• wiklara

    Bebis sommar/höst/vinter 2015 i Umeå med omnejd

    Hej!!

    Skulle gärna komma i kontakt med andra som väntar bebis under senare delen av 2015 och som bor i Umeå eller i krokarna ???? Jag själv har BF den 18 augusti och det är mitt andra barn. Relativt nyinflyttad till Umeå så kommer gärna i kontakt med nya människor! Hoppas det finns fler av oss ????

  • Svar på tråden Bebis sommar/höst/vinter 2015 i Umeå med omnejd
  • wiklara

    Kul med så många svar! Hoppas vi kan följas åt :)

    Mulelen: Så ni försöker nu? när har du BIM? :) och var bor du nu?

    Goldie: Jag har en son på strax över 2 år så det här blir andra. Hur gamla är dina?

    Tjugofemton: Klart det går bra, i Norrlandsmått är väl Piteå nästgårds ;)

    Hur mår ni??
    Jag mår sisådär, inte illa vilket jag är tacksam för! Men trött, orkeslös och lite skakigt humör. Dåligt tålamod och lite lättirriterad skulle man kunna säga..:)

  • wiklara

    Usch då hoppas det går över snart med illamåendet Lizz83. Det brukar väl vara värst i början.

    Många som har barn redan verkar det som ????

    Haha ja så är det ju Elin men kan ju kännas jobbigt ändå att må dåligt länge!

  • wiklara

    Hm någon som kan förklara varför mina smileys blir frågetecken? Blev det i inlägget nyss och i starten. Gillar inte FL emoji tro?

  • wiklara

    Hej sokkerflikkan!

    Verkar vara många som skaffar barn rätt tätt. Spännande :) var alla planerade bebisar förresten?

    Ja imorgon (eh idag) börjar vardagen igen. Känns både skönt och jobbigt samtidigt.

  • wiklara

    Halloj!

    Kul nu börjar det bli lite folk här :)

    Oj liizz, du måste vara väldigt fertil då ;)

    Jag har bara en äggstock kvar så blev oxå lite chockad att det gick ganska snabbt denna gång. Imorse var jag på inskrivning. Gick väl bra förutom att mitt järn redan nu bara är 111... Bådar inte så gott!

    Sen har jag fått hemska smärtor i fötterna, tårna som det värker och bränner i...skitskumt :(

  • wiklara

    Åh jag skulle också vilja göra ultraljud, känns såååå länge till v.19. Är det bara Norrlandskliniken det finns privat här i Umeå? är det dit ni andra ska?

    Jobbigt för er som mår illa och kräks...hoppas det släpper snart!

    Hur gick det på läkarbesöket celluliten? blev du sjukskriven?

  • wiklara
    hokus pokus skrev 2015-01-14 11:51:39 följande:

    Blöder lite slemblandat blod. Blir sååå rädd! :(


    Nej vad jobbigt :( hur går det? Vilken vecka är du i? (Ursäkta så svårt att hålla reda på alla)
  • wiklara
    Sokkerflikkan skrev 2015-01-15 19:30:51 följande:

    Frågetecknen skulle vara smilysar :)


    Härligt!! Kollade ni kön?
  • wiklara
    hokus pokus skrev 2015-01-14 18:00:29 följande:
    Är i v 7. Har mensvärk och illamående med kräkningar sedan igår och fick en liten blödning tidigare idag. Det har dock inte kommit nåt mer nu under några timmar. Hoppas sååå att det inte är något av betydelse. Skulle bli så lycklig för ett pickande hjärta nästa vecka på ul.
    Hur går det? Blöder du något? Håller tummarna att det inte är nån fara
  • wiklara
    hokus pokus skrev 2015-01-16 18:27:00 följande:
    Tack! :)
    wiklara skrev 2015-01-16 00:02:21 följande:Hur går det? Blöder du något? Håller tummarna att det inte är nån fara
    Nepp, inget idag och bara liiiiite igår. Fick prata med en bm idag som tyckte allt verkade helt normalt, så nu känner jag mig så lättad. Berättade för min chef om graviditet och oro idag också och det var det bästa jag kunde ha gjort! :)

    Jag tog mitt första piller mot illamående imorse. Sååå fantastiskt, har inte varit illamående alls på hela dagen!!

    Så nu känns livet värt att leva igen!

    Härligt att höra!
  • wiklara
    celluliten skrev 2015-01-16 19:12:34 följande:
    Va härligt!

    Och dubbelt härligt att få slippa illamåendet! Jag önskar jag kunde få göra det också, har nog tömt gallblåsan både en och fyra gånger idag! smile4.gif

    Ringde för att få prata med bm idag men hon ringde aldrig upp, börjar vara frustrerad nu, tappat så mycket ork, ligger bara i soffan eller sängen. Börjar fundera på om jag ska försöka få komma in på nus för att få i mig nån näring, men jag vet inte riktigt om det är "så illa".
    Fy vad jobbigt. Fungerar inget receptfritt? Ring 1177 kanske? Kräks du upp allt? Klart du ska åka in om du mår så dåligt.
  • wiklara
    celluliten skrev 2015-01-17 20:08:39 följande:
    Inget receptfritt funkar. Ringde 1177 igårkväll, men tycker inte han jag pratade med var särskilt sympatisk "ja, men illamående hör ju till graviditeten" var det svar jag fick.. och det är jag ju redan medveten om.

