Inlägg från: tjugofemton |Visa alla inlägg
  • tjugofemton

    Bebis sommar/höst/vinter 2015 i Umeå med omnejd

    Hej! Jag har BF 27/7 går in i vecka 11+0 imorgon :) bor i Piteå, funkar det?

  • tjugofemton

    Jag har knappt något graviditetssymptom! Jag är jättetrött, och har mycket flytningar, men det är det enda. Känns verkligen inte som att någon bor där inne. Hade det inte varit för att mensen lyste med sin frånvaro hade jag aldrig kunnat tro att jag var gravid! Är idag i v 11+2 och har inte gjort ett enda ul än. Längtar så tills slutet på februari, då vårat rul ska vara :) Ska ringa och boka tid på fredag alt. måndag :)

  • tjugofemton

    Jag har då också redan hunnit köpa bebiskläder, för jag väntar ju barn och inte missfall! Det gjorde jag redan i v 9 tror jag ;) nu är jag i v 11+5 och har snart passerat den magiska gränsen. Dock inte varit på något ultraljud, så jag vet inte ens om det är sant att det finns någon där inne, men 3 menstruationer har snart uteblivit och ett plus på stickan (läs flera) :)

    Ska ringa och boka RUL imorgon, känns spännande! :D

  • tjugofemton

    Fick tråkiga besked på mitt RUL i måndags. Min bebis kommer troligtvis att födas med dubbelsidig lkg (läpp-, käk-, och gomspalt). Vi ska tillbaka till läkaren för vidare koll på fredag.. Hoppas det går bättre för alla er andra på erat RUL, det som man väntar så gott på. Vi var i alla fall inte de 98% RUL som går bra, tyvärr.

  • tjugofemton
    Sokkerflikkan skrev 2015-02-26 23:24:35 följande:
    Kommer ihåg känslan så starkt av att vara en av de två % som inte får de besked man hoppats på.

    Hoppas allt går bra för er och babyn!!

    Styrkekramar!
    Tyvärr var inte LKG:n det enda som misstänktes. De misstänker att bebisen har hjärtfel också (VSD/AVSD) så imorgon åker vi ner till Umeå för möte med barnhjärtläkare och läkare som ska undersöka mer grundligt (denna typ av hjärätfel är vanligt hos barn med downs syndrom). Läkaren här hemma i norr kunde heller inte bedöma nacksinnet på bebisen (vilket också är en indikation på downs syndrom). Han såg även 2-3 stycken ekogena foci (som också kan vara en indikation på downs syndrom, men hittar man bara dessa, kan man inte misstänka downs). I och med alla dessa avvikelser från det normala, så ökar risken för att bebisen har någon form av kromosomavvikelse och vi kommer garanterat att bli erbjuden fostervattensprov. Idag är jag i v 18+6, vilket betyder att jag måste ha tillåtelse från Socialstyrelsen för att få genomföra en abort, vilket jag kommer att få om dessa fel visar sig stämma imorgon.

    Vad säger man och vad gör man? Just nu hoppas vi på att lillen bara har skrämt upp oss ordentligt, och att det visar sig att hjärtat fungerar som det ska. Jag är bara 21 år gammal och behöver jag säga hur orättvist det känns för oss?
  • tjugofemton
    wiklara skrev 2015-03-06 20:44:15 följande:

    Men så tufft :( hur mår du/ni?

    När får ni veta något? Måste vara tungt oavsett vad ni beslutar er för. Stor kram!!


    Vi blev sjukt lättade när vi åkte från Umeå. Barnhjärtläkaren hittade inte större allvarligare fel på hjärtat, ett litet hål mellan förmakarnaoch mellan kamrarna, men det kan växa igen och det förstnämnda ska vara öppet i fostertiden, och stängas åt så småningom. Vi gjorde fvp, men denna läkaren trodde inte alls att han kommer att ha någon form av kromosomavvikelse, hon tror han kommer vara helt frisk och det är de bästa jag/vi har hört på väldigt länge!! bara hoppas fvp ger fina svar också!! Hon ser inga avvikelser från det normala annat än lkgn, men den kan vi leva med! Nackskinnet var som det skulle också, och hjärtfelet är för "enkelt" för att vara downs syndrom exempelvis! Vi inväntar svar på måndag om fvp
Svar på tråden Bebis sommar/höst/vinter 2015 i Umeå med omnejd