Inlägg från: celluliten |Visa alla inlägg
  • celluliten

    Bebis sommar/höst/vinter 2015 i Umeå med omnejd

    Hej!

    Här är en till från Umeå! Kul att det är fler här! :) Vår första bebis är beräknad till den 25/8 enligt app, har inte varit till BM än, är i vecka 8 nu, så vi får se hur det stämmer efter vi varit och skrivit in oss.

    Jag har mått så fruktansvärt dåligt den senaste veckan, kräkts av allt jag stoppat i mig och blivit illamående av allt som luktat mat. Idag var första dagen sedan i fredags jag vaknade upp utan illamående, och jag har faktiskt kunnat äta både lite frukost och lunch utan att bli illamående.. peppar peppar!

  • celluliten
    hokus pokus skrev 2015-01-07 19:02:33 följande:
    Då följer ju vi varandra riktigt tätt, dessutom första barnet för båda. Kul! :)
    Kul! :)

    Jag mår fortfarande dåligt, vissa dagar kräks jag upp allt jag får i mig och andra dagar mår jag "bara" illa av att få i mig något. Frustrerande att må så dåligt! :/

    Pratade med BM imorse och fick en tid senare idag hos min vanliga läkare för eventuell sjukskrivning och medicin.

    Vad äter ni andra som mår dåligt?
  • celluliten
    wiklara skrev 2015-01-10 00:19:44 följande:

    Åh jag skulle också vilja göra ultraljud, känns såååå länge till v.19. Är det bara Norrlandskliniken det finns privat här i Umeå? är det dit ni andra ska?

    Jobbigt för er som mår illa och kräks...hoppas det släpper snart!

    Hur gick det på läkarbesöket celluliten? blev du sjukskriven?


    Hoppas verkligen på att det släpper snart! Köpte mig ett par akupressurarmband för åksjuka/graviditetsillamående här om dagen och tycker att kräkningarna inte är lika intensiva med dem på, men illamåendet hänger kvar.

    Jag blev sjukskriven, och det känns rätt välbehövt måste jag säga, får inte behålla något utöver vatten vissa dagar och andra dagar kan jag få i mig litegrann.
  • celluliten
    hokus pokus skrev 2015-01-14 18:00:29 följande:

    Är i v 7. Har mensvärk och illamående med kräkningar sedan igår och fick en liten blödning tidigare idag. Det har dock inte kommit nåt mer nu under några timmar. Hoppas sååå att det inte är något av betydelse. Skulle bli så lycklig för ett pickande hjärta nästa vecka på ul.


    håller tummarna!

    Jag har lite svårt för tandborstning, men det har jag i vanliga fall också så det stör mig inte så mycket.

    Jag har äntligen börjat få behålla lite mat och kan äta igen, utan att må allt för illa efteråt. Är så sugen på mat hela tiden efter att inte ha ätit ordentlig mat på över en vecka, så jag firade med att köra in till stan för att köpa lite thaimat - å himmel så gott det var!!

    Men någon ork finns det inte, sov i 45 min efter att vi varit till stan, men det tar sig! Förut har jag ju inte ens orkat tänka tanken att ta mig till stan.
  • celluliten
    hokus pokus skrev 2015-01-16 18:27:00 följande:

    Tack! :)Nepp, inget idag och bara liiiiite igår. Fick prata med en bm idag som tyckte allt verkade helt normalt, så nu känner jag mig så lättad. Berättade för min chef om graviditet och oro idag också och det var det bästa jag kunde ha gjort! :)

    Jag tog mitt första piller mot illamående imorse. Sååå fantastiskt, har inte varit illamående alls på hela dagen!!

    Så nu känns livet värt att leva igen!


    Va härligt!

    Och dubbelt härligt att få slippa illamåendet! Jag önskar jag kunde få göra det också, har nog tömt gallblåsan både en och fyra gånger idag!

    Ringde för att få prata med bm idag men hon ringde aldrig upp, börjar vara frustrerad nu, tappat så mycket ork, ligger bara i soffan eller sängen. Börjar fundera på om jag ska försöka få komma in på nus för att få i mig nån näring, men jag vet inte riktigt om det är "så illa".
  • celluliten
    wiklara skrev 2015-01-17 01:05:19 följande:

    Fy vad jobbigt. Fungerar inget receptfritt? Ring 1177 kanske? Kräks du upp allt? Klart du ska åka in om du mår så dåligt.


    Inget receptfritt funkar. Ringde 1177 igårkväll, men tycker inte han jag pratade med var särskilt sympatisk "ja, men illamående hör ju till graviditeten" var det svar jag fick.. och det är jag ju redan medveten om.

    Tog saken i egna händer och åkte till primärvården ändå, fast han tyckte det var onödigt. Blev superbra bemött och man tyckte det var konstigt att ingen reagerat på hur dåligt jag försökt förklara att jag mår.

    Fick åka hem över natten men läkaren ordnade plats åt mig på kvinnokliniken från tidig morgon och där har jag legat hela dagen och blivit proppfull med allt nödvändigt! Tillochmed blodet var trögflytande, så de fick kämpa för att ta prover, så ganska uttorkad var jag minsann.

    Nu ligger jag hemma på soffan igen och känner mig jättenöjd med den hjälp jag fick på avdelningen! Fick med mig lergigan hem å skulle bara slå en signal nästa vecka om jag ville ha fler så skulle de ordna ett recept! Och jag var Välkommen att komma in över dagen för att vätskas upp fler gånger!

