• Matsva

    Vi som börjar med pergotime 2015

    minipeach skrev 2015-11-11 06:15:44 följande:

    Jag fick dag 14!


    Hej!

    Jag hoppar in här har precis avslutat min första behandling med primolut och Pergotime. Gjort hss spolning och jag fick positiva ÄL test för första gången i livet nu den 4/11 5/11 och 4/11 men klart starkast streck (starkare än kontrollstrecket den 5/11) gjort VUL och konstaterat en fin äggblåsa.

    Jag fick alltså positiva ÄL test på cykeldag 18,19 och 20 men starkast dag 19!
  • Matsva

    Jag har inte fått några sprutor är på första kuren Pergo och därför blev jag rekommenderad att testa med stickor efter att jag var på VUL. På mitt Vul så syntes det att jag hade en fin slemhinna och en mogen äggblåsa! Sprutor skulle om Pergotime inte fungerar vara nästa steg!

    Men innan dess ska jag iaf göra tre kurer Pergo. Det kanske låter konstigt men jag har ingen erfarenhet. Fick diagnos pcos i sep och har sedan dess kört på med primolut för att få mens och sen Pergotime efter det och här står jag nu.. Hoppas på lite flyt!

    Jag testade med sticka från RFSU


    Decibel84 skrev 2015-11-11 17:29:50 följande:

    Varför ska ni använda stickor? Jag tog pergotime sen tar man otrivelle efter att det "ser ut som det ska"...sprutan ger att man får ÄL inom 48 timmar.

    Att be någon ta tester verkar ju jätte dumt, jag exempelvis ger inte utslag på tester, och mina läkare som jag träffat är jätte emot just ÄL tester..konstigt


  • Matsva

    Vad jag har hört kan ÄL vara sen upp till dag 20 eller till och med längre med Pergotime jag fick ÄL dag 19-20 så det kanske är påväg! Men det finns ju orsaker som gör att äggblåsan inte brister = utebliven ägglossning, vanligt vid PCOs!

    Be din läkare kolla med blodprov annars om ÄL ägt rum och det borde ju synas vid VUL också (ingen expert) men jsg vet att det kan vara svårt att pricka in höjningen av hormonet vid ÄL och vissa får aldrig ett positivt ÄL test även om man har ÄL.

    Lycka till :)

  • Matsva

    Decibel84 -spamma på alltid kul att få tips och hjälp!

    Jag har ju inte hållt på med detta så länge detta är första kuren med Pergotime. Men jag har ingen egen mens alls vilket gör att jag måste börja med primolut för att få en blödning. På mig kollades bara VUL efter Pergokuren och Gyn sa så att jag kommer få ÄL inom 3 dafar (teoligtvis) sedan bad hon mig testa med ÄL test för att veta säkert. Men inget prat om någon spruta för att få ÄL. Men däremot kommer jag få horonsorutor om vi inte lyckas med Pergotime. Men vad der är för sprutor vet jag ej. Känns långt fram och jag hoppas jag slipper hela ivf svängen.

    Jag har bim 19/11 men tänkte testa på söndag ÄL +10!

    Hur ser ni på att testa tidigt? Har ni lyckats märka ett plus redan 10 dagar efter ÄL med tidigare barn?

  • Matsva

    Spännande! Det tog mellan 10-11 dagar, testa positivt på ÄL test 10 dagar efter sista Pergotimetabletten men fick positivt ÄL test två dagar i rad!

  • Matsva

    Hej!
    Ni som är lite mer erfarna av pergotime hur många kurer kan man ta efter varandra utan uppehåll?
    Jag väntar fortfarande på mens eller ickemens är på min första kur. Beräknad BIM inatt/imorgon, Jag hoppas ju såklart att den inte kommer men om den nu gör det är ju planen att kontakta gyn och få nya pergotime.

    När och varför får man otrivelle-spruta? Jag har bara fått pergotime och innan dess tabletter för att få mens. Jag har ingen mens eller ÄL av mig själv men lyckades nu med första kuren få Äl och håller tummarna.

Svar på tråden Vi som börjar med pergotime 2015