• radwanska

    Vad skulle du göra om din son började sminka sig?

    Jag hade själv en period då jag använde lite smink (rouge,mascara, foundation).
    Den perioden gick över rätt snabbt.
    Hade jag en son skulle jag acceptera om han också hade en sån period förstås, men LÄPPGLANS nej där hade jag försökt kämpa emot med näbbar och klor. Ser inte klokt ut på en kille. Skulle självklart heller inte tillåta BOTOX.

  • radwanska
    SpanskaFlugan skrev 2015-01-22 13:52:27 följande:
    Varför är just läppglans så hemskt?
    Jag tycker läppglans verkligen är något för kvinnor och gör sig inte på en mans läppar såvida han inte har ett väldigt androgynt utseende. Tycker det ser otroligt fel och oattraktivt ut. Vill poängtera att det inte handlar om åsikter om sexualitet eller något, utan enbart rent utseendemässigt tycker jag det ser fel ut.
    Anonym (6-ig) skrev 2015-01-22 14:32:39 följande:
    Könsidentitet och sexuell läggning är inte samma sak!
    Jag själv föddes med en kvinnas kropp, är väldigt feminin och har alltid sminkat mig ganska mycket. Känner mig dock som en man rent själsligt och har alltid haft förhållanden med andra kvinnor. De flesta ser mig som lesbisk, vilket jag ju egentligen inte är då. Jag har inte opererat mig, och har heller inga som helst tankar åt det hållet eftersom jag är nöjd med själva kroppen och utseendet som det är. Tycker helt enkelt kvinnor generellt är vackrare än män. Kanske tycker din son detsamma. Jag hade en manlig vän i tonåren och vi brukade sminka oss tillsammans på morgonen innan skolan, fast han använde bara underlagskräm i och för sig.
    Alltså det är väl en sak vad man känner sig men en annan sak vad man faktiskt ÄR? Du föddes ju som kvinna och du har förhållanden med kvinnor, så då är du ju lesbisk? Sedan kan jag absolut acceptera att du känner dig mer som en man i din mentalitet. Men rent fysiskt sett är du ju kvinna och bör väl således acceptera att kalla dig själv lesbisk? Eller tycker du jag tänker "fyrkantigt" nu?
  • radwanska
    Anonym (6-ig) skrev 2015-01-23 02:37:10 följande:

    Radwanska "Alltså det är väl en sak vad man känner sig men en annan sak vad man faktiskt ÄR? Du föddes ju som kvinna och du har förhållanden med kvinnor, så då är du ju lesbisk? Sedan kan jag absolut acceptera att du känner dig mer som en man i din mentalitet. Men rent fysiskt sett är du ju kvinna och bör väl således acceptera att kalla dig själv lesbisk? Eller tycker du jag tänker "fyrkantigt" nu? "

    Så du menar om jag väljer könskorrigering, hormoner, skägg och mustasch och sedan gifter mig med en kvinna att vi skall kallas lesbiska för att jag föddes med kvinnliga genitalier.
    Säg att din man skulle ha väldigt mycket feminina drag, kanske vara hårdrockare med långt hår och bära kilt och kängor. Någon ser er pussas men tittar bara lite i all hast. Du vet att du är hetero, du vet att din man har ett utseende som inte är klassiskt manligt men du vet att du älskar honom oavsett. Förmodligen skulle du inte bry dig om vad andra kallade er utifrån era utseenden eftersom du är nöjd med vem du är. Det är först när andra kommer in och försöker tala om för dig att du kanske egentligen är en lesbisk förnekare bara för att din man ser ut på ett visst sätt som det börjar kännas obehagligt. Faktum är att jag tror många transsexuella byter kön av just den anledningen, de känner ett starkt behov av att passa in i rollen som den de känner sig som. De vill ge ett fysiskt uttryck för den mentala självbilden. Jag har inte det behovet eftersom jag just ÄR som jag blev skapt. Så jag kan bara hålla med dig om att det är en sak vad man känner sig som och att vara som man ÄR. När man bytt kön ÄR man inte längre, den man var.


    Nejdå, så menade jag inte. Om du väljer könskorrigering så blir du ju man, och skulle således leva i ett heterosexuellt förhållande. Solig
  • radwanska

    Själv förstår jag mig inte på det här med "queer". Jag gillar att placera in mig själv  och andra i fack. Själv tillhör jag facket "homosexuell". Men jag får respektera att alla inte vill göra det. Placera in sig i fack alltså. Solig

  • radwanska
    Anonym (Fråga) skrev 2015-01-25 23:12:32 följande:

    Men är ni inte rädda för att er son skulle se osexig ut? Osexig för att vara man? Vem vill ha en sminkad man med mascara, kajal, läppglans, noppade ögonbryn, fondashion, rouge, ögonskugga, etc?


    En sminkning kan ju förstås vara väldigt diskret, som den bör vara på en man. Om jag skulle ha en son som började sminka sig överdrivet. så att det inte såg klokt ut, då hade jag absolut tagit upp det med honom och försökt få honom att sluta med det.
Svar på tråden Vad skulle du göra om din son började sminka sig?