    Fick till och med göra ett ultraljud för att få se den lille saken som gör att jag mår så dåligt att en så liten sak kan vara så besvärlig!
  • celluliten
    wiklara skrev 2015-01-17 22:28:10 följande:

    Men så himla skönt att höra! Bra att du gick på magkänslan och åkte in!!


    hokus pokus skrev 2015-01-18 11:46:42 följande:

    Så skönt att höra att du fick hjälp! Och dessutom fick ul, som jag längtar! Jag har också Lergigan, har bara tagit 2 tabletter dock för nu har jag inte varit illamående under helgen alls. Men skönt att ha dem till när illamåendet kommer tillbaka.


    Ja det känns jätteskönt! Idag är första dagen på två veckor som jag faktiskt vill och orkar göra något.

    Tog en tablett igårkväll och en imorse, och magen mår inte helt bra, men hellre det än att må som jag gjort på slutet eftersom det inte besvärar mig så mycket

    Började kräkas under ultraljudet så det var väl ingen höjdare, men det var fint att se det lilla livet
  • celluliten
    wiklara skrev 2015-01-21 22:13:51 följande:

    Hej lantlivet :)

    Hur mår du celluliten?

    Oj Elin det lät inge kul att kräkas sådär.. Då ska jag inte klaga på mina onda fötter!


    Jag har mått ganska bra sen jag kom hem från sjukhuset men idag blev det bakslag å kräks mycket igen. Pratade med läkaren igen idag och han förlängde min sjukskrivning två veckor till och han skulle skriva ut mer lergigan.

    Så jag får hänga hemma ett tag till.. börjar längta till jobbet nu! Även om jag kommer få byta arbetsplats, inte något okänt ställe, veckan efter min sjukskrivning tar slut (om jag kan jobba då vill säga), så längtar jag tillbaks till att träffa folk!
  • celluliten

    Jag har bästa tänkbara läkare! Behöver bara ringa så ringer han upp och ordnar saker över telefon om det inte är nödvändigt att komma in

    Jag är undersköterska och jobbar i hemtjänsten, så även om jag skulle vilja jobba litegrann nu så är det i princip omöjligt på mitt distrikt, tungt och slitigt att ta sig runt när man inte mår bra.

    Jag har inte riktigt funderat på hur länge jag vill vara hemma. Min sambo är sugen på att vara hemma så länge han kan och det känns ju jättebra, så vi kommer nog försöka dela så gott det går.

  • celluliten
    hokus pokus skrev 2015-02-06 13:57:20 följande:

    Kan rekommendera Lena på citymottagningen


    Tänk vad olika man uppfattar personer! Lena är den bm jag pratat med som tyckt att mitt illamående "är sånt som hör till" (som slutade med att jag las in).

    Carola på citymottagningen tycker jag däremot var hemskt gullig (lite förvirrad kring det tekniska, men det gör mig inget) vid vår inskrivning!

    Och jag fortsätter må dåligt jag. Var väldigt nära på att åka in igår igen, efter att ha spytt upp allt (Även minsta lilla klunk vatten) i ett dygn, men det gav sig och jag har mått lite illa hela dagen idag men fått behålla det lilla jag stoppar i mig. Har träningsvärk i sidomusklerna runt magen idag efter att ha kräkts så mycket. Fortsätter vara sjukskriven å hänga i soffan
  • celluliten
    tjugofemton skrev 2015-03-04 16:32:49 följande:
    Tyvärr var inte LKG:n det enda som misstänktes. De misstänker att bebisen har hjärtfel också (VSD/AVSD) så imorgon åker vi ner till Umeå för möte med barnhjärtläkare och läkare som ska undersöka mer grundligt (denna typ av hjärätfel är vanligt hos barn med downs syndrom). Läkaren här hemma i norr kunde heller inte bedöma nacksinnet på bebisen (vilket också är en indikation på downs syndrom). Han såg även 2-3 stycken ekogena foci (som också kan vara en indikation på downs syndrom, men hittar man bara dessa, kan man inte misstänka downs). I och med alla dessa avvikelser från det normala, så ökar risken för att bebisen har någon form av kromosomavvikelse och vi kommer garanterat att bli erbjuden fostervattensprov. Idag är jag i v 18+6, vilket betyder att jag måste ha tillåtelse från Socialstyrelsen för att få genomföra en abort, vilket jag kommer att få om dessa fel visar sig stämma imorgon.

    Vad säger man och vad gör man? Just nu hoppas vi på att lillen bara har skrämt upp oss ordentligt, och att det visar sig att hjärtat fungerar som det ska. Jag är bara 21 år gammal och behöver jag säga hur orättvist det känns för oss?
    Oj, ja, vad säger man? Håller tummarna för att det går bra för er, oavsett utväg! :)
  • celluliten
    mammasep2015 skrev 2015-03-16 10:46:38 följande:

    finns en FB-tråd för oss för att de ska va lättare att kommunicera å så :) 

    "Bebis Sommar/höst/vinter 2015 i Umeå med omnejd "heter den. skicka en vän förfrågan till Lisa Persson så bjuder hon in er! :) 

    börjat planeras för en första träff också. i April :) 


    Är gruppen hemlig? Tänkte om det syns att man är med i den? Vill inte att det ska synas nått på fb, men är gärna med i gruppen!
Svar på tråden Bebis sommar/höst/vinter 2015 i Umeå med omnejd