Inlägg från: Anonym (Villrådig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Villrådig)

    Förälskad i kollega

    Är i en mångårig relation men har sedan ca ett år tillbaka en "grej" med en kollega.Vi har en härlig kontakt, klickar på många plan, gemensamma intressen, samma humor etc. Underbart sex.
    Mycket av detta har jag även med min sambo även om jag kan känna att vi glidit ifrån varann på många plan och inte längre utvecklas. Inte så konstigt kanske med tanke på situationen.....

    Vet ju såklart att det är så fel det kan bli men det är nånting som håller mig kvar hos den andre! 
    Min sambo och jag har två barn tillsammans, hus, bil och hela faderullan. Den andre är singel och i övrigt ganska obunden.

    Behöver egentligen inte höra att jag är dum i huvudet som riskerar mitt "riktiga" förhållande, utan vill väl mest ha era synvinklar. Egna erfarenheter? Hur går jag vidare? Hjälp!

  • Svar på tråden Förälskad i kollega
  • Anonym (Villrådig)

    Riktigt med tid? Hur menar du då?

  • Anonym (Villrådig)

    Fattade mig medvetet kort i texten. Onödigt kort kanske. 
    Det finns så mkt känslor inblandat i det här och så många infallsvinklar... vet tyvärr knappt var jag har mig själv längre :(

    Min sambo vet att vi har träffats, vet att vi jobbar ihop och vet, delvis iaf, vad jag har för känslor. Jag går i bitar när jag tänker på hur jag sårar min sambo men har såå svårt att släppa känslorna jag har för den andre.

  • Anonym (Villrådig)

    Idiotiskt är det såklart. 
    Behöver verkligen sunda, nyktra infallsvinklar. Vet innerst inne vad jag behöver göra......

  • Anonym (Villrådig)

    Tack för många kloka svar!


    Anonym (AA) skrev 2015-01-17 09:15:42 följande:

    Är i liknande situation som ts. Har känslor för en annan och han för mig fast vi har inte gjort något än. Jag vet rent teoretiskt att det är fel och vidrigt och allting och att man ska skilja sig först innan man inleder något annat. Så det kan vi lämna därhän.

    Däremot tar jag åt mig av historierna kring mannen som ens barnet inte vill träffa och också det som håll fast i det du har skrev. Jag tror att det är en risk att det blir så för mig. Jag vill inte det! Men varför kan jag inte släppa den andre? Och hur ska man bära sig åt för att släppa någon man vill ha och han vill ha mig?


    Känner så väl igen känslan, hur jag än vrider och vänder kommer jag inte fram till vad jag vill mest.
    Givetvis vill jag inte riskera att förlora barnen på något sätt, det är en självklarhet!

  • Anonym (Villrådig)
    Anonym (AA) skrev 2015-01-17 10:17:44 följande:
    Känner igen det där, att hitta ett sätt att skylla ifrån sig på. För mig tror jag att det i slutändan handlar om att jag måste ta lite skit nu om jag lyckas bryta för att få det bra på sikt. När jag sitter så här så vet jag att jag inte vill leva som frånskild, det verkar jobbigt. Och att göra mannen och barnen ledsna för att jag vill ligga med någon annan. Är det värt det? Ibland känns det som att jag måste, att jag skulle bli evigt olycklig om jag inte gör detta nu. Jag vet ju inte om det handlar om någon slags livslång kärlek eller bara att det pirrar. Högt spel att spela ju.

    Känner du igen dig något ts?
    Känner absolut igen mig i det du skriver också!
    Vill egentligen inte lämna allt det vi har som är bra, som vi har byggt upp under alla år. Men om jag inte längre är kär i min nuvarande och samtidigt har känslor för den andre, hur skall jag kunna glömma och arbeta på mitt nuvarande förhållande??!
    För min del handlar det definitivt om mer än bara att få ligga med nån annan. samtidigt som jag inte kan lämna garantier för att jag kommer känna samma sak livet ut. Kan man det? Kan nån det?
  • Anonym (Villrådig)
    Anonym (grej???) skrev 2015-01-16 12:22:37 följande:

    Det är mycket mer än en "grej" om du redan knullar med din kollega. Tala om för din sambo vad du håller på med, så att han kan hitta en ny bättre tjej.


    Han vet redan och har vetat ett bra tag.
    Anonym (Kör på!) skrev 2015-01-16 23:06:41 följande:
    Är du glad på jobbet och glad hemma så tycker jag du gör rätt! Lyssna inte på alla bitterfittor! Men...tid är en viktig faktor! Och kan du verkligen få all den tid tillsammans med den personen som du vill ha det med?
    I en drömvärld; javisst! Inte många är så toleranta, tyvärr, eller tackolov....
Svar på tråden Förälskad i kollega