    Tog saken i egna händer och åkte till primärvården ändå, fast han tyckte det var onödigt. Blev superbra bemött och man tyckte det var konstigt att ingen reagerat på hur dåligt jag försökt förklara att jag mår.

    Fick åka hem över natten men läkaren ordnade plats åt mig på kvinnokliniken från tidig morgon och där har jag legat hela dagen och blivit proppfull med allt nödvändigt! Tillochmed blodet var trögflytande, så de fick kämpa för att ta prover, så ganska uttorkad var jag minsann.

    Nu ligger jag hemma på soffan igen och känner mig jättenöjd med den hjälp jag fick på avdelningen! Fick med mig lergigan hem å skulle bara slå en signal nästa vecka om jag ville ha fler så skulle de ordna ett recept! Och jag var Välkommen att komma in över dagen för att vätskas upp fler gånger!

    Fick till och med göra ett ultraljud för att få se den lille saken som gör att jag mår så dåligt smile1.gif att en så liten sak kan vara så besvärlig!
    Men så himla skönt att höra! Bra att du gick på magkänslan och åkte in!!
  • wiklara

    Hej lantlivet :)

    Hur mår du celluliten?

    Oj Elin det lät inge kul att kräkas sådär.. Då ska jag inte klaga på mina onda fötter!

  • wiklara

    Okej, skönt att du snabbt fick hjälp då när du blev dålig igen. Jobb ja, försök njuta.. När bebis kommer är det andra bullar ;)

    Vad jobbar ni allihopa med förresten?

    Lantlivet: på inskrivningen görs lite bakgrundskoll över sånt som kan påverka bebis så typ allt :) sjukdomar, hälsa osv sen tas massa prover och bm beskriver hur ofta man ses, UL och sånt. En del infomaterial delas ut.

  • wiklara

    Jag jobbar som handläggare/sekreterare på ett politiskt organ här i Västerbotten. Bor i lgh på Berghem men spanar på hus titt som tätt.

    Vad gäller föräldraledigt är jag kluven. Vi vill såklart dela lika så mkt som möjligt samtidigt måste man anpassa efter förutsättningar. Jag har bara ett vik nu så vore ju bra om jag snabbt igen kom ut i jobb, samtidigt skulle ci få så himla mkt tid ihop om jag var hemma längst, som nån annan oxå sa, eftersom min sambo jobbar dygn och är ledig många dagar per vecka oftast.

    Har varit på fest ikväll, och ligger nu och ber till högre makt att 2åringen tar lite sovmorgon imorgon (idag annars) ;)

  • wiklara

    Härligt att det gick bra på Rul!

    Har också tänkt på en grupp på fejjan, men inte kommit mig för ännu men då har du fixat en lizz? Då skickar jag vänförfrågan, heter Clara Wiklund

  • wiklara
    tjugofemton skrev 2015-03-04 16:32:49 följande:
    Tyvärr var inte LKG:n det enda som misstänktes. De misstänker att bebisen har hjärtfel också (VSD/AVSD) så imorgon åker vi ner till Umeå för möte med barnhjärtläkare och läkare som ska undersöka mer grundligt (denna typ av hjärätfel är vanligt hos barn med downs syndrom). Läkaren här hemma i norr kunde heller inte bedöma nacksinnet på bebisen (vilket också är en indikation på downs syndrom). Han såg även 2-3 stycken ekogena foci (som också kan vara en indikation på downs syndrom, men hittar man bara dessa, kan man inte misstänka downs). I och med alla dessa avvikelser från det normala, så ökar risken för att bebisen har någon form av kromosomavvikelse och vi kommer garanterat att bli erbjuden fostervattensprov. Idag är jag i v 18+6, vilket betyder att jag måste ha tillåtelse från Socialstyrelsen för att få genomföra en abort, vilket jag kommer att få om dessa fel visar sig stämma imorgon.

    Vad säger man och vad gör man? Just nu hoppas vi på att lillen bara har skrämt upp oss ordentligt, och att det visar sig att hjärtat fungerar som det ska. Jag är bara 21 år gammal och behöver jag säga hur orättvist det känns för oss?
    Men så tufft :( hur mår du/ni?

    När får ni veta något? Måste vara tungt oavsett vad ni beslutar er för. Stor kram!!
  • wiklara
    tjugofemton skrev 2015-03-07 08:26:09 följande:
    Vi blev sjukt lättade när vi åkte från Umeå. Barnhjärtläkaren hittade inte större allvarligare fel på hjärtat, ett litet hål mellan förmakarnaoch mellan kamrarna, men det kan växa igen och det förstnämnda ska vara öppet i fostertiden, och stängas åt så småningom. Vi gjorde fvp, men denna läkaren trodde inte alls att han kommer att ha någon form av kromosomavvikelse, hon tror han kommer vara helt frisk och det är de bästa jag/vi har hört på väldigt länge!! bara hoppas fvp ger fina svar också!! Hon ser inga avvikelser från det normala annat än lkgn, men den kan vi leva med! Nackskinnet var som det skulle också, och hjärtfelet är för "enkelt" för att vara downs syndrom exempelvis! Vi inväntar svar på måndag om fvp
    Skönt med lite positiva besked!! Håller tummarna för er imorgon :)
Svar på tråden Bebis sommar/höst/vinter 2015 i Umeå med omnejd