• Anonym (Sommar)

    Vi med PCO och PCO-S som försöker bli gravida!

    Hej! Jag är 28, har en son på 3 år som kommit tack vare IVF. Nu är jag på min andra kur Pergotime, inväntar BIM som är om ca en vecka. Längtar så mycket efter ett syskon!

  • Anonym (Sommar)

    Jag har inte fått några biverkningar av Pergotime. Men jag har kännt "drag" i sidorna typ äggstockarna båda gånger, både på enkel och dubbelkur.

    Jag skulle inte våga beställa något från nätet utan tycker att man ska göra på rätt sätt, man vet aldrig vad man får annars. Det var inte svårt att få utskrivet Pergotime.

    Jag har gått på utredning, tagit massa prover som ledde till stimulering med menopur, sedan ägglossningsspruta och sedan insemination. På tredje försöket med detta blev jag överstimulerad och då blev det IVF och då blev jag gravid! Eftersom hela utredningen var gjord behövde jag nu bara gå till gynekolog som gjorde VUL och tog blodprov och sedan fick jag prova Pergotime.

    Efter att jag fött blev jag spontant gravid några månader efter förlossningen men det blev missfall.

    Jag har oregelbunden/utebliven ägglossning/mens, ingen övervikt, ingen ökad behåring men däremot akne. Aknen och mensen blir väldigt bra av p-piller.

  • Anonym (Sommar)

    PCOS innebär att man ska ha flera olika symtom men man behöver inte ha alla av: PCO-äggstockar, utebliven/oregelbunden mens, onormal hårväxt, akne, övervikt....har jag glömt nåt? Blodprover brukar visa förhöjt testosteronvärde mm. Jag kan kolla vad mina värden var senare ikväll.

  • Anonym (Sommar)

    Mina provsvar var såhär:

    Total testosteron 3,27 (0,55-1,8)

    Fritt testosteron 0,0427 (0,006-0,034)

    SHBG 76 (41-170)

    Androstendion 13,10 (2,4-8,9)

    Referensvärden inom parentes.

    Som du kan se är "manliga könshormoner" för höga

  • Anonym (Sommar)
    Anonym (Längtan) skrev 2015-01-04 23:21:05 följande:
    Ja jag ser det, fy va tråkigt :/

    Men har du "mycket" hår på manliga ställen?
    Nej, det har jag inget av, som tur är.
  • Anonym (Sommar)

    Åh jag har känt ett diffust illamående i några dagar nu, men det är alldeles för tidigt för gravidillamående. Är på BIM-6 idag. Känns som att det kan vara "skengravidsymtom" för att jag går och tänker så mycket på det nu.

  • Anonym (Sommar)

    Jag fick mens idag. Så cykeln blev bara 24 dagar (på dubbeldos Pergotime). Förra cykeln blev 34 dagar (enkeldos Pergotime). Så nästa gång satsar jag på 28 dagar! ;)

  • Anonym (Sommar)
    Anonym (Längtan) skrev 2015-01-09 10:24:13 följande:

    Nu har jag varit inne och fått bekräftat pco-s :((( lämnat prover och sen väntar ett samtal med fertilitetsläkare i nästa vecka :/


    Pco-s är ändå en av de bättre diagnoserna vid barnlöshet och det finns bra hjälp att få!! Vissa behöver bara Pergotime och vissa har bra chanser vid IVF (som jag!). Nu är du iallafall i gång på riktigt och kan komma vidare med hjälp av läkarna!
  • Anonym (Sommar)

    Den här gången för syskonförsök har vi försökt aktivt nu i 2 månader med Pergotime, men innan dess har jag varit utan p-piller något halvår och använt provera för att få mens regelbundet.

  • Anonym (Sommar)

    Jag har inte fått några biverkningar av Pergotime, bara att jag känt något i äggstockarna typ i en vecka omkring ägglossning. Och det känns ju som en bra grej.

    Jag fick ju min mens igår så jag var och hämtade ut nya tabletter Pergotime idag. Jag blev glad att jag fick tag på dem för de är slut på nästan alla apotek här. Jag ska också ta Inositol denna månad, det ska tydligen hjälpa mot pcos.

Svar på tråden Vi med PCO och PCO-S som försöker bli gravida!