väldigt lång cykel och inte vill vänta kan du fråga din gyn om Provera. Det tar man i 10 dagar och sedan får man en mens några dagar senare och då kan man börja på Pergotime. Eller man kan börja med Pergotime när som helst i cykeln om man inte har egen mens.

  • Anonym (Sommar)

    Ja, fått klart positivt äl-test idag! På cykeldag 16. Man måste inte testa, jag har gjort det för att få veta om jag får ägglossning med Pergotime.

  • Anonym (Sommar)

    Ja jag har använt stickor. Jag har läst att äl-tester visar fel när man har pco eftersom man har "fel" hormonnivåer på fel tid i cykeln. Så det är inte dina test som varit dåliga. Men jag tror ändå att mina har visat rätt nu eftersom jag tagit Pergotime och de har varit tydligt negativa de andra dagarna.

  • Anonym (Sommar)

    En vecka kvar till BIM. Känns som att man går på stand-by under denna väntan. De första dagarna efter äl tyckte jag det var skönt att man liksom inte kan göra mer, bara tänka på annat. Men det har ju inte gått så bra... Men denna gång har jag bestämt mig för att vänta med g-test tills BIM, förut har jag testat alldeles för tidigt och då vet man ju ändå inte om man kan lita på testet...

  • Anonym (Sommar)

    Nej, inte smygtestat och kommer nog inte göra. Efter ett tag tappar man lite tron på att det ska bli något, känns bättre att vänta denna gång tills BIM (på söndag), eller så kanske mensen hinner före...

Svar på tråden Vi med PCO och PCO-S som försöker bli gravida!